Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hvorfor jeg kanskje kjøper 16″ MacBook Pro

Man skal ikke dvele på fortiden, og det gjør jeg ikke heller, eller jo litt. Likevel, dette nettstedet har eksistert rimelig lenge og jeg kikket på et gammelt innlegg fra 2012 hvor jeg irritert skriver om hvor frem og tilbake jeg er med datautstyr. Skifter mellom PC / Mac. Skifter mellom stasjonær og laptop. Slike ting. Det har alltid falt seg naturlig for meg, siden jeg har både jobbet og har interesse for dette.

Så tenker jeg i dag, ca 8 år senere. Er det fortsatt slik?

De samme tankene kan jeg godt ha, men nå er jeg mer bevisst på hvilke konsekvenser det har å holde på sånn. Det er en ting å tenke på å kjøpe et eller annet. Det er noe helt annet å faktisk gjøre det. Dyrebar tid tar det også å holde på slik.

På disse 8 årene har dette blitt mye bedre. Som et eksempel, når jeg driver med musikk er det noe utstyr du har nødt til å ha. I dette tilfelle et bra lydkort. Det jeg har hatt til nå ble kjøpt i 2014 og det har fungert greit, frem til for noen år siden. Det har vært noe som har gått i stykker på det, ikke slik at det ikke har kunnet brukes. Men nok til å være et lite irritasjonsmoment.

Dette kortet ble ikke byttet før nylig. Hvorfor? Jo fordi det kom ut en ny generasjon av dette lydkortet og da passet det bra å gjøre det nå. Det kostet ca 2500 kr, men holder det i 6 år er det ingen sak. Det ble 2500 kr mindre i fond denne måneden, men hva så. Denne balansen.

Dette er noe jeg vil kalle et fornuftig innkjøp? Hvorfor? Jo fordi det er et reelt behov. Det brukes til å lage produkter andre benytter seg av. Det må fungere. Det jeg hadde fra før begynte å bli ødelagt / utslitt. Hadde nesten ikke lyst å bruke penger på det! Det er et godt tegn tror jeg (i enkelte tilfeller).

Kjøpe 16″ MacBook Pro

En MacBook Pro som passer til den type musikkproduksjon jeg driver med (med mye instrumenter og effekter) koster litt. Det må være litt ytelse på en sådan. De modeller Apple slapp nå i høst har fikset alle problemer med defekte tastatur, har bedre kjøling og vil nok være en maskin som holder en stund for mitt bruk. Apple har gjort maskinen tykkere og det er ikke ofte de går den veien når alt i dag skal være så tynt som mulig. Den forandringen er hyggelig å se.

Har tenkt tanken om å gå til anskaffelse av en slik, disse koster godt over 30 000 kr. Men hvorfor skal jeg det? Når utstyret som står på kontoret i hjemmet er i orden og takler alt jeg kaster på det uten problem?

Fordi jeg kommer til å være mye borte fra hjemmet i 2020. Blir å bo mye på hotell rundt omkring i Norge og timene som blir til overs på hotell har jeg lyst å bruke til noe produktivt. Da er det viktig å ha et mobilt verktøy som ikke står i veien. Apple utstyr koster mer i ren ytelse/pris, men det er en grunn til det og det ble enda mer åpenbart etter å ha brukt en Dell maskin i noen måneder. I tillegg har jeg jobbet med Apple utstyr i mange år, vet godt hva jeg går til.

Tidligere har jeg kunnet til viss grad hente ut slikt utstyr i forbindelse med jobben og fått de til å dekke noe av kostnaden, det er ikke tilfelle lenger. Det ble litt vanskeligere enn jeg trodde å venne seg av denne muligheten.

Med det sagt, ingenting er bestemt og ingenting er gjort. Det er litt forskjell på et lydkort til 2 500 kr og en PC til 30 000+ kr. I tillegg spørs det om det er energi til å jobbe med noe privat etter en hel arbeidsdag + litt til uansett. Det er heller ikke snakk om en bil til 700k, med et verditap på 30k i uka. Kan være greit å sette ting i perspektiv også.

Det koker ned til å tenke seg nøye om, zoome ut og se om behovet virkelig er der. Det er lærdom tilegnet etter disse årene. Er det slik at behovet er der, så ok. Da blir det en MacBook Pro.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.