Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Du er plutselig søkkrik, hva gjør du nå?

Noen ganger i året er det unormalt store utbetalinger fra Norsk Tipping og da kan gjerne praten på jobb begynne å gå. Du har sikkert opplevd og deltatt på praten selv, hva gjør du hvis du får tak i så mye penger at det ikke er nødvendig å jobbe lenger.

Mange sier at de skal kjøpe nye biler, hus, dra på dyre og lange ferier og lignende. Gi penger til familie og venner. Jeg skulle nok tillatt meg en ny bil og litt andre ting jeg også, men hva med hverdagen? Når du er ferdig med alt det artige og skal begynne å komme tilbake til realiteten. Hva gjør du nå?

Fortsetter du å jobbe? Mer tid til hobbyvirksomhet? Kanskje du starter med noe veldedighetsarbeid? Besøker / hjelper familie?

Dette har jeg tenkt en hel del på selv. For hva gjør jeg når målet er oppnådd. Hva skal jeg bruke all tid som disse pengene kan gi meg? Og hva er egentlig fornuftig bruk av denne tiden?

Jeg så et intervju av en artist jeg følger innimellom, deadmau5. Han fikk nemlig et lignende spørsmål da han økonomisk sett er all set. Han kan gjøre akkurat hva han vil.

Han visste ikke helt, han tenkte ikke så mye på pengene. De er nå der, i en haug en eller annen plass. Det han kunne gjøre nå var å fokusere på å akkurat det han vil med musikken.

Jeg tror det er veldig viktig å tenke på akkurat dette, for det kan faktisk skje deg! For meg personlig er det musikkproduksjon og foto som gjelder. Nå er det musikken som gir meg mest tilbake. Selv om foto er et stort interesse ligger det litt bak musikken. En stor pengehaug hadde ikke gjort hverken musikken eller mine bilder noe bedre. Det hadde isteden gitt meg mye mer tid til å holde på med dette.

I tillegg til å være tilgjengelig for min familie, følge opp barna mer, hadde jeg nok brukt mer tid til mine hobbyer. Hva med deg? Hva skal du gjøre når du ikke trenger å jobbe lenger? Går du fullstendig bananas og tar den helt ut? #YOLO liksom… Eller har du litt mer nøktern tilnærming til dette?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Du er plutselig søkkrik, hva gjør du nå?”

 1. Det er nok ikke til å stikke under en stol at jeg nok hadde prioritert litt annerledes om penger ikke lenger var et tema. Jeg hadde nok sikkert gått inn for en livsstil med mye mer rom og tid for kjæreste, familie og venner, reise og opplevelser (sakte-reising over lang tid) og hobbyer. Men jeg hadde nok også følt på at jeg hadde ønsket å gjøre noe og skape noe, noe jeg ser for meg hadde vært veldig givende uten å måtte tenke først og fremst på den økonomiske realiteten i de prosjektene jeg går inn i. Jeg er en som alltid har vært glad i å hoppe inn i ulike prosjekter, så jeg ser nok fort for meg at jeg hadde benyttet den økonomiske friheten til det 🙂

 2. Ja ikke sant. 🙂

  En annen ting jeg har tenkt på er hvis muligheten er der, å gå ned i lavere stillingsprosent. Si 80%. Forutsatt at den tapte inntekten kan erstattes på noen måte med «hobbyinntekt» eller noe lignende.

  Da vil en kanskje få en bit av den frihetsfølelsen, allerede nå / snart.

 3. I mitt syn er dette en fordelaktig måte å tenke på selv om man aldri blir helt økonomisk uavhengig. Tiden vi har er for verdifull til å ikke gjøre det som virkelig gir livet ditt mening. Som du sier ville en haug meg penger selvfølgelig gitt frihet til å drive med man ønsker, og tror mange går glipp av denne muligheten fordi de ikke kan nok om personlig økonomi. Mye god inspirasjon å hente på det feltet i innleggene dine!

 4. Jeg har flere ting jeg godt kunne tenkte meg å bruke mer tid på, blant annet musikk, trening, fjellturer og reising, så jeg tror ikke jeg hadde hatt noe problem med å fylle dagene dersom jeg ikke lenger trengte å jobbe. Men jeg spiller ikke pengespill, så en plutselig rikdom fra Norsk Tipping er veldig lite sannsynlig.

  Jaja, selv for dem som spiller mye er jo sannsynligheten for plutselig rikdom forsvinnende liten. 😀

 5. Hadde nok ikke vært så mye forskjell tror jeg. Jeg er veldig fornøyd med bilen min (en Toyota Prius), men mulig jeg hadde oppgradert til noe enda litt mer miljøvennlig (Tesla f.eks.).

  Jeg hadde kanskje vært flinkere til å ta vare på kroppen min. Egentlig så er det ikke penger som stopper meg der heller, jeg må bare bli flinker til det. Prioritere det litt mer enn andre ting.

  Når det kommer til jobb har jeg følgt Warren Buffets råd – ta jobben som du ville hatt om du var rik. Jeg har drømmejobben og den betaler mer enn godt nok.

  Så hva hadde jeg brukt pengene på? Lurer på om jeg ikke hadde kjøpt en leilighet til både meg og broren min…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.