Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Fullstendig kjøpestopp i 2013

Fullstendig stopp på alt av innkjøp blir det jo ikke. Ting som mat og drivstoff til bilen er en nødvendighet akkurat nå og det vil bli betalt for også i år. Jeg registrerer at noen bloggere av det kvinnelige kjønn ikke skal kjøpe klær. Nå er det ikke slik at jeg har en trang av å kjøpe klær i hytt og pine så der blir det heller ikke stopp. Kun innkjøp som erstatter utslitte plagg vil bli gjort.

Litt av tanken bak overskriften på dette innlegget er å analysere hvert enkelt innkjøp som blir gjort. Noe jeg har startet å gjøre for ganske lenge siden men, ikke skrevet så mye om. Det handler om å virkelig tenke seg om hvorfor akkurat denne tingen blir kjøpt og hva for type behov den fyller. Mange ganger er det ofte slik at du bare har lyst på noe nytt og et reelt behov ikke finnes.

shirts

Jeg surfer rundt på mange nettsted som er rettet mot teknologi og de aller fleste av disse nettstedene har artikler som beskriver et eller annet produkts nye funksjoner. Eller hvorfor ikke en anmeldelse av noe nytt som har kommet på markedet. I noen tilfeller kan disse artiklene gi en sterk kjøpelyst selv om behovet ikke er der. Det er da det er nødvendig å kunne ta et skritt tilbake, analysere og virkelig tenke gjennom hvordan et kjøp vil påvirke økonomien og ikke minst tidsbruken.

Tidsbruken er en annen ting. Har du mye stæsj må det vedlikeholdes. Du får også dårlig samvittighet fordi du ikke har tid til å bruke alt du har. Så hva er egentlig poenget med å anskaffe seg så mye rot? Min stasjonære PC som ble solgt nylig har jeg ikke savnet i det hele tatt. Det er en befrielse å bli kvitt den. Å kvitte seg med den har også gitt penger på konto. Penger som står der uten noen merkelapp klar til å bli brukt på akkurat det dette innlegget handler om.

Foto: http://www.sxc.hu/photo/1370148


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.