Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Kan ikke være noen jeg ikke er

Jeg henter mye inspirasjon fra andre økonomi personer rundt omkring i verden som for eksempel Mr Money Mustache, J. D. Roth. Podcaster fra Mad Fientist, Dine Penger med flere. Bøker blir det ikke lest så mange av, men noen av de mest populære har jeg lest.

Selv om jeg er imponert over hva disse folkene har fått til, betyr det ikke at vi nødvendigvis gjør akkurat det samme her på berget.

Når det gjelder bil har jeg en, og vil sannsynligvis ha det så lenge jeg kan. Når det er sagt betyr det ikke at bilen blir brukt hver dag, ettersom jeg har kun 3km til jobb spaserer jeg stort sett hver dag. Hadde jeg ikke fulgt og lest det menneskene har skrevet på sine blogger og podcaster har jeg kanskje kjørt til og fra jobb hver dag isteden. Nå blir den isteden brukt på lengre turer og når vi skal besøke venner og bekjente.

Som i dag, når vi tok med våre tre barn ut av byen og spaserte opp en liten fjelltopp. Det kostet nesten ingenting bortsett fra litt bensin og bompenger. Mat og drikke hadde vi med hjemmefra og ungene var strålende fornøyd med utflukten. Da var bilen veldig kjekk å ha. Skulle vi ha syklet dit vi skulle hadde vi ikke orket gå opp på noen fjelltopp og ta litt bilder.

Fjelltopp

Er det noe som har påvirket meg mest av de lærde må det være det å spare så mye som mulig kan betraktelig kutte ned tiden du trenger å jobbe i en vanlig jobb. Nærmere bestemt dette innlegget: The Shockingly Simple Math Behind Early Retirement. Dette innlegget forklarer hvordan begrepet sparerate fungerer, noe jeg prøver å følge med på i min egen sparing.

Mitt overordnede mål på sikt er fortsatt å bli så uavhengig som mulig, akkurat nå betyr det å redusere gjeld og spare så mye som mulig. Men ikke til enhver pris, livet skal foregå nå og ikke kun være en transportstrekning til «om 10 år når jeg er gjeldsfri». Å finne den balansen er ikke så enkelt. Jeg har et mål om å nå 200k oppspart i fond, det skal jeg fortsatt prøve å oppnå, etter det får vi se hva som skjer. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Kan ikke være noen jeg ikke er”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.