Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Det koster penger å pusse opp!

Vi er midt oppe i en flytt og oppussingsprosjekt for tiden. Noe som tar mye tid og gir ikke rom til å rekke så mye annet. Heller ikke med tanke på at våre to nye barn har kommet til verden, de krever jo sitt. Jeg springer som en høne frem og tilbake. Flytter på ting som kan flyttes på, og maler, maler, maler og maler litt mer.

Samtidig snakker jeg med de håndverkere som tar seg av totalrenoveringen av de to bad vi skal ha. Jeg er veldig fornøyd med de så langt. De holder planen, de gjør det de skal gjøre og de holder oss oppdatert underveis. Det ble bland annet funnet litt råteskader på et bad i kjelleren. Dette skulle gi en merkostnad på ca 7 000 kroner. I dag pratet han med meg og sa at det var ikke så farlig som han først trodde. Det blir altså litt billigere.

Flisleggeren har også gitt meg beskjed om at prisoverslaget blir billigere, han har beregnet litt for mye i tilbudet. Poenget hans var at de tok heller i litt mer, enn å ta for lite. Det forstår jeg godt, jeg gjør også slik i min jobb og skal gi en kunde et prisoverslag. Da legger jeg godt på noen hundrelapper for å sikre meg selv litt.

Begge badene var i laber forfatning og de blir bygget opp fra grunnen av. Fliser, varmekabler, ny innredning og arbeid vil gjøre at jobben koster oss ca 260 000 kroner. Dette er altså for begge badene. Pengene vil bli tatt av boliglånet og litt av gevinsten fra salget her vi bor nå. Dette resulterer i at vi vil ha et boliglån på 2,8 millioner kroner ganske snart. Jeg har ikke oppdatert tallene til høyre så mye i det siste fordi vi er midt oppe i denne omstillingsprosessen.

Dyre dråper: kvistlakk!

Nå er det ikke slik at vi leier inn folk til å gjøre alt. Jeg vil påstå at jeg er flink til å male og jeg gjør en god jobb med det. Et bra forarbeid er viktig for å få til et bra resultat, men det koster så klart penger. Jeg snakker om to lag kvistlakk, grunning og så to lag med maling. Første gangen jeg var på OBS Bygg ble det kjøpt inn varer for over 5 000 kroner. Etter noen dager måtte jeg bland annet ha mer kvistlakk og noen andre malerpensler, litt dekkpapp og plutselig ble det over tusen kroner den gangen også. Kanskje jeg skulle kjøpt sperregrunn isteden…?

Kvistlakken irriterer meg en del dog, jeg synes den er rimelig dyr. Tror det koster sånn ca 280kroner for 0,8L. Panelet dit vi skal flytte er infisert av kvister så jeg må nesten male med denne kvistlakken. Det gikk noen bokser for å si det sånn…

Vi har et budsjett, over hvor mye penger vi skal bruke på å male og annet oppussingarbeide og det ser ut som at vi kan klare å holde det budsjettet.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.