Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Er ikke bilhold dyrt nok allerede?

Leser i VG at det varsles for enda mer avgifter på bilhold. Nå skal vi tydeligvis betale en luksusskatt på biler som er større en en Volkswagen passelat. Jeg har vanskeligheter med å forstå hvorfor det skal være så ini granskogen dyrt å eie en bil i Norge. Det er ikke luksusskatt, det er straffeskatt spør du meg. Du blir økonomisk straffet fordi du ønsker å eie en bil.

Samtidig klarer jeg ikke å forstå hvordan Sverige kan ha bedre veier, ekstremt lavere avgifter på bil. Når landet har gjeld oppover ørene, og ikke noe nevnverdige inntekter. Hvorfor er det slik?

Å omregistrere en bil av nyere dato her i Norge kan godt koste over 10 000 kroner. I Sverige er det gratis. Hvorfor skal det koste penger å skifte eier på en bil? For å ikke snakke om årsavgiften. Betaler vi ikke nok avgift ved kjøp av bilen?

Likevel vil vi nok ikke slutte å kjøre bil, ja selv om det anses som luksus å få dagen til å gå opp. Det at rekke sekseren i bilen spyr ut eksos har jeg ingen som helst dårlig samvittighet over. For hva har jeg for valg? El bil? Nei, det blir alt for upraktisk. Hybrid? Nei ikke f*n at jeg betaler over 3 – 400 000 kroner for en slik bil når jeg kan få noe mye bedre, som kanskje spyr ut litt mer avgasser.

Ærlig talt, det er på tide å finne en alternativ energiform. Å lade bilen hver 10 mil blir for dumt. Å lage drivstoff av mat blir også for dumt. Finn på noe annet, som ikke forurenser og som har ekstrem ytelse. Først da skal jeg begynne å tenke miljø. Eller det kanskje ikke er mulig, for da vil oljen bli overflødig, det som er en stor del av verdensøkonomien … tenk hvis oljen skulle bli verdiløs.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Er ikke bilhold dyrt nok allerede?”

 1. Staten har tapt 3,8 milliarder bilavgifter i år pga av økning i salget av miljøvennlige biler. De tar altså ikke med i beregningen at det er solgt langt færre biler i år enn i fjor, og vil kompensere for «tapet» med å legge på kilometeravgift.

  Best å ikke si (skrive) hva jeg tenker om dette.

 2. Norge har ingen stor bilproduksjon og derfor blir det så store avgifter. Men når de legger på enda mere kommer ikke bilsalget til å stige, da blir det bare enda flere gamle skitne rusthauger som kjører nedover norges veier og spyr ut enda mer eksos. Må jo være dum for å ikke finne ut: lave avgifter, flere biler solgt. høye utgifter, bruktbilhandelen stiger. Og ja, det er latterlig å måtte betale omregistreringsavgift. Staten vil nå tjene på alt… Kanskje snart setter de med ny tiltak? Sommer/vinterhjul skifteavgift?

 3. De årene staten tok inn mer enn «normalt» på bilavgifter, noen som fikk penger igjen da…? Neppe.

 4. Ser Sverige blir nevnt om lavere avgifter. Rettelse, de har ikke engangsavgift/regavgift ved 1. gangs registrering, kun MVA som selvfølgelig vi også har utenom regavgiften.
  Ved eierskifte av bruktbil betaler de noen hundrelapper, uavhengig av vekt og modell. De betaler faktiske kostnader. Åsså hos kipe svenskar då……..
  Finner svenskene på noen påbud eller krav, da skal vi plutselig sammenligne oss med dem.
  Stoltenberg må jo ha penger til jetten sin….

 5. Endringen det er snakk om er en svak tilstramming av engangsavgiftene i miljøvennlig retning. For alt unntatt motorsterke tunge biler blir avgiftsendringen bare svakt negativ. Et tillegg på 4-5tusen på en Passat til 400 000+ er en økning på 1% ikke større en inflasjonen engang. Personlig ville jeg anbefalt å skaffe en kraftig elbil før de avgiftsbelegger den også, eks. Tesla Roadster hvis du har råd eller en Tesla Model S hvis du kan vente 🙂

  Jeg klarer ikke selv å se så mye i dette. Hvis ikke du kjøper bil hvert år ser jeg ikke den store effekten på økonomien din eller andres.

  Cobos

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.