Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Du bestemmer pengebruken min!

septemberDa er vi inne på den tiden av måneden da både jeg og fruen har fått lønn. Vi har satt over penger dit de skal. Satt av det som er nødvendig til diverse kontoer. Nå kommer det en liten oppsummering.

Boliglån

Her har vi betalt det terminbeløp banken ønsker å få inn + 1 500 kroner ekstra.

Buffer

Her har vi satt av 1 000 kroner som er det beløp vi setter av hver måned + 1 500 kroner ekstra for å kjapt nå det kortsiktige målet på 10 000 kroner. Bufferkonto har nå totalt 2 500 kroner.

Mat

Her har jeg satt over 3 000 kroner slik vi pleier å gjøre hver måned. (3 000 kroner hver).

Hva med resten?

Nå er vi i grunn dekt opp for de basisbehov vi har hver måned. Vi har penger til regninger som kommer. Vi har penger til mat. Det som vises på bilde ovenfor er vår regningskonto som nå står i 17 764,80 kr. (er jeg ikke flink med photoshop….?) :).

Det kan virke som at det er mye på regningskontoen fordi vi har allerede betalt det vi skal. Som boliglån, ekstra avdrag, buffer osv. Men ganske snart vil det komme mange store regninger som strømregning. Fruens studielån og sikkert noe annet også. Derfor vil nok ikke de pengene være der så lenge. Men du verden hvor godt det er å ha kontroll på dette. En strømregning på 3 – 4000 kroner er ikke et problem. Hver måned tenker jeg på det systemet jeg og fruen har, og hvor godt det egentlig fungerer. Selv om vi (jeg) har utskeielser noen ganger er grunnen i vår økonomi stabil.

Så har jeg den andre kontoen.
Den konto som har ca 5 000 kroner som vist ovenfor er min brukskonto. Dette er penger som i grunn ikke er øremerket til noe som helst. Er jeg flink kan jeg få mesteparten til å stå igjen der til neste måned. Jeg får en annen form av inntekt i form av kjøregodtgjørelse men den kommer ikke på min brukskonto lenger. Den er på en annen konto nå.

Nå er jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre med disse 5 000 kronene og her tenkte jeg at eventuelle lesere kan få komme med forslag!

Planen for denne måneden er: Jeg skal klippe meg, der går det sikkert 400 kroner eller noe sånt. Ellers har jeg ikke store planer i september.

Jeg har tenkt tanken å droppe fond helt iallfall til kredittkortet er borte. Det er nok det mest fornuftige økonomisk sett. Er folk enig med meg her? Jeg har tidligere sagt at jeg skal ha 50 000 kroner i fond. Dette kredittkortet skal ikke hindre meg i å nå det målet!

Skal jeg ta 4 500 kroner å sette de unna i påvente av regningen fra Skandiabanken? Den ekstra kjøregodtgjørelse som blir «til overs». Skal jeg også ta den å sette av til kredittkortet? Det kan godt bli en tusenlapp eller to ekstra avhengig av hvor mye jeg kjører.

Vi skal også på en liten weekendtur i slutten av november. Fly har vi allerede betalt men ikke hotell. Her burde jeg også få satt av noen kroner. Skal jeg også prioritere litt her?

Her har du en mulighet å påvirke direkte hvordan jeg skal disponere disse midlene.

Fyr løs din kommentar!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Du bestemmer pengebruken min!”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.