Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Forbruk og økonomi i en hektisk hverdag

Jeg kan godt forstå at det er enkelt å sløse bort sine penger i en hektisk hverdag. Samtidig er det enda viktigere å være bevisst på de økonomiske valgene man tar og ikke ty til kjappe løsninger alt for ofte uansett hvor sliten man er.

Jeg registrerer rundtomkring meg at det er vanlig å dra på en sydentur eller to i året. 17 år var min alder sist gang jeg var i Spania så det er en del år siden. Jeg kunne godt ha tenkt meg å ta en tur nå men, med tre relativt unge barn orker vi ikke styret og logistikken som følger med på dette tidspunktet. De må iallfall kunne styre vannlatingen selv før vi gjør noe sånt synes jeg. Når det er sagt skal vi ta med barna på en kjøretur over til nabolandet, ta inn på et hotell en natt og være på badeland. Dette koster ikke mange kroner og gir likevel en liten feriefølelse når man kommer bort fra det vanlige. Det er kanskje ikke så varmt der men, det får vi ta en annen gang.

I Januar 2012 satt jeg et mål om at jeg skulle være nøktern i mitt forbruk dette året og spare regelmessig. Hvis jeg skal gi meg selv en karakter her og nå i oktober måned blir det 2/5 der 5 er best. Jeg har ikke vært nøktern grunnet innkjøp av diverse datautstyr som har ødelagt ganske mye. Det som gjør at karakteren ikke blir 1 er det faktum at jeg har betalt ned 10 000 kroner ekstra på billånet av feriepengene og skattepengene som kom i sommer og at vi har lyktes å spare opp 20 000 kroner i krisebuffer. Sparing utført regelmessig er også en grunn.

Det hjelper ikke å sitte hjemme å tro at motivasjon bare kommer av seg selv, erfaringsmessig skjer ikke det så ofte! Det man kan gjøre da er å lese andre blogger som for eksempel denne: How to Go from Middle-Class to Kickass. Anbefaler at du leser hele innlegget. I korte trekk viser skribenten hvordan man kan pensjonere seg mye tidligere ved å bevisstgjøre forbruk og se hvor mye det utgjør over tid. (det kan bli store summer).

Dette er en kontinuerlig prosess som det må jobbes hardt med også på vanlige grå hverdager!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Forbruk og økonomi i en hektisk hverdag”

 1. Motivasjon er ferskvare. Man kan være topp motivert en dag, men totalt umotivert den neste.. Jeg gjør følgende for å holde på motivasjonen min:

  * Jeg har klare mentale bilder av hva jeg ønsker å oppnå.
  * Jeg setter meg konkrete og tidsavgrensede mål.
  * Jeg fører systematisk oversikt over hvordan jeg ligger an i forhold til målene mine.
  * Jeg leser motiverende bøker og hører på motiverende lydbøker.
  * Jeg spør stadig meg selv: «Når dette året er omme, vil du være stolt av hva du har oppnådd?»

  Når man er totalt umotivert, kan det forresten hjelpe å gjøre noe helt annet (dog unngå ting som koster masse penger hvis målet er å spare 🙂 Noe av det som fungerer best for meg er en hard treningsøkt. En joggetur eller en tur på treningsstudioet har en nesten magisk effekt på motivasjonen og humøret. Men effekten varer ikke nødvendigvis så mange timer, så da er det på han igjen. 🙂

 2. Tusen takk for tipset om Mr. MoneyMustache 🙂 Mye bra lesestoff der!

  Ellers kjenner jeg meg nok veldig igjen i det du skriver her, særlig nå som jeg har begynt å jobbe. Hektisk hverdag + økning fra trangt studentbudsjett til ingeniørlønning + flyttet inn til sentrum = mange raske (dyre) løsninger 😉 Men det blir det en slutt på nå. Ble veldig motivert av å lese den bloggen du tipset om i innlegget 🙂 Og gleder meg allerede til å se forbruket bli babert de kommende månedene fra et relativt høyt forbruk de siste to månedene (Relativt i forhold til studentøkonomien jeg hadde før).

 3. Kan tenke meg at det er en ny hverdag for deg også Henrik. Ikke minst det hele med en ny arbeidsplass der man gjerne vil vise hva man går for. Fint at du fant den bloggen motiverende, det gjorde jeg også. Fikk tipset på pengevett.

  Nå sitter jeg her på hotellrommet i Sverige med en øl i hånda som kostet meg 16kr på butikken ved siden av. Overkommelig. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.