Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Lite aktivitet men store tanker

Det er lite aktivitet for tiden. Dagene går sin vante gang å jeg prøver å spare der jeg kan. Det er ikke alltid jeg lykkes så bra! Det er mange fristelser her i verden 🙂

Tenker veldig mye på mitt forbrukslån som nå ligger på ca 26 000 kroner. Skal jeg ta et drastisk grep å bare betale ned hele greia slik at jeg blir ferdig med det. Eller skal jeg bare fortsette som jeg gjør å spare litt og litt penger ?

Betaler jeg ned forbrukslånet får jeg jo en tusenlapp ekstra i måneden noe jeg gjerne har villet ha akkurat nå..

Har også tenkt på å selge de fonder jeg har med tap for å hjelpe til med nedbetalingen av forbrukslånet. Og komme inn i fondmarketet igjen når det er på bunn, eller lavere enn nå.

Jeg er meget usikker.

Hvis jeg kvitter meg med forbrukslånet har jeg jo en tusenlapp til til overs jeg kan spare. Det burde da gå litt raskere å bygge opp min «formue» hvis jeg ikke har smågjeld ?

Da kan jeg også fokusere på å legge litt ekstra penger på billånet …

Usikker Usikker …


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Lite aktivitet men store tanker”

 1. Nei, det er mye å pønske på! Ligger akkurat på sofaen å leser «Dine penger». Det ser ut som du har investeret i gode fonder, slik at det ville være synd å selge dem. Kanskje du kan spare litt mindre i fondene en stund, for å prioritere nedbetaling av forbrukslånet? Hvis du har faste trekk via banken, går det an og spare annenhver måned i et fond, og annenhver måned i et annet fond(så lenge du trekker samme beløp). Men visst lurer man på hva som er best!

 2. Kanskje det bare er lurest å ha is i magen ja …

  Det høres bra ut at noen annen kan si at jeg har valgt brukbare fond 🙂

 3. Jeg tror vi leser omtrennt de samme bloggene (det virker i hvert fall slik) så jeg tor vi har omtrennt den sammme forståelsen for dette med fonder/aktier/sparing. Jeg holder meg fortrinnsvis til fonder. Å spare i aktier forutsetter nok litt mer engasjemang og fortløpende oppdatering. Selv presser jeg meg igjennom en bok som heter «Personlig økonomi 2008» av Boye/Hansen/Hveem/Torgrimsen. Den tar opp alle grunnleggende begreper innen økonomi. Noe må jeg lese både to og tre ganger før det fester seg, men ellers er den meget begripelig for en nybegynner i sparesektoren.

 4. Still deg selv et ganske enkelt spørsmål:
  Hva er renten på forbrukslånet ditt og hva er renten du får på sparingen din?

  Hvis svaret du gir deg selv er at forbrukslånet har en høyere rente enn sparingen p.t er svaret på hva du skal gjøre gitt.

  Jeg tolker det slik at du har midler til å kunne kvitte deg med forbrukslånet ganske kjapt.

 5. Hvis jeg var deg ville jeg ikke ha solgt fondsandelene dine. Selger du dem med tap for å betale ned gjelden blir jo gjelden på et vis bare enda dyrere. Har du i tillegg midler tilgjengelig for å betale gjelden bør du i hvert fall ikke selge fondsandelene. Vi amatører bommer dessuten omtrent alltid når vi prøver å time markedet for å kjøpe og selge på bunn og topp. Slå heller litt kaldt vann i blodet, fortsett med fondssparingen og bli med på oppturen som venter like rundt hjørnet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.