Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Laber kvalitet på Norske blogger?

En utfordrende overskrift, jeg vet. Men det fikk deg vel til å klikke på linken kanskje? For noen innlegg siden prøvde jeg meg på noe som skulle dra enormt med trafikk til denne bloggen, og det var å kommentere på en nyhetsartikel. Jeg gjorde dette og trafikkvolumen gikk opp fra ca 100 unike besøkende hver dag til 200 besøkende per dag i noen dager. Nå er jeg tilbake på ca 80 – 100 unike.

Jeg ser det er mange Norske nyhets-kommentar blogger som popper opp i det siste som kun kommenterer på nyheter i media. Noen av disse kan faktisk ha brukbart innhold men mange skriver ikke noe fornuftig i det hele tatt synes jeg. Knapt en kommentar en gang. Det er ganske åpenbart hva formålet med dette er og det er å skape mengder med trafikk slik at noen besøkende kanskje klikker på annonser og eieren av bloggen tjener penger.

Jeg ser i grunn ikke noe feil i å tjene penger på din blogging, men da synes jeg iallfall at man burde ha unikt innhold som gir merverdi. Selv har jeg en liten annonse her fra Linus og Lotta barneklær … Det er nok den eneste jeg kommer til å ha og for å si det sånn, den tjener ikke meg noen kroner i det hele tatt. Jeg valgte den fordi den passet ganske fint med utformingen av bloggen og finnes det en bitte liten mulighet for meg å dra in noen småkroner, hvorfor ikke? Jeg fant mange annonsemuligheter for kredittkort og raske forbrukslån men jeg synes ikke det passer seg helt her …

Nå vil jeg heller ikke på noen måte påstå at jeg skulle være så mye bedre enn andre. Jeg har enda mye å lære men jeg tror disse bloggene som linker til nyhetsartikler uten å tilby noe fornuftig eget innhold til slutt vil forsvinne.

Ha en god helg 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Laber kvalitet på Norske blogger?”

 1. Jeg linker mye til nyhetsartikler på min blogg, men jeg føler ikke jeg bare kommer med dårlige kommentarer av hva som skjer i fotballverden. Grunnen til at jeg linker til disse artiklene er at jeg skriver om ting som opptar meg. Og det som opptar meg er ofte noe media har hatt søkelyset mot de siste dagene. At jeg da kan linke til f.eks VG og Dagbladet er for meg bare en bonus.

  Men jeg er helt enig i at en blogg som baserer seg på å kommentere det som står i avisene sansynligvis kan ha en kort levetid. Ikke alle, men de fleste. Jeg har testet ut både det å kommentere ting fra media, og det å skrive helt selvstendige saker. Det jeg da opplevde var at de sakene der jeg linket til ei avis fikk en større leserskare, og dermed fikk jeg flere kommentarer og reaksjoner. Det er det som er morsomt. Å få tilbakemeldinger.

  For meg handler fotball om følelser, og jeg skriver best de gangene jeg reagerer følelsesmessig på noe som skjer i fotballverden. F.eks da mitt favorittlag rykket ned. Innlegget jeg skrev i den forbindelse er et av de jeg er mest fornøyd med.

  Personlig tror jeg ikke at jeg hadde hatt minst 100 unike brukere hver dag hvis det ikke var for muligheten med å linke til avisene. Da hadde ikke folk kommet første gangen. Jeg er enig i at innholdsløse blogger vil forsvinne, men det gjelder jo ikke bare de som linker fra media. Det gjelder jo alle innholdsløse blogger.

  Hans

 2. Ja du har rett I det du skriver. Hvis Twingly brukes rett er det positivt for lesere å få relevant godt innhold. Det er bare disse bloggene som knapt gjør noe annet enn å linke til artikelen som irriterer meg aller mest.

  Du har rett tankegang og gjør det på den riktige måten mener jeg. Skulle bare ønske det var fler som gjorde det på den måten 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.