Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Bufferkonto er ikke bufferkonto lenger

Vi får tilbake en del penger i sommer. Bland annet tilbakebetaling på skatten (til sammen ca 15k) og feriepenger. Vi skal feriere i Norge så mesteparten av ekstrautgiftene blir nok til drivstoff og ekstra mat og kos. Ellers er det ikke planlagt enorme utskeielser.

Vi har en bufferkonto og i mine øyne skal den kun brukes til uforutsette ting. Den skal ikke brukes til oppussing, kjøp av maling og material. Reparasjon av bil eller bytte av noen gamle lamper som står i taket med en sokkel av keramikk som holder på å smuldres istykker. Likevel har vi tatt fra bufferkontoen til slike ting. Det har gått greit fordi vi setter over 1 000 kroner til bufferen hver måned. Det har gått bra så langt men, det er en risky måte å leve på. I sommer må vi gjøre noen justeringer og ikke minst sette opp nye regler for bruk av kontoen og følge det!

Oppussing er ikke uforutsett.

Selv om vi tror at vi har veldig bra styring på økonomien (og det har vi sammenlignet med mange andre), finnes det alltid forbedringspotensial.

Vi har ikke spikret planen helt men, vi har tenkt å prøve skrape sammen 20 000 kroner til bufferkontoen. Deretter sløyfe den tusenlappen vi setter over til bufferkontoen hver måned og heller styre om den til noe annet. Ingenting er helt bestemt ennå.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Bufferkonto er ikke bufferkonto lenger”

 1. Høres fornuftig ut! Når grensene først viskes litt ut etter mye lettere å plutselig bruke pengene til noe de overhode ikke var ment til.

  Selv har jeg et system med to bufferkontoer som fungerer på følgende måte:

  Buffer 1: For utforutsette utgifter som MÅ taes med en gang, men også de som bør og kan taes med en gang.
  Buffer 2: Krisebufferen. Hvis buffer 1 er tom kan krisebufferen kun brukes til absolutt nødvendige utforutsette hendelser.

  Buffer 2 fungerer som et slags ekstra sikkerhetsnett, noe som også gjør at jeg kan bruke av buffer 1 med god samvittighet for beløp som er uforutsette, men kanskje ikke livsviktig. Begge bufferkontoene har en fastsatt størrelse. Først fylles buffer 2 opp, så buffer 1. Brukes noe, vil de fylles opp igjen så snart som mulig. Dette fungerer ihvertfall veldig fint for meg 🙂

 2. Takk for linken, skal sjekke den ut (når ungene er i seng) 🙂

  Vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det, tror vi får klare oss med kun en bufferkonto og kanskje opprette en konto for oppussing? Det trengs alltid litt småfiks på et hus fra 70-tallet.

  Det viktigste her tror jeg er å sette noen klare og tydelige regler for bruk og holde de!

 3. Jeg har også en bufferkonto som bruker til litt av hvert. Ser ikke noe problem i det, så lenge man sørger for at det alltid har et minimum av penger der (for eksempel én månedslønn), slik at man har likviditet når noe virkelig uforutsett skulle skje.

 4. Hmm… kanskje vi må ha to bufferkontoer? En konto som er krise, krise, krise konto, som KUN skal brukes i krise! Sett av et beløp her og la det være.

  Og så en annen konto som er til mer oppussing og andre ting der et er «lov» å bruke litt hvis det er nødvendig.

 5. Det tror jeg kan være en smart løsning. Det aller viktigste er jo at man har penger tilgjengelig hvis en krise i tredje potens skulle oppstå. 🙂

 6. Jeg går for 2 etterhvert 🙂
  Er også lei av at jeg stadig smålåner litt fra bufferen, selv om jeg jo setter pengene inn igjen, så er det ikke sånn det skal være. Satser på en buffer nr 1 på 10.000 (den jeg har nå) og så bygge opp en ny buffer på 3 månedslønner som skal være krisekrisekrise buffer. Typ arbeidsledighet, sykdom, andre virkelig alvorlige situasjoner. Ellers skal de bare stå og rente seg 🙂 Det er i hvertfall planen!

 7. Tidligere hadde jeg en høyrentekonto som fungerte som buffer/sparing, etter jeg fikk et fleksilån bruker jeg det.
  Liker å ha det enkelt, å dele opp økonomien min i flere små-kontoer er ikke noe for meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.