Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Du kjøper aksjer, jeg kjøper nettsted

Helt siden Formuebygging ble startet har jeg tenkt tanken på å kjøpe enkeltaksjer, men jeg har foreløpig holdt meg til fond fordi jeg anser min kompetanse på å analysere bedrifter som dårlig. Jeg vet ikke hva alle tallene og begrepene betyr og det er så vidt jeg vet hva EBITDA står for. Derfor er det helt greit at min investeringsstrategi er globale indeksfond. Noe mange økonomieksperter er enig om.

Noe jeg derimot kan er å administrere og bygge opp nettsted. WordPress eller HTML snakker jeg om i søvne. Drift av backend og alt det som driver et nettsted er også noe jeg kan godt. (nginx, php, sql, ubuntu server, etc…) I tillegg til dette har jeg lyktes med å tjene penger på mine nettsted. Selv om jeg helst ønsker at musikken og foto skal være en av mine hoved-inntektskilder, er det mine nettsteder som gir mest tilbake pengemessig akkurat nå.

Å starte et nettsted er utrolig enkelt, å skaffe besøkende er noe mer vanskelig. Derfor har jeg vurdert å kjøpe allerede etablerte nettsted da min kunnskap om å analysere slikt er mye bedre enn aksjeanalyser.

Gode etablerte nettsted som opererer i en nisje passende for meg vokser ikke på trær, men jeg har noen ganger funnet kandidater som kan vise til inntekt over tid. Å kjøpe noe slikt er gjerne en høy engangsinvestering. Et nettsted som genererer 2 000kr ekstra i måneden kan koste alt fra 15 000 – 80 000 kroner.

Jeg vil nok skrive mer om dette fremover, hvis det er noe å skrive om. Denne måneden ligger det an til rekord i ekstra inntekt og jeg har muligens tenkt å bruke av dette til noe annet enn fond og aksjer. Kun hvis det på sikt kan gi økt inntekt dog! 🙃


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Du kjøper aksjer, jeg kjøper nettsted”

 1. Dette høres veldig spennende og ikke minst fornuftig ut! Det er bedre å investere i noe man kjenner og kan kombinere med egen kunnskap og interesse. Ser fram til å lese mer om dette 😉

 2. Aksjebloggeren: Ja det var sånn jeg også tenkte. Satse mer på noe som åpenbart fungerer og som jeg kan godt. Gratulere med ukesvinner i AksjeNM forresten! 🙂

 3. Interessant tema ja – og spennende innfallsvinkel!

  Jeg har selv tenkt litt på dette det siste året etter at jeg startet opp en nettside som generer gode inntekter hver måned (ligger på femsifret pr måned). Investeringen i kroner er minimal og krever bare noen arbeidstimer. Og det er noe jeg liker å holde på med på fritiden.

  Men i motsetning til aksjer betyr det en langt mer sikker inntektsstrøm hver måned. Her slipper jeg børsens stadige svingninger eller forholde meg til shorting og kursmanipulasjon. En nettside er en mye tryggere investering som krever minimalt med kapital, samtidig det gir en hyggelig ekstrainntekt.

  Å prioritere nettsteder fremfor aksjer kan faktisk være en god idè.

 4. Anders det høres veldig bra ut det du har fått til.

  Jeg har også fem sifferet (brutto) denne måneden i ekstra inntekt, det kommer et innlegg om det om ca 1 uke.

  Sier ikke at aksjer aldri er noe for meg, det er mange som er dyktige og kan mye om dette, se bare på Aksjebloggen for eksempel. Min kunskap derimot, er på andre ting og da er den jo bedre brukt der.

  Det er et etablert nettsted til salgs som driver innenfor det jeg har som hobby. Foto, royalty free media. Dette nettstedet tjener ca 2 – 3 000kr i måneden vistnok, men det vil være en relativt stor investering å kjøpe det. Alt mellom 20 – 40 000kr ser jeg for meg.

  Men da har jeg iallefall «utbytte» på 2 – 3 k i måneden i tillegg til det andre som kommer in.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.