Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Endelig vokser bufferkontoen igjen

Etter oppussingen og flytten ble nesten alle kontoer renskrapet. Enda er vi ikke ferdig med alt men vi har fått gjort unna det dyreste av maling og bad. Vi har enda noen rom vi må innrede litt men det er ikke noe stress enda…

Jeg skrev for en tid tilbake siden at bufferkonto er såpass viktig for oss slik at vi prioriterer denne for tiden. Vi har et relativt kortsiktig mål på å få denne kontoen til 20 000 kroner. Vi er en familie på fem, en bufferkonto er utrolig viktig for oss.

Tips: Har du kredittkortgjeld eller annen hastegjeld som må betales er det likevel veldig viktig å ha noen tusenlapper i buffer. Det kan forhindre deg til å ta opp mer kreditt. Det trengs ikke mange kronene for å gjøre en forskjell her.

Jeg mener at størrelsen på bufferkontoen er viktigere enn å betale ned ekstra på boliglånet vårt akkurat nå. Har vi ikke buffer må vi i verste fall bruke kredittkort, klarer vi ikke å betale kredittkortregningen i tide vil det koste oss dyrt.

Denne måned blir det 3 300 kroner som ikke går til ekstra betaling av boliglån, men til buffer isteden. Deretter har vi 1 000 kroner i måneden vi setter over til bufferen så totalt 4 300 kroner. Nå er saldoen på bufferkontoen 6 100 kroner noe som er langt mer behagelig enn 1 800. Nå kan vi kjøpe en vaskemaskin, oppvaskmaskin eller noe annet hvis det ryker. Innen rimelighetens grenser.

Fondsparing blir litt lidende for tiden. Jeg plukker ikke ut noen penger men det settes ikke mange kroner inn heller. Uansett tror jeg det skal være mulig å kjøpe fond for 1 000 kroner. Men jeg venter til etter en del forretningsreiser jeg skal ha i høst. Det finnes duty – free og der skal jeg bruke opp kvoten. Det er tomt på Whisky hjemme…

Beholdning på min fondskonto hos nordnet er nå slik: (klikk på bilde for større versjon)

Hva mener du? Er buffer såpass viktig at det er verdt å styre om litt penger dit for en periode slik at man får opp et brukbart beløp ganske så kjapt? Gi et lite pip fra deg da vel hvis du har noen meninger om dette! 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Endelig vokser bufferkontoen igjen”

  1. Det kan være lurt det ja! Selv har jeg ikke investert mye i aksjer. Har faktisk gjort det bare én gang, og det var før Age of Conan kom ut. Kjøpte aksjer i Funcom for noen tusenlapper, når kursen var på cirka 10 kroner, og solgte på noe og 40 kroner.

    Kanskje burde du forklare hva en buffer er, for de som ikke vet det?

  2. Jeg ville blitt stresset og følt ubehag dersom jeg ikke hadde hatt en buffer. På samme måte som jeg alltid liker å ha litt mat i fryseren og litt hermetikk i skapet (nei, jeg vokste ikke opp under krigen 😉 trenger jeg en buffer for å føle meg vel. En minimumsbuffer for meg er én netto månedslønn.

  3. Enig med Vidde her. Hadde ikke vært komfortabel med å ikke ha noen buffer, så det hadde nok vært førsteprioritet hos meg.

  4. Hva med boligkreditt/flexilån?
    Slipper å ha en buffer, og det man ville hatt i en buffer, er summen man ikke betaler renter for på boliglånet:)

  5. Er enig med deg att nå må du prioritere buffer ja. Vet ikke helt hvordan jeg skal definere buffer, men enkelt forklart betyr det å «ha litt å gå på» 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.