Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Binde renten, nei ellers takk

Sponset innlegg, skrevet av Formuebygging

Det er mye som skjer rundt omkring i verden nå og mye av dette er relatert til økonomi. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg forstår alt som blir sagt eller skrevet, men enkelte ting har jeg ganske klare meninger eller vrangforestillinger om. (Avhengig av hvem du spør) 😉

En ting er det med å binde renten, noe som er i vinden i dag på grunn av det lave rentenivået. Den som tror att bankene vil det beste for deg vil jeg påstå er naiv. Det kan hende at en kundebehandler ansatt i en bank oppriktig vil hjelpe deg, men systemet bak bryr seg ikke noe særlig så lenge du overholder dine forpliktelser.

Det eneste en bank er interessert i er å tjene penger og dette er lurt å ha i bakhodet når du snakker med de. Selv om fastrenten er svært lav i dag setter ikke banken den så lavt uten videre. Jeg er helt overbevist over at banken vet at renten skal enda lenger ned fremover, og det er også en av grunnene til at de er så ivrige til å få folk til å binde renten.

  • Du kan for øvrig bruke NorskKreditt.no for å sammenligne lån, også boliglån fra de største bankene i Norge som feks DnB, Skandiabanken, Nordea osv.

Jeg er ikke mot rentebindning, tåler du overhode ingen oppgang i det hele tatt (noe du i utgangspunktet burde gjøre) så bind renten. Har du nylig mistet jobben? Bind! Vil du ha forutsigbarhet i økonomien i noen år fremover og fokusere på noe helt annet enn boliglånet? Ok, bind renten.

Er du i jobb og har lånt slik man skal gjøre, fortsett med flytende rente. Det er for øvrig enklere å betale inn ekstra på lånet hvis en har flytende rente. Binder du renten må du betale over eller underkurs da du bryter avtalen. Det kan i noen tilfeller bli kostbart.

En må vurdere dette selv selvsagt, men min oppfatning er at renten skal enda lenger ned og at jeg vil kunne gjøre endringer på lånet uten å måtte betale for det. Derfor beholder jeg flytende rente foreløpig.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Binde renten, nei ellers takk”

  1. Det ser ut til at du (som de fleste andre) tror at bankene selv setter fastrenten basert på at de vet mer enn kundene. Vikreligheten er derimot slik at når bankene gir deg et fastrentelån snur de seg rundt og låner tilsvarende sum i markedet til fastrente. Selvsagt må du betale et mellomlegg, men dette må du på flytende rente også. Banken tjener altså ikke noe mer/mindre om renten i fremtiden går opp/ned.

    Når det gjelder det at bankene vet at renten skal videre ned fremover, så vet ikke de noe mer enn markedet/deg/meg. Men ser vi på fastrentene er det ikke vanskelig å skjønne at markedet har priset inn en vesentlig rentenedgang fremover. Dette er som sagt allerede priset inn i fastrentene.

    Det kan også påpekes at man bare betaler overkurs. Det motsatte tilfellet er underkurs, der man får betalt mellomlegget av banken om fastrentene stiger. Her er det riktignok viktig å sjekke om banken betaler ut underkurs om dette tilfellet skulle oppstå. Danske Bank betaler for eksempel ikke ut underkurs om fastrentene stiger, mens du må betale overkurs om fastrentene går ned og du bryter avtalen.

    Når det er sagt, er nok grunnen til at bankene konkurrerer litt hardere på fastrenter i dag at man i større grad låser kundene til banken. Man hever listen for å skifte bank, noe som helt klart er positivt for bankenes inntjening.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.