Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Huskjøp planer?

Vi har tenkt ganske lenge på å skaffe oss en større plass å bo. Vi føler at det ikke er noen vits i å kjøpe en større leilighet for en periode heller. Skal vi skaffe oss noen større plass å bo skal det nesten være slik at vi kan bo der hele livet. Vi tenkte i grunn å vente litt med dette men med den nyhet vi har fått har vi tenkt å framskynde prosessen. Vi har det ikke travelt med å skaffe oss en annen plass å bo, men vi har gjort oss opp noen meninger og tenkte presentere dette for banken i et møte som er avtalt neste uke. Så får vi håpe at de er enige med oss og hvordan vi tenker.

Jeg og fruen har regnet på dette og funnet ut hvor mye vi kan ha i boliglån ut fra vår inntekt, og ut fra det vi betaler i dag. Det vi betaler i dag per måned for å bo er følgende:

Boliglån: 6 500 kr
Ekstra Avdrag: 3 000 kr
Husleie: 4 100 kr

Dette gir altså en sum på 13 600 kroner hver måned i boutgifter, en normal måned for oss. Det betyr altså at vi kan betjene et boliglån med et terminbeløp på 13 600 uten noen problemer i det hele tatt.

Bare for å sjekke brukte vi en boliglånskalkulator man kan finne på nett. Der vi antok et boliglån på 3 000 000 kroner. Med en effektiv rente på 6,17%, 30 års nedbetalingstid. Dette gir et månedsbeløp på 17 998 kroner. Dette beløpet vil vi med dagens inntekt klare uten problemer. Og man vil anta at lønn øker med årene også. Setter vi opp renten til 8,30% vil månedsbeløpet bli 22 027 og da kan det hende at vi begynner å svette, men vi vil klare det. Så kan man også tenke at når renten kanskje kommer opp på 8 tallet har vi allerede betalt ned boliglånet med 200 000 kroner. Noe som vil redusere terminbeløpet.

Dette sier ganske klart å tydelig at vår absolutte smertegrense i dag er 3 000 000 kroner. Kikker jeg på markedet her jeg bor må vi kanskje ut med 2 700 000 for noe som vi ikke trenger å pusse opp med det samme. Det var noen som sa til oss at skal vi flytte med tre barn fraråder de oss å kjøpe et opppussingsprosjekt. Det vil ødelegge forholdet fordi vi ikke har tid til å drive med det.

Selv om vi mener vi klarer dette er det ikke sikkert banken er enig med oss, vi kan ikke anta det. Uansett, vi vil legge det frem på omtrent den måte jeg har skrevet det her. Vi vil også ta med utskrift av vårt budsjett slik at de kan se hvordan vi planlegger økonomien vår. I værste fall kan vi også ha kausjonist hvis det trengs men det ønsker vi helst ikke.

Mye kommer til å skje fremover, jeg tror 2010 vil bli et skikkelig spennende år for oss og ikke minst Formuebygging.com! 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Huskjøp planer?”

  1. Grattis med tvillinger, det må ha vært litt av et sjokk!

    Det høres jo ut som det burde gå bra dette. Tror ikke det er noe problem å få dette lånet, til syvende og sist så tror jeg nok banken vil si det er opp til dere hvor mye dere vil låne (innenfor rimelighetens grenser selvsagt) og hvor «trangt» dere er villig til å risikere å ha det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.