Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Eie kun 7 ting?

Det er et gammelt kinesisk ordtak som sier at man skal eie maks 7 ting. Hvis du har mer eier tingene deg. For min egen del har jeg ikke tenkt på tallet 7, men å redusere insamlingen av stæsj er noe både jeg og (heldigvis!) fruen tenker på. I den siste tiden har det i store trekk gått i å organisere ting og ikke minst kaste / gi bort ting som ikke blir brukt. Er det noe av verdi blir det lagt ut på finn.no.

Det føles veldig greit å kvitte seg med eiendeler som ikke fyller noen funksjon eller har nytte. Det gir mer plass til å virkelig sette pris på det du faktisk har.

Her er et forsøk fra min side å lage en liste på «ting» vi har og deretter analysere behovet. Jeg har ikke tatt med åpenbart nødvendige ting som en plass å bo, seng, klær, mat og saker som betraktes som nødvendig for livsopphold. Som i og for seg er et tolkningsspørsmål det også, men.. la gå.

Tulipaner

 1. MacBook Pro
 2. iPad
 3. iPhone
 4. Nikon DSLR
 5. TV
 6. Surroundanlegg
 7. Bil
 8. Andre nettsted
 9. Server
 10. Apple TV
 11. Nintendo Wii
 12. Nintendo DS XL

MacBook Pro – Dette er et verktøy som bistår meg med veldig mye. Arbeid, fotoredigering, musikk, kommunikasjon, noe spilling, oppdatering av nettsted. Det skal holde med en datamskin og dette er noe av det siste jeg skulle kvitte meg med.

iPad – Denne blir brukt for lesing av bøker og barna bruker også denne til diverse underholdning.

iPhone – Holder meg «online» når jeg er ute på tur som skjer ganske ofte. I tillegg et arbeidsverktøy. Gitt til meg fra min arbeidsgiver.

Nikon DSLR – Foto er en av mine hobbyer som jeg også bruker litt penger på, det ligger nesten over musikkproduksjon. Bildet øverst i innlegget som ikke er så relevant er tatt av meg.

TV – Tror nesten at jeg kunne klart meg uten, den står nå der. Det får den gjøre intill videre. Dessuten er det greit å kunne parkere barna foran skjermen innimellom hvis jeg får lov til å være litt politisk inkorrekt…

Surroundanlegg – Heftig med bra lyd, men ingen nødvendighet.

Bil – Ekstremt praktisk og en stor hjelp i hverdagen. Kjører også inn litt kjøregodtgjørelse via jobb. En nødvendighet akkurat nå.

Annet nettsted – Dalende interesse, noe jeg har tatt opp fler ganger. Vurderer salg selv om salgssummen ikke kommer til å samsvare med alt arbeid som er lagt ned i det. Veldig usikker her da det fortsatt er litt inntekt fra siden.

Server – Arvet en ganske heftig server fra jobb gratis. Kjører noen private nettsted hjemme.

Apple TV – Veldig praktisk da de fleste elektroniske dingsene i hjemmet har et eple på seg.

Nintendo Wii – Stort sett barna som bruker denne, men Super Mario Galaxies og Rayman Origins er fortsatt veldig morsomt noen ganger for de som har rundet 30 og har vokst opp med spill! 🙂

Nintendo DS XL – Julegave til eldste sønnen, denne bruker ikke jeg.

Det viktigste for meg i denne listen etter litt ettertanke blir nok MacBook Pro, Nikon DSLR, Bil & iPhone. Det er disse tingene jeg bruker mest tid med. TV, Surround, Server, Annet nettsted, Nintendo Wii osv blir ikke brukt like mye, likevel er det greit å ha det her i de tilfeller det blir brukt.

Det jeg kan ta meg av først på denne listen er nok Annet nettsted og kanskje Serveren. Det står nede i kjelleren å trekker strøm.

Hva med deg, har du noen ting du kan kvitte deg med? Eller mener du at alt du har fyller en funksjon?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Eie kun 7 ting?”

 1. Tror nok de fleste har liggende mye de strengt tatt ikke har behov for, dersom de tenker etter.

  Selv har jeg vært ganske flink til å holde kjøpelysten nede de siste årene, så jeg har ikke så mange moderne ting liggende, men jeg har alt for mange gamle ting i skuffer og skap.

  Mye fornuftig i gamle ordtak, men i dette tilfelle er det ganske innlysende at det er gammelt. 🙂

 2. Mycket av de prylar man har använder man ju väldigt sällan mer när man väl behöver dem är de nog så viktiga. Men jag håller självklart med om att vi har alltför mycket onödigt liggandes, att anordna en loppis (som det heter på svenska) är inte så dumt, lite pengar in och prylarna kommer till användning någon annanstans.
  Ha det bra!

 3. Jeg har også blitt veldig bevist og vært det lenge på å unngå å kjøpe en hel masse en egentlig ikke trenger. Det er veldig morsomt å se hvor avhengig vi faktisk er blitt av slik som nettopp en mobiltelefon. Jeg husker enda godt tiden hvor ingen hadde mobiltelefon og kun hustelefon.

  Uten at vi selv kanskje merker det så tror jeg det at vi nå er tilgjengjelig 24/7 og føler behov for å hele tiden også være tilgjengjelig og oppdatere seg på hva som skjer med folkene rundt oss også skaper mer stress og som du sier at tingene eier oss. Jeg merker selv at hvis jeg en dag glemmer mobilen så føler jeg meg helt naken, og får tilnærmet panikk. Jeg vil si at mobilen er veldig nær å eie meg om den ikke allerede gjør det. Veldig merkelig å tenke på når jeg for kun 15-16 år siden klarte meg helt fint uten mobil og uten å vite hva alle rundt meg driver på med til en hver tid og å være tilgjengjelig uansett hvor jeg befinner meg.

 4. Jeg har hus og telefon og bil.
  Ingen TV, ingen sorrundanlegg, ingeting av det unødvendige.

  Jeg er frilanser og jobber 4-5 timer om dagen. Får nok råd til å handle mat for meg, kone og barn i en måned pluss betale husleie.
  Vi gjenstår med ca 0 kr per måned til overs, men vi er glad for å leve minimalistisk.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.