Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Det blir bytte av bil

Nå har ungene blitt såpass store at det ikke er nødvendig med en «kassebil» som gjør at vi kan få plass til tre store barneseter i bredden. To kan sitte på hver sin pute og den ene uten noe som helst da han er over 135cm.

Jeg har tenkt på å skifte til en stasjonsvogn av et annet merke da jeg kan utføre vedlikehold mye bedre på en slik sammenlignet med den bilen jeg har i dag hvor garantien er utløpt.

Ulempen er realisering av verditap og at jeg må kjøpe noe annet som helst ikke burde koste allverden. Det ligger kanskje an til en mildere variant av: Gamle meg var ikke helt god. Så da ble det bytte likevel… selv om jeg sa at det ikke ble det.

Ser jeg på finn.no ligger min nåværende bil på alt fra 139 000 til 150 000kr. Realistisk salgssum er kanskje 120 000kr. Eller 100k for å være skikkelig pessimist.

De biler jeg har lyst på ligger i prisleiet 180-220k med tanke på utstyr / motor / km og slikt. Det betyr altså at jeg har nødt til å bryte dette utsagnet. Jeg skal aldri mer låne penger til bil.

Strengt tatt trenger jeg ikke å gjøre et bytte av bil, den vi har nå er mer enn god nok og har hatt lite problemer. Når det gjelder bilkjøring bruker vi bilen stort sett på langturer og besøk til familie. Vi bor i Trøndelag, har familie og venner nordover i landet og over grensen også. Transport til og fra jobb gjøres med el-sykkel / sykkel eller gange. På ukedagene står bilen for det meste i ro og dette vil ikke endre på seg.

Det finnes ikke et eneste godt argument eller unnskylding for bytte av bil slik vi har det nå, og spesielt ikke med tanke på at dette er en blogg med økonomi – innhold. Men jeg har lyst og bil er uansett en luksus vi skal ha.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Det blir bytte av bil”

 1. Jeg har planlagt å bytte til en stasjonsvogn, vi har en såkalt MPV idag. Den har passet oss utmerket når ungene har vært såpass små og hatt behov for store barneseter. Når det behovet nå er borte og bilens garanti har utløpt vil jeg bytte til noe jeg kan vedlikeholde enklere selv i årene som kommer fremover.

  Å bytte ut en bil som allerede fungerer godt, dog noe svak på landeveien (spesielt i Sverige) er nok en luksusting ja. Ganske viktig å være bevisst når man gjør et økonomisk dårlig valg.

 2. Hva legger du i å vedlikeholde selv? På vår bil er det stort sett årlig service og litt andre småting som er vedlikeholdskostnaden. Den tiden da motorene var langt enklere bygd opp og man kunne bytte deler og fikse det meste selv er vel forbi? 🙂

 3. Vidde:

  Joda det stemmer at det begynner å bli vanskeligere å gjøre ting selv, men de modeller jeg kikker på kan jeg gjøre veldig mye selv. Noe som gjør at jeg kanskje kan beholde den lenge. Jeg kjører ca 15 000km i året.

  Rent konkret er det ting som skifte av væsker, oljeskift, bremseveske. Skifte av filter og div enklere motordeler. Skifte av bremseskiver / klosser og enkelte understellsdeler. Eventuelle problem utover dette kan jeg utbedre med bistand.

  Jeg er jo ikke ute etter noe å skru på fordi det er så artig, men jeg kan hvis jeg må og derfor er det vel greit å bruke den kunnskapen. 🙂

  Bilen jeg har nå er litt sånn som du beskriver. Den kjenner jeg ikke teknisk sett så jeg har hatt den på verksted når det har oppstått feil det siste året og verksted er dyrt.

 4. «Å bytte ut en bil som allerede fungerer godt, dog noe svak på landeveien (spesielt i Sverige) er nok en luksusting ja.»

  Kanskje det, men det å ha bil i seg selv er ikke noe mer «luksus» enn for eksempel å ha et kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.