Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Ikke bare orden på økonomien

Alt ettersom årene går har vi strømlinjeformet vårt budsjett. Egentlig er det ikke et skikkelig budsjett vi har, men mer en kombinasjon av budjsett / regnskap. I år trengte jeg bare å kopiere filen fra 2012 og gi den 2013 som navn. Det er ikke store endringer fra i fjor. Det handler helt enkelt om å ha kontroll og vite hvor vi har ting i økonomien. Her har vi nok lyktes ganske bra.

Selv om økonomien stort sett er på stell finnes det andre ting som kan få litt mer oppmerksomhet. Som for eksempel bruken av tid. Nå er det slik at med tre små barn og full jobb på begge to er det lite tid til å ha veldig mange interesser. Som mange andre vil jeg tro at familien kommer i første rekke og deretter arbeid. Etter dette har du kanskje en type sport eller trening du liker å holde på med, spille et instrument eller en annen hobby som tar en del av din tid.

Hos meg er det noe lignende bare at mine andre interesser retter seg mer mot IT bransjen / web. Det er for mange interesser helt enkelt. Det har kommet til et punkt der jeg ser at det er nødvendig å gjøre noen endringer.

Hva har dette med formuebygging å gjøre? Vel, det handler om å strømlinjeforme livet på lik linje som budsjettet. Jeg har nødt til å finne ut av hva jeg egentlig liker å holde på med og deretter fjerne eller i det minste redusere alt annet som skaper støy. Det kan være alt fra ting som ligger hjemme til å få kontroll på en såpass tilsynelatende enkel sak som klærne til ungene. Det handler om å få orden på ting og system.

Simple living og minimalisme er helt klart en inspirasjonskilde, selv om ikke jeg tar den helt ut. Omring deg med det som gir mening, kast alt annet…? Tja, hvorfor ikke.

Jeg kommer til å komme tilbake til dette temaet fler ganger og du skal få følge med på hvilke endringer som blir gjort. Jeg tror 2013 kommer til å bli et spennende og hendelserikt år. 🙂

Slik ser vårt felles budsjett ut forresten:

Budsjett 2013


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Ikke bare orden på økonomien”

 1. Blir spennende å følge med på dette temaet. Jeg kjenner mange som har for mye fokus på ett område av livet. En kollega av meg trener veldig mye og er derfor i knallform, men han vet knapt hva ungene sine gjør på fritiden og han er ofte blakk. En slektning av meg jobber veldig mye, gjør karriere og tjener masse penger, men ingen mosjon og mye hurtigmat gjør at han framstår som 30 år eldre enn det han egentlig er.

  Jeg etterstreber å finne en rimelig balanse. Samtidig har jeg mange interesser som jeg ikke syns jeg har nok tid til å dyrke, så det å rydde unna det som ikke betyr noe særlig er helt klart noe jeg kunne ha blitt mye flinkere til.

 2. Det er ikke det enkleste å finne denne balansen, men det hjelper å være ærlig med seg selv. Selv om det kanskje ikke er så morsomt å innse ting alltid.

  Jeg har nødt til å finne ut av hvilke interesser som jeg syns er viktigst og fokusere på noen få av de.

 3. Ser du så vidt er innom minimalisme/simple living – dette er ting jeg også nylig har blitt veldig interessert i. Ellers kudos for et tilsynelatende godt og oversiktlig budsjett/regnskap!

  Jeg regner med at du er kjent med Early Retirement Extreme?

  Uansett – kan du ikke kvitte deg med bil, og følgelig alt av bilutgifter, og kanskje ha et mindre sted å bo, redusere alt av utgifter over hele fjøla, og dermed få mye mer tid til disposisjon? Til å utfolde deg, utforske nye og gamle interesser? Jeg synes det virker som en god idé, hva tenker du?

 4. Nei jeg er ikke kjent med Early Retirement Extreme. Jeg bruker kun denne tankegangen som inspirasjon til å gjøre endringer selv, å redusere på ting. Nå er jeg såpass heldig at jeg har en arbeidsplass der jeg får dyrke noen av mine interesser OG få betalt for det. Så jeg trives ganske godt slik det er nå. Bilen er helt klart en utgift, men slik det er nå er den en nødvendighet.

 5. Dette er en smart side, god kontroll på egen økonomi er svært viktig i gode og i dårlige tider.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.