Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hold kjeft og ta pengene mine!

iPad 3.Gen

Apple er et firma som lager datamaskiner, operativsystem, telefoner og mange andre dingser. Når dette firmaet lanserer nye produkter blir det gjerne noen plasser en form for «halleluja»stemning og folk går mann av huse for å få tak i det nye fantastiske produktet.

Apple har nylig annonsert den tredje generasjonen iPad. Med bedre skjerm og generell ytelse-oppgradering, raskere CPU, mer RAM osv. (Detaljer kan dere finne ut av selv på apple.com)

Når Apple for første gang kom ut med sitt nettbrett tenkte jeg at dette ikke var noe annet enn en oppblåst iPhone. I starten fikk jeg rett i den påstanden også da det ikke fantes så mange applikasjoner tilpasset den store skjermen. De apps som fantes  ble blåst opp og så ikke særlig bra ut. Vurderte frem og tilbake om jeg skulle slå til og kjøpe nettbrettet. Den er ganske så praktisk å ha med på reise men, nei. Ble sittende på gjerdet.

Gjerdet var komfortabelt og andre generasjon av iPad rakk å komme. Skuffelsen var stor når de valgte og bruke den samme skjermen. Selv hadde jeg tenkt å kjøpe denne men, når de ikke oppgraderte skjermen ble jeg sittende på gjerdet og nøle en del. På denne tiden begynte det å komme ganske mange iPad tilpassede apps. Amazon Kindle for eksempel, jeg liker e-bøker og iPad er en perfekt dings å lese disse på.

Satt fortsatt på gjerdet, tiden begynte å gå såpass fort og jeg hørte rykter om at tredje generasjon skulle ha mye bedre skjerm. Derfor tenkte jeg vente en stund til noe som skulle vise seg å være lurt. For noen dager siden kom altså tredje generasjonen med alle oppgraderinger jeg kunne tenkt meg å ha. Har sterkt vurdert å kjøpe denne versjonen.

Jeg vet iallfall at 4 åringen her i huset skulle bli overlykkelig hvis jeg skaffer en slik. Vår datter på 2 år er også fascinert av denne dingsen. (de har fått prøve hos folk som har en ipad 1). Det finnes også mange pedagogiske «lek og lær» apps for barn. Selv om 4 åringen foretrekker angry birds og youtube …

Jeg sliter litt med å bestemme meg om jeg skal skaffe den eller ikke. Det passer kanskje ikke en nøktern livsstil men, så har jeg ikke påstått at jeg kommer til å ta den helt ut heller. Bare tenke over nye innkjøp nøye. Pengene finnes der og jeg har sånn halvveis i min underbevissthet spart opp til denne, egentlig.

Eller: korte ned nedbetalingen av billånet med en måned for disse pengene.

Det er fortsatt en ukes tid før det går å bestille denne i Norge så jeg kan tenke over dette en stund til! Hva med deg? Skal du bestille den nye iPaden?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


10 kommentarer om “Hold kjeft og ta pengene mine!”

 1. Ikke kjøp, den blir liggende ubrukt etter få uker. Praktisk på reiser, ja… Men det er vel det.

 2. Hvor mye den blir brukt kommer vel veldig an på hvem som bruker den. Både for min mor og far har Ipad forandret hele hverdagen. Min mor bruker den hele tiden til å skype med datter og barnebarn som befinner seg i utlandet og selvsagt til alt mulig annet også. Konstant i bruk. Broderen bruker den også hele tiden. Jeg er vel den eneste i familien som ikke har Ipad, og for min del hadde den nok heller blitt litt mer ubrukt da jeg alltid har alt jeg trenger på MacBooken min. Hadde selvsagt vært nyttig på lengre reiser og slikt, men for min del ikke nyttig nok til at jeg går til innkjøp av en. Kanskje senere, hvis jeg ser et større bruksområde for meg selv.

