Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hvilken vane sparer deg mest penger?

Jeg trodde ikke Dinepenger leste på nettstedet reddit, men tydeligvis gjør de det. Jeg skulle lage et innlegg som ligner på det jeg har lenket til hos dinepenger og så kom de meg i forkjøpet! Nuvel det er sånt som skjer. Jeg synes det er bra at Dinepenger følger med på dette!

Vi har uansett alle sammen mange forskjellige vaner og selv om du ikke tenker på det til vanlig har du kanskje en vane som gjør at du samtidig sparer penger? Hvilken av dine vaner sparer isåfall mest penger?

Noe som kom bland toppen på listen til Reddit var det å ta med mat hjemmefra istedenfor å kjøpe ute. Tenk deg at du kjøper en lunsj ute hver dag og si at den i snitt koster 70kr. Det blir 1 400 kroner i måneden eller 16 800,- i året om du vil. Der jeg jobber betaler min arbeidsgiver 2/3 av matkosten så det lønner seg ikke for meg å ta med mat hjemmefra. Ikke alle har det slik som jeg og her kan det helt klart spares inn.

Livsstilsendring

reddit
Å endre litt på din livsstil kan også spare penger. Jeg er en person som har godt av å veie mye mindre enn det jeg gjør nå og på bakgrunn av dette har jeg gjort noen endringer i kosthold og kuttet kraftig ned på alkohol. I tillegg til å røre mer på meg (sykle til og fra jobb, finne fysisk aktivitet i hverdagen osv). Det i seg selv sparer penger fordi jeg kjøper ikke et sixpack hver helg for 250kr (som blir 1 000 kr i måneden). Eller den posen med smågodt i ny og ne. Det blir mindre penger til bompenger, bilen står hjemme og dieselen blir værende på tanken.

Så har vi også det jeg har snakket om før: skrive handleliste og handle stort, forhåndsplanlegge middager, drikke vann osv.

Statuser

Noen statuser på økonomien.

Billånet er nede i 40 000 kroner !

Fondsparing 10 000 kroner ! (mål er 30 000 i 2013)

31 000 kroner på ferietur.

I oktober drar vi hele gjengen en tur til syden. Våre barn har aldri vært på en slik tur og for min egen del var det over 10 år siden jeg tok en slik tur. Den blir finansiert med 15 000 kroner som vi får igjen på skatten. 6 000 kroner (hittil) har min kone spart opp på egen hånd. Vi fikk tilbake 2 000kr fra Coop. Så sparer vi 1 000 kr i mai, juni, juli, aug, sep. Da mangler det ikke mange kronene til ferieturen er i boks! Planlegging er nøkkelen her.

Har du noen vaner som sparer penger? Kanskje du vil dele de her?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Hvilken vane sparer deg mest penger?”

  1. Jeg prøver i størst mulig grad å holde meg unna steder som er skapt for å loppe meg for penger, for eksempel kjøpesentra. Er overbevist om at jeg sparer ganske mye penger på det i løpet av året. 🙂

  2. Ja helt enig Vidde! Liker virkelig ikke kjøpesentra. Hvis jeg absolutt MÅ dit skal det være planlagt på forhånd hva jeg skal ha. Som oftest er det storhandling av mat. 🙂

  3. 2.000 kroner tilbake fra Coop, som Coop tar fra billig arbeidskraft fra øst Europa under uverdige arbeidsforhold på et nytt hovedkontor nær Oslo.
    Etter Tv2s avsløringer så skjønner jeg nå hvordan Coop får overskudd…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.