Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Tjen penger på ditt nettsted – Introduksjon (Del 1)

Det finnes ikke mangel på nettsider som ønsker å vise deg hvordan du tjener penger på nett. Mange av disse er nokså suspekte, de lover mye men sliter med å levere varene. Ofte får man et eller annet program og diffuse instruksjoner man skal følge, som også i noen tilfeller tvinger deg til å kjøpe produkter for videresalg. Ofte viser det seg at det er omtrent umulig å selge disse produktene. Den som egentlig har tjent penger er den som har solgt denne pakken til deg.

Jeg påstår ikke at alle nettsider som handler om inntekt via Internett er på denne måten, men veldig mange av dem er slik, i en eller annen form. Derfor er det vanskelig å skille ut de seriøse mot de mindre seriøse. Man må til slutt bruke magefølelsen, og det håper jeg du klarer å gjøre her!

I denne artikkelserien har jeg tenkt å ta opp dette temaet ut fra min synvinkel, nemlig hvordan du kan tjene penger på nett helt selv. Hva er så haken med dette tenker du kanskje, hvor er den skjulte skriften? Vel, såvitt jeg ser det er det ikke noe skjult tekst her. Det du leser er mine betraktninger om hvordan man, med hardt arbeid kan, tjene noen ekstra kroner på nett.

Har du en del erfaring med dette temaet selv kan det hende at du har egne synspunkter. I så fall er du alltid velkommen til å lufte dine tanker på en saklig måte i kommentarfeltet. Jeg påstår ikke at alt jeg kommer til å skrive nødvendigvis er beinhard fakta. Noen ganger er det faktisk lov til å bruke hodet selv!

Kommer ikke til å lyve for deg heller. Er du ute etter raske penger, eller en solid årslønn på 1-2-3 kan du slutte å lese og finne noe annet å gjøre. Det er ikke sikkert du kommer til å tjene noe særlig heller, det kommer helt an på deg selv. Yep, det er ingen andre enn du som bestemmer hvor du vil havne. Problemet er bare det at de fleste klarer ikke å se for seg dette, det er så fjernt og uvant. Akkurat denne illusjonen din skal jeg prøve å rette på.

Husker første gangen jeg fikk utbetaling fra noe som var nettrelatert. Jeg logget in på nettbanken og viste samboeren min utbetalingen på ca tusen kroner. Hun var vel ikke i sjokk men veldig overrasket over at dette virkelig funket. Få betalt for å skrive om noe du brenner for? Noe som interesserer deg, noe du kan? Det høres kanskje utrolig ut men det er slik det funker og jeg skal prøve på en enkel måte forklare hvordan dette kan ha seg.

Se på din lidenskap som business for en stund, la oss anta du skal starte et eget firma der du selger hjemmelagede oppskrifter på heklingsmønster. Nå er jeg hverken ekspert på å starte et firma eller hekle men, med min fantastiske klokskaphet har jeg lyktes å tenke ut dette helt selv:

Du trenger:

 • Lokale (leie, strøm, forsikringer og diverse utgifter)
 • Bra lokasjon
 • Medarbeidere
 • Kasse / Betalingsterminal
 • Lager og produkter
 • Annonsering
 • Osv..

Du skjønner vel hvor jeg er på vei. Dette koster penger. For all del, hvis det er dette du virkelig vil gjøre så kjør på. Jeg mener ikke det er feil men det finnes andre måter å gjøre ting på.

En butikk på en gate kan man stikke innom hvis den virker spennende. Slik er det ikke på Internett. På internett søker mennesker etter informasjon. Brukeren har ett problem som han vil ha løst og det er her du vil være. Hvis denne personen søker på «heklingsmønster» vil du at personen skal finne ditt nettsted. Har du appåtil skrevet en side som har noen skikkelig kule og råe mønster vil denne personen kanskje dele linken til ditt nettsted med sine facebook-heklings-venner. På denne måten vil ditt nettsted få trafikk fra folk som deler din interesse og de kjøper til slutt din «101-kule-heklingsmønster» bok du har laget. Dette har du fått ved å gi noe gratis. Brukerne blir lojale mot deg og blir som oftest litt mer villig til å åpne lommeboka.

Prinsippet er ganske enkelt, i praksis er det noe vanskeligere. Mener ikke vanskelig i teknisk vanskelig, i dag er vi forbi det punktet der teknologien setter en stopper. Det er heller hva man skal skrive om og hvordan man får attrahert besøkende som er utfordringen. Det er ikke bare å slenge opp ett nettsted, slurve ut noen innlegg og håpe på det beste. Det kan hvem som helst gjøre. Man må ha en liten plan for hva man skal gjøre. Dessuten må man ha en stor porsjon tålmodighet for noen ganger kan man bli gal av at tilsynelatende ingenting skjer!

Mesteparten av jobben må du til slutt gjøre selv, med denne artikkelserien vil jeg geleide deg den vei jeg mener er mest fornuftig. Jeg regner med at du er uerfaren innen dette området og det er mot deg disse artiklene hovedsaklig er rettet mot. Er du en hardbarka nettentrepenør med mange års fartstid under beltet mener jeg ikke at du ikke har noe å hente her, men du kanskje allerede vet det meste. Du er velkommen til å lese likevel! Kom gjerne med synspunkter hvis du har.

Da er vi på slutten av dagens innlegg. Neste innlegg vil handle om planleggingsfasen og så skal vi finne ut hva du egentlig skal skrive om! Ses da!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Tjen penger på ditt nettsted – Introduksjon (Del 1)”

 1. Dette er god lesning 🙂 Blir spennende å lese videre.
  Noe av det jeg tror «skremmer» mange fra å begynne med en nettside er at det virker veldig komplekst. I utgangspunktet kan det virke slik fordi når man søker på nett er det utrolig mye informasjon og mange vet ikke hvor de skal begynne. Det er så mange muligheter. Et av de viktigste tingene med dette tror jeg er å ha tålmodighet. Man må ha en «brennende» interesse og noe man ønsker å formidle. I starten må man være inneforstått med en innlæringsfase. Etterhvert vil man oppdage hvor interessant det er og hvilke muligheter som ligger «noen tastetrykk unna».

 2. Dette var jo en god introduksjon til et nesten uendelig stort tema, og jeg skal følge spent med. Jeg skriver ikke om slikt selv lenger, men synes det er flott at andre nå oppdaterer et stadig voksende felt der utviklingen gir rom for stadig nye tips og metoder. Snoker jo rundt i ledige stunder for å plukke opp noen tips 🙂 Lykke til!

 3. Det er vanskelig å skrive kort om dette temaet da det er så mye man kan ta opp! Men innser at det ikke er noe vits å dvele over det. Neste innlegg kommer om en stund … 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.