Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Ingen panikk her iallfall

Leser man overskriftene i avisene kan det nesten se ut som at det har blitt utført et stort terrorangrep et sted. Isteden er det finansmarkedene som går tilbake noen prosenter og media benytter anledningen til å krisemaksimere dette.

For min egen del tar jeg det ganske med ro. Ja, jeg ser selvsagt at verdiene går nedover, men det er noe en må regne med når man er med i denne pengeleken.

Det jeg gjorde sist gang dette skjedde var faktisk å selge min beholdning. Det er ganske mange innlegg siden, i 2008 / 2009 en gang. Grunnen til salget var at jeg ville bruke pengene til å betale ned et forbrukslån jeg hadde. Ellers så hadde jeg nok beholdt pengene.

Alle bedrifter vil vokse

Alle som er i jobbmarkedet merker sikkert at vi må produsere mer, jobbe smartere, gjøre mer på mindre tid og vokse. Slik er det i stort sett alle bedrifter og eier man aksjer så eier man en del av en bedrift. På lang sikt vil alle bedrifter vokse og på lik linje din portefølje. Hvis ingen bedrifter vokser og ingen verdi skapes har vi nok større problemer å bekymre oss for.

Men hva om verdien på mine investeringer stuper brutalt? Mer enn 50% – 75%?

For det første, jeg har fortsatt like mange andeler som tidligere. Markedet har bestemt at akkurat i dag skal ikke disse andelene være verdt like mye. Derfor får jeg kjøpt fler andeler for samme sparebeløp. Dette vil gi effekt den dagen markedene snur og derfor fortsetter jeg med spareavtalen.

Det er et urealisert tap. Jeg har strengt tatt ikke tapt noe som helst før jeg realiserer tapet. Altså solgt fond / aksjene. Så lenge jeg sitter på de har jeg ikke tapt noe som helst.

Jeg trenger ikke pengene. Denne er viktig! 

Jeg sitter rolig og fortsetter som før, samtidig som jeg leser det som skrives i media. Det er uansett veldig interessant det som skjer nå. Også kan en kanskje droppe å logge inn i nettbanken så ofte å sjekke statusen. Noe jeg gjør litt for mye. 😉

Hva med deg, fortsetter du som før? Eller skal du kanskje kjøpe mer nå?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


10 kommentarer om “Ingen panikk her iallfall”

 1. Fortsetter akkurat som før 🙂
  Blir forhåpentligvis noen kroner inn i fond igjen denne måneden, om noen dager, og jeg klager ikke om de er billigere enn de ellers ville vært. Med en horisont på +- 30 år så har denne svingningen lite å si.

 2. Full panikk. Har solgt alle aksjer og kjøpt obligasjoner. Verden går under. Hamstrer hermetikk så jeg er sikker på at jeg har mat framover.

  Eeeeeeller kanskje ikke. 😀

 3. Gjort som Vidde. Solgt alt, men i stedet for obligasjoner har jeg kjøpt gull(fysisk), hermetikk og hagle. Hermetikken for å spise, gullet for å kjøpe hermetikk og hagle, og halga for å hindre at noen skal ta fra meg gull og hermetikk nå som dommedag råder.

  Sattt bitte litte granne på spissen 😉

  Neida. Og se, nå er markedet opp igjen, til tross for at rentesenking i Kina indikerer at noe ikke er helt bra. Blir spennende å følge med på utviklingen her fremover!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.