Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Boliglånet flyttet til Skandiabanken

Jeg har alltid vært kunde hos Skandiabanken. Det å kunne administrere nesten alt selv er noe jeg verdsetter høyt med en bank. Jeg liker å ha kontroll / oversikt og det er noe Skandiabanken gir meg uten å ta skyhøye gebyrer for det. De har fått være vår sækundærbank dog, da boliglånet ble tatt hånd om Sparebank 1. Når vi opprinnelig tok opp boliglånet var det nødvendig å ta det med en bank som var villig til å strekke seg litt lenger.

Nå er det slik at boliglånet er rett under 85% og da gjorde jeg et forsøk på å søke om refinansiering. Jeg skrev inn alle våre tall helt korrekt, ned til minste krone og joda. Denne gangen så jeg på skjermen at de kunne innvilge oss lån. Da var det bare å sende inn søknaden digitalt og vente på svar.

Svaret kom og etter noen runder med kanskje litt for mange signeringer, sletting av søknad og legge den inn på nytt så ser det ut som at alt er i boks. Lånet er flyttet til Skandiabanken og SpareBank 1 har nå blitt sekundærbank, om vi i det hele tatt skal ha noen kontoer der. Har ikke bestemt meg helt enda. Hele prosessen tok ca to uker, jeg forventet at det skulle ta mye lenger tid.

Største grunnen til å flytte var selvfølgelig at renten på boliglån var noe lavere og at de ikke har like mange gebyrer. Som det irriterende termingebyret jeg ikke skjønner poenget med. Så viser det seg midt i flytten at de varsler høyere rente fra Januar. Da spurte jeg Sparebank 1 på twitter om de hadde noen planer på høyere rente og fikk dette svaret fra Endre Jo Reite.

Han sier at de ikke har planer om å øke noe enda, men banker har sagt det tidligere… (Følg meg på twitter hvis du vil.)

Selv med svaret fra Endre tror jeg de andre storbankene øker renten etterhvert de også. Vanligvis har Skandiabanken ligget bra til rentemessig over tid. Tiden vil vise, men blir det alt for dyrt for lenge er det bare å flytte på nytt.

Jeg gleder meg iallfall til å ha alt samlet på ett sted. Bortsett fra renteøkningen er jeg veldig fornøyd med Skandiabanken som helhet.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Boliglånet flyttet til Skandiabanken”

  1. Jeg har vært kunde hos Skandiabanken siden den ble etablert. Syns brukervennligheten der er langt bedre enn hos endel andre nettbanker. Nettbankløsningene til enkelte av de tradisjonelle bankene er fortsatt ganske dårlige.

    Når det gjelder betingelser, var Skandiabanken veldig bra tidligere. Blant annet hadde de tidlig nesten ingen gebyrer. I dag har endel andre banker kommet etter, men betingelsene i Skandiabanken er fortsatt jevnt over brukbare. 🙂

  2. Enkelheten og åpenheten om pris/gebyrer er også største grunnen til at vi bruker skandiabanken. Men klart, blir det alt for dyrt å ha boliglånet der så er det bare å flytte igjen.

  3. Jeg har alltid også vært kunde i Skandiabanken, men jeg hadde lånet i Nordea før. Synes det var en litt tungvint måte å få overført lånet til Skandiabanken, men slik er det vel alltid. Skandiabanken har uten tvil det beste grensesnittet og også det beste kredittkortet (laveste rente og med reiseforsikring)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.