Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Endring av forbruksvaner tar tid

Nå er snart første kvartal av 2014 omme og jeg har enda ikke hatt noen alvorlige sidesprang med tanke på forbruk eller lignende. Det er som om ting for tiden er noe mer balansert. For å være meg er dette ganske bra fordi det er ikke slik jeg har oppført meg tidligere.

Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men jeg tenker mye på mitt overordnede mål om å ha en så stor økonomisk frihet som mulig. Samtidig som det skal være hyggelig å leve i nuet.

Det er ikke noe galt i å ha et hårete mål, men det er viktig å ikke drive med selvplaging i 10- 20 år på veien til det målet. Da tror jeg ikke man gjør det på riktig måte. For hva skjer når målet er oppnådd om du i det hele tatt klarer å holde det gående i så lang tid? Skal du bruke opp pengene på en ny bil kanskje og havne på null igjen? Nei det er vanene som må endres på og det tar tid. Det er først nå jeg begynner å merke at dette virker og denne bloggen har vært levende i snart seks år. Jeg tror mer og mer på at det er mulig for meg også å oppnå en slags økonomisk frihet fremover.

Min arbeidsgiver kan brukes som et eksempel på ting som beveger seg i riktig retning. I det siste har to ledere i firmaet nevnt for meg personlig i forbifarten og ved kaffeautomaten at: vi skal satse mye mer på X Formuebyggeren, bare så du vet! I tillegg har en kollega spurt meg om jeg kunne bidra med noe kompetanse på X. Nå er ikke min kompetanse helt spisset der, men veldig nære. Jeg skal også ha et utviklingsmøte med min leder om ikke mange uker der vi skal se hvordan jeg skal utvikles som person videre i foretaket. På dette møtet har jeg tenkt å ta opp at ettersom firmaet skal satse mer på X ønsker jeg også å utvilkes mer på det området. Heldigvis er det noe som også intresserer meg og jeg er helt klart rett person for de å satse på. Det virker nesten som at de vil at jeg skal si fra selv. Uansett, det skader ikke å prøve å selge seg litt for firmaet innimellom og det er akkurat det jeg skal gjøre.

Blir det slik kan det hende det blir skifte av stilling. Med dette bruker også lønn å bli et tema. Det kalles vel opprykk. Tiden vil vise hva som skjer.

I tillegg driver jeg noen nettsted som gir litt annonseinntekter på siden som alltids er velkommen og helt nødvendig for at jeg skal klare å nå mitt fondsmål på 70 000 kroner i 2014. Budsjettet er presset til maks og det er ikke rom for mye endringer, men det er helt ok. 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Endring av forbruksvaner tar tid”

  1. Lykke til med å få opp lønna. Når man har fått kostnadssiden sånn någenlunde på plass (her blir man aldri feilfri), er det jo på inntektssiden at man har mest å hente.

  2. Skriver absolutt under på at vaneendringer tar tid! Hos meg har det skjedd så gradvis, med de bittesmå vanene om gangen at jeg ikke tenker over det før jeg ser tilbake 2-3 år og skjønner hvor annerledes det egentlig er. Ting som gjerne var helt vanlig for meg for 3 år siden virker som en annen verden for meg nå. Fra egen erfaring ser jeg at det er det å endre de små enkle vanene som gir størst effekt, ikke fordi den ene vanen gjerne endrer så mye i seg selv, men de legger grunnlag for større endringer når vanemønsteret først begynner å endres. Dette har jeg også lest (uten at jeg kan peke tilbake på kilder på stående fot her) at de har eksperimentert med. Hvor forsøkspersonene skulle etablere noen små nye vaner. De så da at hos de som greide å etablere disse vanene så gav det ringvirkninger til andre deler. Mener å huske at dette blant annet gjalt å ha en skål med frukt stående lett tilgjengelig, noe som også vist seg å påvirke det øvrige kosthold i en sunnere retning 🙂

  3. Henrik: Som sykling til og fra jobb, det har mer og mer begynt å bli en vane. Slik var det ikke for 3 år siden. Men det tar tid å endra, ja. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.