Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Da er det endelig gjort. Billånet borte!

Siste avdraget på billånet ble betalt inn i går og dermed er billånet innfridd. Bilen som i mars 2011 kostet 345 000 kroner er nå nedbetalt. På denne tiden har vi betalt totalt 17 350 kroner i renter på lånet. Det betyr at totalkostnaden for bilen ble 362 350 kroner.

I etterpåklokskapen har vi kunnet kommet mye billigere unna ved å heller velge en brukt bil for 2,5 år siden. Samtidig har den bilen her oppført seg særdeles godt og til tider hjulpet oss med å få dagene til å gå opp. Nå tilrettelegger vi hverdagen for sykling så mye som mulig istedenfor bilkjøring, men jeg ser ikke at vi kan kvitte oss med bilen. Den er en nødvendig onde.

Jeg hadde et snev av bilinteresse når jeg var litt yngre, men etter at jeg har forstått hvor stor pengesluk dette faktisk er så sliter jeg med å finne gode argumenter for å bruke mye penger på den slags. Klart, mye kan gå under ordet interesse… Det er nok ikke tilfelle hos meg lenger.

Utover dette har vi lyktes å fylle på noen kroner til vår krisebuffer slik at den står i 30 000 kroner. I tillegg har jeg også spart enda mer i fond og har ca 18 000 kroner der.

Mesteparten av pengene våre heretter skal gå til å betale ned boliglånet og vi har tenkt å kjøre ganske hardt på det. Min kontaktperson i banken har fått en e-post av meg der jeg mer eller mindre forlanger lavere rente. Nå har de sagt nei til meg så mange ganger at det er på tide å bytte bank snart hvis det ikke skjer noe. Problemet er at det står om ca 30 000 kroner for at lånet skal være innenfor 85% og vi har hatt avdragsfrihet en periode (for å betale billånet kjappere).

Akkurat nå ser det ut som at ting går rett vei. Det blir spennende å se hva som skjer de neste årene, alt ligger iallfall tilrette.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Da er det endelig gjort. Billånet borte!”

 1. Gratulerer! 🙂 Må være en herlig følelse! Det har (på et snodig vis, som sikkert bare sånne som oss skjønner) vært spennende å følge med nedbetalingen av billånet. Kanskje fordi du hadde satt det som et konkret mål som du jobbet målrettet mot. Blir også spennende å følge med videre! 🙂

  Selv utnytter jeg det at jeg fortsatt er ung og fleksibel til at jeg ikke trenger bil. Jeg har nå flyttet rett ved siden av jobben og bruker da ca 4 min å gå til jobben, har frigjort både mange timer i uken som jeg kan bruke på annet fornuftig og ikke minst sparer jeg penger på å slippe både bil og buss. Men jeg regner jo med at jeg på et eller annet tidspunkt vil få behov for bil jeg også, men har ikke noe hastverk 😉

 2. Gratulerer med nedbetalt billån. Det er alltid lurt å betale den dyreste gjelden man har først. Det er mye penger å spare på dette. Det er bra at noen går foran og viser at det går. Selv betalte jeg bilen min kontant.

  Du har forresten en inspirerende blogg du har som jeg følger litt sporadisk.

 3. @Henrik: Long time no see … 😉 Planen var opprinnelig å benytte seg av til stor del kjøregodtgjørelse for å betale ned bilen. I tillegg til ekstra nedbetaling. Så viste det seg at det ble mindre ute-oppdrag på meg som resulterte i mindre penger inn. Derfor måtte planen endres noe.

  Det gikk til slutt og en stor grunn til det er nok at vi var veldig bevisst på målet om at lånet på bilen skal bort så fort som overhode mulig…

  @David: Takk for innspill, å betale bilen kontant er som du sier det aller beste hvis det er nødvendig å ha et kjøretøy.

 4. Grattis. 🙂

  Billån er lån på noe som faller i verdi, og det er opplagt ugunstig når målet er formuebygging. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.