Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Boliglån i SPK innvilget!

Dette var morsomt. Vi fikk nylig brev hjem om at SPK innvilger vår søknad om boliglån. Det betyr at 1,7 millioner blir refinansiert til en absurd lav rente på 2,472%.

Det vil bli et restlån til overs som vi må ha i en annen bank, på ca 900 000 kroner. Dette lånet skal vi i dag sette på 8 års nedbetalingstid og lånet i SPK på 30 år. Planen er at vi skal betale ned restlånet så fort vi kan og deretter hive oss løs på lånet i SPK.

I 2014 har vi kjørt nokså hardt på betaling av boliggjeld og det har resultert i at vi har måttet justere forbruket litt. Fruen yttret et ønske om å ha litt mer å rutte med i 2015 og jeg skal ikke krangle på det. 😉 Hun er uansett ikke en sånn type som drar ut å kjøper en masse dilldall bare fordi det er morsomt.

Det kan lønne seg å få ny takst på din eiendom. Selv om du ikke skal selge kan det i forhold til banken gi deg lavere rente. Vi fikk verdivurdering fra megler og det holder også for SPK.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Boliglån i SPK innvilget!”

 1. Gratulerer!
  SPK er bra saker.
  Regner du (?) med å bli jobbende i staten lenge?
  Om man kunne tjent 100.000 kr mer årlig i det private ville vel det være mer lønnsomt enn noe lavere rente på de 1,7 millionene over 30 år? 😉

 2. Den av oss som jobber i staten tror jeg blir værende der en stund. Nå er jo lånet i SPK satt på 30 år slik at vi skal ha så mye penger som mulig til å betale ned restlånet så fort som overhode mulig. Når det er ferdig kommer vi til å skru ned nedbetalingstiden hos SPK betydelig.

  Tviler på at man tjener såå mye mer privat. Jeg gjør ihvertfall ikke det. Kommer an på hvilken type jobb / utdanning en har og det kan sprike mye. 🙂

 3. Kjenner jeg misunner dere med lån i SPK. Jaja, vi i privat sekor får trøst oss med at vi tjener noen kroner bedre enn i offentlig. For min del tror jeg det egentlig det er best betalt i offentlig hvis lånet i SPK medregnes.

  En ting jeg stusser på er at du har lyst til å betale ned lånet fort. Med den (sinnsykt) lave renten må det jo være bedre å investre i noe (større hus med utleie f.eks?).

 4. Pengemannen: Jeg jobber privat, men fruen tjener likevel litt mer enn meg, men ikke så mye. Det kan godt gå andre veien også.

  Jeg har luftet tanken om å investere, men der er vi ikke helt enig. Hun ønsker at vi skal bli ferdig med gjelden så fort som mulig før vi gjør noen større sprell.

 5. Grattis med innvilget lån. Bør vel få fikset det selv. Men det er vel slik at man kun kan ha et totalt lån (medregnet det man selv har til annen bank) på inntil 80 % av markedsverdi? Jeg har nemlig 100 % finansiering nå.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.