Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Gir dyrere utstyr bedre resultater?

Har du en hobby eller et interesse du har lyst til å bli mye bedre på er det veldig lett å ha lyst på det beste utstyret. Kanskje poden din på 11 år må ha nye felleski? Da må det kanskje være de beste og dyreste skiene. Slik at det ikke skal stå på utstyret ihvertfall. Jeg hører at enkelte nordmenn har denne tankegangen, også enkelte i min omgangskrets.

Jeg kjøpte en synth for noen år siden, den hørtes flott ut på de demoene jeg fikk høre fra andre. Problemet var at de andre viste hvordan denne skulle programmeres for å utnytte potensialet. Når jeg fikk den i hus låt den ikke like bra for å si det mildt. Det tok en god stund før jeg innså at jeg rett å slett manglet kompetanse på hvordan denne programmeres. Det tok ikke lang tid før den ble solgt igjen.

Det tok meg ca 5 år før jeg kjøpte en ny synth, men nå vet jeg nokså godt hvordan slike instrument skal programmeres. Kunnskap tilegnet gjennom øving med programvare og lesing av teori. Nå gir dette utstyret meg så mye mer tilbake, og blir ikke bare en 15 000 kroners papirvekt. Det har en nytteverdi.

Gir slikt utstyr meg til en bedre musiker? Nei, det gjør det ikke. Det gir meg en større verktøykasse med lyder, og forutsetninger for å kunne produsere noe bra. Det betyr uansett ikke at det automatisk blir bra fordi utstyret er der.

Det finnes svært dyre systemkameraer. Du kan raskt komme opp i 60 – 80 000 kr for et skikkelig DSLR kamera og et bra objektiv. Likevel har folk tatt prisvinnende bilder med en iPhone.

Det finnes også situasjoner hvor innkjøp av dyrt utstyr kan forknippes med hobby. Jeg synes ikke det er feil å handle ting, hvis det er noe som gir deg en glede og en slags mening. Jeg vet om mange som handler diverse musikkutstyr, og fotoutstyr som ikke jobber med dette profesjonelt. Det betyr ikke at det ikke er lov å handle.

Jeg prøver å gjøre forholdsvis fornuftige økonomiske valg. Dersom noe skal handles må det ha en nytteverdi. Da først kan det være åpning for å handle noe som er dyrere.

Hvordan forholder du deg til dette? Må du absolutt ha det dyreste utstyret, eller klarer du deg med noe billigere?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.