Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Du skal ikke tro at du er noe, Janteloven

Jeg slutter aldri å forundres av Janteloven. Den sier bland annet: du skal ikke tro at du er noe. Det er enda 9 setninger til med tekst som beskriver hva man ikke skal / bør være, det finner du på wikipedia. Her.

Dette er ikke en offisielt en lov, men teksten gir et bilde av menneskets evne til å trykke hverandre ned. «Hvorfor skal du ha det så bra, når ikke jeg har det?». Det er vel i disse baner det tenkes av de som følger denne loven. Heldigvis har jeg blitt skånet for dette for det meste men det hender innimellom at man får en liten pik. Men hvorfor er det egentlig slik?

Sjalusi

Sjalusi kan være så mye, du kan være sjalu på en bekjentskap som lykkes med jobben, kjærligheten eller hva som helst. Jeg kjenner en, som har en årsinntekt på rett under en million i året. Han er litt eldre enn meg men ikke med så mange år. Selv har jeg en årsinntekt på under 400 000. Burde jeg være sjalu eller sur på grunn av det?

For noen år siden hadde jeg nok sagt kanskje, men ikke i dag fordi jeg har tenkt veldig mye på dette i det siste og jeg har kommet frem til en del. Har man det man trenger av bolig, mat på bordet, helse og trygghet har man det egentlig bra. Det er også slik at selv om jeg ønsker meg en BMW 535d – 2009 modell vet jeg at jeg klarer meg fint med den BMW jeg har i dag. Det er denne streven etter noe nytt hele tiden som er skummelt. Jeg skal innrømme at jeg selv er der noen ganger, men jeg prøver å tone ned det betraktelig, selv om det ikke alltid er så lett.

Hvis noen lykkes

Jeg har familie, venner og bekjentskaper som man kan anse som lykkede. Hvis jeg skulle ha fulgt Janteloven så har jeg måttet være sutrete, fordi andre bør ikke ha det noe bedre enn meg. Jeg blir isteden glad av å se mennesker jeg kjenner lykkes, de bryr jeg meg jo om.

For å komme til den type tankegang som jeg har tror jeg du først må begynne med deg selv. Du må sette pris på det du allerede har, hvis du ikke gjør det kommer du til å slite med dette fremover.

Våg å skill deg ut, ikke følg flokken. Gjør det du vil. Gi f*n i hva naboen synes om deg. Vær stolt av deg selv. Gjør ting annerledes.

BMW er en Janteloven magnet

I løpet av mitt liv har jeg hatt 4 gode biler, alle av merket BMW. Det var da jeg kjøpte min første BMW jeg virkelig fikk kjenne på jantelovens kraft. En unggutt som meg, hvordan kunne jeg ha råd til noe sånt?. Vel, jeg tok lån sa jeg og mange av de som påstår at de kan så mye om biler mente det var dyrt og unødvendig. Selv forsto jeg ikke hvorfor de sa dette fordi BMW var ikke så ekstremt dyrt, ok det kanskje var litt dyrere men det får du igjen i form av av økt kjøreglede.

Noen trodde jeg kjøpte BMW fordi jeg ville være kul? Disse orker jeg ikke å argumentere med å samtalen slutter som regel med at jeg sier: Ja jeg er mye bedre enn deg fordi jeg kjører BMW. Dette går rett inn i hjerterota på disse jantelov elskere slik at de blir helt paff. Ha! Der fikk de … 🙂

De får vel tro hva de vil, de har allerede bestemt seg, det er ikke noen vits i å argumentere en gang. Jeg bryr meg rett å slett ikke, hvis jeg vil ha BMW kjøper jeg en slik, hvis jeg vil ha en Mac kjøper jeg en slik. Folk mener hva dem vil uansett. De som slenger slike kommentarer rundt seg har allerede bestemt seg for en ting, da kan jeg like greit gi dem hva dem vil ha.

Noe jeg også har lagt merke til er at den siste og dyreste BMW jeg noensinne har kjøpt har ikke blitt utsatt for noe spesiell jantelov kommentar enda. Hvorfor er det slik?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.