  Når det kommer til om du skal kjøpe den, så er det jo selvsagt et valg du må ta. Siden du er en av som er glad i duppeditter og dingser og tross alt driver en nettside om dette, så ser jeg ikke helt hvorfor du ikke skal kunne unne deg det 🙂

  Å være sparsom og nøktern er ikke ensbetydende med å kutte ut alt som er morro eller å la være å kjøpe ting en har lyst på. Det handler om å nedprioritere de tingene som egentlig ikke gir så mye verdi for pengene i form av glede, for å kunne ha mer til de tingene som gir glede i livet 🙂 Her er mange luksusfellen deltagere et kroneksempel på feilprioriteringer. De skal gjerne ha mye av alt, istedet for å prioritere slik at de kan ha mye av det som egentlig betyr noe for dem.

 3. Mange gode poeng der Aksjebloggeren, takk for det! 🙂

  Skal jeg ha denne blir det ikke brukt kreditt, pengene er allerede satt av til dette. Det betyr ikke at jeg bruke de men, det vil ikke utgjøre så veldig mye.

  For øvrig klarer jeg stort sett å holde på pengene (har skeiet ut litt men det kommer i neste øk. oppdatering). Det ligger an til noen tusen kroner til overs når lønna kommer denne måneden også!

 4. Er ingen Apple mann så jeg skal ikke ha den der 🙂

  Har også vært tilbakeholden ang alle disse nye tabs som har kommet på markedet. Synes de er noe overpriset, er dere ikke enige i det?

  Og om jeg skal kjøpe meg en tab så tror jeg nok det blir en Galaxy tab for min del. Jeg tilbringer mer enn nok tid bak dataskjermen så med en tab i huset ville jeg nok kunne tilbragt mer tid i sofaen feks med litt TV titting og lesing av forum og div på taben 🙂

  Men på ferieturer og lignende vil nok ikke en tab dekke mine behov da man har noen nettsider/blogger man skal forsøke å oppdatere i ny og ne. Det blir for tungvindt med en tab, om man ser bortsett fra Asus sin Transformer Prime da….

 5. Spør du meg så har jo Apple absolutt truffet med prisingen sin på sine produkter. Prisen er riktig i den forstand at folk er villige til å betale den prisen og at de dermed tjener godt. Om prisen er riktig for den enkelte vil jo selvsagt variere veldig mye etter hvilke verdi de føler at de får igjen for denne prisen. De som ikke føler en særlig stor verdi av produktet vil selvsagt føle at disse produktene er overpriset. Jeg synes prisen er helt nøytral, men på et generelt grunnlag så er jeg nok av typen som sannsynligvis hadde kjøpt forrige generasjons Ipad brukt fra en som gjerne skal kvitte seg med sin gamle fordi vedkommende er villig til å betale full pris for en splitter ny en 😉

 6. Jeg er allerede inne i økosystemet til Apple så jeg orker ikke bytte nå. Det har kommet såpass mange tablets fra andre, de har virkelig «spammet» markedet så det er vanskelig å orientere seg. Det jeg har sett av android er forsåvidt ganske bra men, det blir litt for mye rot i min mening. Jeg forstår at de ønsker å ha produkter som passer alle prisklasser men, det blir alt for fragmentert. Her synes jeg Apples linje er mye bedre. Lag ET produkt som er best. Ferdig med det.

 7. Jeg har som deg hatt lyst på en ipad en stund men har ikke giddet å slå til. Men nå skal jeg til Singapore neste måned og vurderer da å ta med meg en hjem til vesentlig redusert pris. Så de solgte 16GB versjonen av ipad 3 der for 2920 kr ca etter dagens valutakurs. Har tidligere kjøpt Iphone 4 i New York, også der kan man spare noen kroner. Får se hva jeg ender opp med å gjøre.

 8. Så lenge jeg klarer å unngå å dumpe innom apple store der nede håper jeg å «klare» å styre unna ipaden. Det er jo ikke sånn at jeg trenger den. Er jo igrunn bare morro, selvom den kan brukes til praktiske ting. Pc’n fungerer utmerket pr i dag til det behovet jeg har. Vi nordmenn har for mye penger mellom hendene tror jeg..

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.