Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Det er lite penger til overs og bra er det!

Det kommer lønn på konto i morgen, men det er likevel lite penger til «overs» etter at alle kontoer har fått sin del. Det virker som at jeg har så mange av disse kontoene nå. Mesteparten går til regningskontoen. Beløpet som går dit er definert ut fra vårt regnskap / budsjett og deretter er det 4 000 kroner til mat hver måned som settes til en matkonto. Deretter den obligatoriske tusenlappen til fondsparing. Når alt dette er trekt er det ikke mange tusenlapper igjen til eget forbruk.

Jeg klager ikke, dette er nok et resultat av ganske grei kontroll og økonomisk styring. Vi vet stort sett hvor mye penger som trengs til nesten alt. Det vi stort sett sprekker på er innkjøp av mat og forbruksartikler. Dessuten har jeg også lest at skal man lykkes med et budsjett skal man gi hver enkelt krone en oppgave. Noe som vi til stor del har gjort.

Vi har kunnet ha mye mer penger tilgjengelig i hendene hvis vi hadde ønsket det. Det er fullt mulig å betale ned en bil på 10 år eller en bolig på 35 år. Nå er det slik at vi er litt sære og ser en verdi av å kunne bli gjeldsfri før vi er pensjonister. Dette styrkes også enda mer av et utsagn jeg fikk høre om noen som var nær pensjonsalder, men som måtte jobbe noen år til likevel fordi de hadde så høy gjeld. Jeg har ikke lyst til å havne i en slik situasjon. Da har jeg nok et litt mer slitt hus og en dårligere / eldre bil… kanskje. Gadgets derimot? Vel..

Billånet går nedover i rasende takt spør du meg. Nå er det på -84 000 kroner og man kan skimte enden der borte et sted. Vi ligger litt bak planen med ca 8 000 kroner for å kunne treffe målet på august neste år fordi det er da avdragene på boliglånet starter igjen. Disse pengene skal vi klare å skaffe på 9 måneder. Det er ikke et problem.

Etter at billånet er nedbetalt vil det vi har betalt på billånet heller gå til boliglånet. Vi har blitt vant til å ha litt mindre i forbruk og det vil resultere i at nedbetalingstiden på boliglånet vil bli redusert til under 20 år. Gitt at vi har samme inntekt i 15 – 20 år til kommer jeg til å bli gjeldsfri innen 50 års alder. Vi satser på det 🙂

Foto: http://www.sxc.hu/photo/1269975


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Det er lite penger til overs og bra er det!”

 1. Ja, pengene har alltid en tendens til å bli brukt opp – kjenner meg godt igjen i det. Da er det jo kjempelurt at du har satt av penger på diverse kontoer.

  Ikke så rart at dere sprekker på 4000 kroner i mat, i allefall om dere er en familie på fire (?). Eller kommer husholdningsartikler og sånt utenom?
  Vi forsøkte også å holde oss innen fire tusen kroner for noen år tilbake, men måtte til slutt «kapitulere» og justere opp budsjettet. Bedre det, enn å hele tiden ha dårlig samvittighet fordi man ikke klarer å nå budsjettet…

  Når det er sagt, så har jeg også stadige ambisjoner om å bruke mindre penger på mat – men det er ikke så lett når man står der kjempesulten en tirsdags ettermiddag i butikken og skal pønske ut hva man skal spise.. 😉 For å klare å holde et lavt budsjett tror jeg man må lage ukes/månedsplaner og handle maks en gang i uka, lage mye fra grunn og ellers kjøpe billigprodukter.

 2. Vi er en familie på fem og matpengene inkluderer også husholdningsartikler. Det er altså snakk om 4000 kr hver. Altså totalt 8000 kr på en måned. 🙂

  Vi lager stort sett handlelister men, noen ganger er det enkelt å stikke til kiwin på hjørnet.

 3. Kontroll og oversikt er viktig, og på det området virker det som du ligger foran mange andre. 🙂

  Selv er jeg mer «aggressiv» i min formuebygging, men det viktigste er at man finner et opplegg man trives med og som man klarer å følge over flere år.

 4. Ja du er nok ganske aggressiv Vidde. Vi er mer aggressiv på gjelden nå. Det er fordi den er litt vel høy (gjeldsgrad på 3,4).

  Derfor vi må ha såpass streng kontroll for at ting skal gå rundt. Det vil bli mye bedre om noen år og da kan det hende at vi roer ned litt. Det er greit å ha penger på bok også og ikke ha absolutt alt knyttet opp i bolig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.