Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Krydder for krydret i porteføljen (delegere Tezos)

For de som har fulgt undertegnede en stund vet du at kryptovaluta er noe jeg holder på. Dette i tillegg til fond-porteføljen. For noen år siden gjorde jeg noe ekstremt impulsivt og lite gjennomtenkt. Solgte hele fond-beholdningen og satte 50/50 i Bitcoin / Ethereum. Du kan lese selv her, om du har lyst til å cringe litt: Jeg kjøper kryptovaluta for 190 000 kr.

I etterkant var nok dette et skole-eksempel på FOMO. Verdien økte forsåvidt, men solgte meg ut og tok en gevinst på ca 40 – 50k om jeg ikke husker helt feil. Fikk kalde føtter, gamblet og vant, ren flaks altså. Satte tilbake resten i fond igjen. Denne 50k gevinsten i krypto har med årene vokst til ca 120k med jevne innskudd hver måned. I tillegg til fond.

Mesteparten av krypto jeg holder er Bitcoin, en noe ukjent altcoin og i det siste litt Tezos.

For de aller fleste er kryptovaluta krydret i en ellers normal portefølje med fond. I dette tilfellet blir Tezos krydret i krypto-porteføljen. Tezos gir ca 5,5 – 7% tilbake årlig via noe som kalles Proof of stake (PoS). Tezos kan oppbevares og delegeres via en hardware wallet. Slik at du slipper overføre krypto til en konto et sted hos noen andre. Coinbase har for øvrig mulighet for å stake Tezos hvis du ønsker å prøve selv.

En liten passiv inntekt med andre ord.

Jeg vil egentlig ikke ha så mye forskjellig kryptovaluta i porteføljen. Men dette prosjektet synes jeg virker spennende. Det er på ingen måte kjøpsanbefaling, jeg har ikke mye penger i dette.

Du kan lese mer om Tezos, og staking her: https://www.ledger.com/staking-tezos

Omslagsbilde av Anas AlhajjUnsplash


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.