Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Bufferkonto har nå 10 000 kroner.

Bufferkonto

Jeg og min samboer bestemte oss for en stund tilbake at vi må få opp vår bufferkonto på et minimum nivå, og det så kjapt som overhode mulig. Jeg kan nå med stor glede meddele at målet er oppnådd. Vi har 10 000 kroner på bufferkontoen, en konto som kun skal brukes i en økonomisk krise. Det er ikke slik at vi stopper sparingen, vi vil fortsette med 1 000 kroner i måneden fremover men, vi retter mesteparten av vår økonomiske fokus på å betale ned boliglånet.

La oss ta et lite eksempel: Oppvaskmaskinen ryker, vi trenger en ny og den koster ca 5 000 kroner. Tar vi alle pengene fra bufferkontoen…? Nei, 5 000 kroner skal vi klare å skrape frem. 2000 kroner fra meg, 2000 kroner fra fruen. Da mangler det en tusenlapp vi kan ta fra bufferkontoen. Den tusenlappen betaler vi tilbake når vi får lønn, sammen med den vanlige overføringen. Eller så finner vi en oppvaskmaskin for 4 000 kroner isteden? Dette er min tankegang nå, selv om vi har en bufferkonto trenger vi ikke nødvendigvis å bruke av den hvis vi kan betale selv. Selv om det er en uforutsett utgift.

Jeg har tidligere snakket om at bufferkontoen skal brukes til bilreparasjoner, det blir feil å gjøre slik likevel. Jeg lar heller min kjøregodtgjørelse stå på kjøregodtgjørelse – kontoen så tar jeg innhogg i den hvis det skulle bli en dyr reparasjon.

Boliglån & Ekstra avdrag

Noe vi besteme oss for i slutten på 2008 var at vi skulle betale inn ekstra på boliglånet i løpet av 2009. Dette har vi gjort hver måned noe som har resultert i 27 000 kroner ekstra. Dette er penger vi egentlig ikke har trengt å betale inn hvis vi bare følger planen banken har satt. Vi har nok kommet over 30 000 kroner hvis vi ikke bestemte oss for å bygge opp bufferen kjapt.

Når jeg ser tilbake i 2009 er grunnmuren i vår økonomi ganske solid. Jeg og fruen er enig i det meste og vi krangler aldri om penger. Vi har budsjett, vi vet hva vi har i regninger, vi kan planlegge fremover. De midler vi har felles synes jeg vi forvalter ganske bra. Å ha et budsjett er ikke oppskrytt, det er den filen som gjør at vi har såpass kontroll.

Hva skjer med fond?

Selv om jeg ikke har noe personlig kreditt lenger er jeg ekstremt flink til å bruke penger, masse penger. Jeg er ikke flink til å spare, jeg er flink til å sløse på i hovedsak unødvendige ting. Jeg er ofte farlig nære til å ta opp kreditt også, siden jeg har det så enkelt tilgjengelig. Denne holdningen er noe jeg må jobbe med i 2010.

Jeg har ikke bestemt helt enda hva jeg skal gjøre med fondsparingen. Jeg oppdaget at Skandiabanken nylig tilbyr sparing i noen av indeksfondene til KLP. Disse har jeg sett på før men har ikke tenkt mer over det siden Skandiabanken ikke hadde disse. Nå må jeg revurdere fondsporteføljen. Dette må bli et annet innlegg, jeg har ikke bestemt meg helt hvordan jeg skal gjøre dette enda. For all del, hvis noen av dere har gode forslag: kom med de!

Til slutt vil jeg ønske dere alle som leser her en god jul og et godt nytt år! Jeg blir her i 2010 også 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Bufferkonto har nå 10 000 kroner.”

  1. riktig god jul til deg og dine 🙂 meget bra innlegg, som alltid! mye bra tips jeg skal ta med emg videre=)

  2. Gratulerer med bufferen! Godt jobbet. Har du satt deg noen mål for sparing i 2010? Fordeling mellom nedbetaling av gjeld, fond og videre buffersparing?

    Indeksfond kan være en glimrendes spareform. Men forutsetningen er at pengene får stå urørt så lenge så mulig, og det bør det jo være rom for nå som minimumsbufferen er på plass.

    En riktig god jul og godt nyttår til deg og dine!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.