Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Innkjøp av iPhone 3GS 32GB og Mac Mini

iphone 3gs
iPhone 3GS 32GB

Joda, økonomisk flinke meg har på noen få dager kjøpt den nye iPhone 3GS 32GB og en Mac Mini. Nerden inne i meg klør alltid etter de nyeste teknologiske duppedingsene mens min samboer rister litt på hodet og tenker «akk ja». Apple lager også mye av det jeg liker. De som kjenner til Apple vet også at ikke alle deres produkter er overdrevet billig. Om det så er verdt prisen er en annen lang diskusjon…

Den vanlige oppførsel folk med mitt interesse har er at du ofte kjøper det nyeste som kommer ut på markedet. Leker deg litt med din nye ting for å kjapt bli lei av den. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ganske lik den personen. Selv om jeg vet det selv klarer jeg likevel ikke alltid å holde mine fingrer unna. Jeg finner stadig opp nye unnskyldninger for hvorfor jeg skal gå til innkjøp av akkurat den nye tingen.

Min samboer får også stå ut med noen av disse unnskyldninger jeg har. Noe hun aldri kommer til å glemme er den gangen da Apple kom ut med den første MacBook Pro modellen. Jeg tror det var i 2005 / 2006 en gang. Jeg bare MÅTTE ha den. Hadde jeg penger? Nei. Men min samboer hadde litt penger stæsjet unna … penger jeg visste om. For å gjøre en lang historie kort fikk jeg omsider låne penger av henne slik at jeg kunne kjøpe denne datamaskinen. Det var snakk om ca 25 000 kroner, ikke en liten sum altså. Det værste var uansett en av de unnskyldninger jeg brukte: Jeg mente at vi ville spare strøm hvis jeg fikk en MacBook Pro. Fordi den drar mindre strøm sammenlignet med den stasjonære PC jeg hadde da. Desperat? Ja … Dessuten koblet jeg ikke ut min stasjonære PC når MacBook Pro var i hus. Noe strømbesparelse ble det altså ikke.

De to innkjøp jeg har gjort nå er gjennomtenkt en hel del. Mac Mini skal brukes til noe helt spesiellt, den skal stå under vår TV og være et mediasenter basert på Plex. Jeg har prøvd ut Plex i flere måneder på min MacBook og det virker utrolig bra. Hvis du har en Intel basert Mac anbefaler jeg deg å ta en titt på dette, det er enda i betaversjon men er helt gratis. Etter å ha prøvd Xbox 360, Apple TV, Popcorn Hour og til sist Plex har jeg endelig funnet det som passer meg perfekt. Å ha en MacBook stående under vår TV i lang tid er ikke så gunstig, derfor ble en Mac Mini kjøpt inn. Det er en komplett Mac (datamaskin) slik at den kan brukes til mye annet enn å vise film / musikk, nedlastinger. Det er mulig å skaffe software slik at man kan spille gamle gode Playstation og Nintendo spill, for å nevne noe. Enda et prosjekt når høstmørket kommer krypende.

Skal jeg være helt ærlig trenger jeg ikke en iPhone 3GS. Jeg hadde den forrige modellen en periode og jeg likte den godt, men solgte den av diverse grunner. Når jeg skiftet jobb begynte jeg å savne iPhonen. Mesteparten av kommunikasjonen i min jobb skjer via e-post eller telefon, alle som jobber der har sync på telefonen mot bedriftens e-post server. Siden jeg ofte er ute på oppdrag er det slitsomt å lese e-post på en vanlig telefon. Det er en av grunnene til at jeg skaffet meg en ny. E-post leseren på iPhone er fantastisk. Dessuten betaler bedriften bruken for telefonen slik at det er kun innkjøp av telefonen jeg må betale for. Det skal sies at jeg kunne fått en ny telefon fra bedriften men det var en Nokia E telefon jeg ikke ville ha.

Nå blir det ikke fler duppedingser på … lenge! 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


10 kommentarer om “Innkjøp av iPhone 3GS 32GB og Mac Mini”

 1. En Iphone er absolutt verdt pengene. Du får så vannvittig mye på kjøpet. Spesielt om du stort sett befinner deg i områder med trådløst nettverk.

  Telefon, Videoavspiller, Stor MP3-spiller, Internett, E-mail, Adresseliste, Avanserte kalkulatorer, Kartbok, Kalender, Oppskrifter (Last ned Matprat;) – Helt genial), Radio, Aksje/Markedsoversikt, TV-guide, fjernkontroll, kompass, Grafisk kalkulator, notatblokk, eller med andre ord, det er ikke mye du IKKE kan bruke Iphone til. Helt genial og jeg bruker den vannvittig mye:)

  Anbefaler deg å se gjennom applikasjonene. Enormt mye gode programmer å laste ned.

 2. Du har så rett. App Store er noe av det beste med iPhone! Muligheten til å kunne laste ned alle mulige applikasjoner. Mange gratis og andre for en billig penge.

  Gleder meg! 🙂

 3. Trenger du den? Kommer du til å bli glad i den? Har du en som ligner på den hjemme? Hvor lang tid tror du det tar før den bare er skrot for deg?

  Kunne ikke dy meg. Gratulerer med ny mobil!

  Hvor mye beregner du å ha i telefonregning per måned med denne?

  Mona

 4. Det høres jo kjekt ut at arbeidsgiver betaler regningen, men har du noen formening om hva det faktisk koster i måneden?

  Jeg spør fordi jeg får påslag i lønn til å dekke min mobilregning, og er så gjerrig at det ikke kunne falle meg inn å bruke telefonen til å surfe. Det er vel skrekkelig dyrt?

  Mona – mobilsurfenovise

 5. Mona,

  Hva det vil koste i måneden å bruke mobil data vil avhenge av mengden bruk, hvilken operatør (telenor, netcom) du har, hvilket abbonemang du har osv. Noen abbonemang gir en fast pris du betaler i måneden og fri bruk av data, for eksempel. Men da koster det sikkert en del også.

  Fikk logget meg på å sjekket regningen:
  Pakkedata GPRS/UMTS/HSDPA
  GPRS i Norge 010209-300409 18.888 KB 184,99

  Er litt usikker på hvordan Telenor fakturerer bedriften jeg jobber for?. Skulle tro det er kvartalsvis.

 6. Mona: Hos meg koster det ihvertfall ingenting å surfe. Er pålogget døgnet rundt på min via trådløst nettverk. Hjemme bruker jeg det samme vanlige trådløse nettet som jeg bruker på datamaskinen, på campus har vi gratis trådløst nett og forøvrig er det trådløst nett over hele Trondheim sentrum (Gratis for oss studenter). Så jeg betaler ihvertfall ikke en døyt for å surfe;)

 7. Jeg er jo ikke student lenger, jeg er fulltidsarbeider. Jeg tror likevel ikke jeg skal begi meg ut på denne – jeg er jo svimete nok når jeg går rundt med nesa i en bok, om ikke jeg skal surfe døgnet rundt.

 8. Mona,

  Det er slik det er. iPhone passer ikke for absolutt alle. Noen vil ha en enkel å grei telefon som de kan ringe med, sende en melding i ny å ne og er fornøyd med det. Ingenting i veien med det! Det er dessuten mye billigere 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.