Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Boliglånet: 14 år og 9 måneder

Jeg logget inn i nettbanken til DnB nylig for å sjekke at alt sto riktig til etter flytten av boliglånet. Vi fikk som tidligere nevnt DnBs såkalte boliglån ung rente noe Skandiabanken ikke kunne matche. Nå i ettertid ser jeg at det finnes banker som tilbyr enda noen hakk lavere rente, men vi holder oss til DnB foreløpig.

Ved å flytte lånet til DnB fikk vi justert nedbetalingstiden til 14 år og 9 måneder fra 15 år og 8 måneder. I tillegg er det 100 kroner mindre i terminbeløp å betale.

Det betyr når jeg er 46 år gammel er vi mest sannsynlig gjeldsfri. Da har jeg enda 20 år igjen å jobbe hvis en jobber etter det samfunnet forventer av deg.

Så hva gjør et år fra eller til, har det egentlig så mye å si..? Jeg synes det: det frigjør resurser som heller kan komme deg selv til gode. Istedenfor å betale avdrag på et boliglån et år kanskje du heller klarer å spare opp en hel del kroner på det året. Istedenfor å gi bort pengene til banken i form av renter gi de heller til deg selv.

  • Med et lån på 1,5 mill med en nedbetalingstid på 25 år og rente på 3,5% sparer du 4 år og 4 måneder og kr 143 786 ved å betale 1 000 kroner ekstra i måneden.
  • Med et lån på 3 mill med en nedbetalingstid på 25 år og rente på 3,5% sparer du 4 år og 4 måneder og kr 287 573 ved å betale 2 000 kroner ekstra i måneden.

Det er ikke så enkelt å se effekten av å betale ekstra på boliglånet med en gang. Det er noe som kommer krypende med tiden. Nå har jeg ikke tatt med inflasjon og eventuelle lønnsøkninger i beregningen. Det vil også være noe som vil påvirke dette i positiv retning.

Sier foreløpig et forsiktig takk til bankene som satt ned renten. Det passer meg helt ypperlig. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.