Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Må skrape sammen noen kroner til

Det føles som at det er viktigere en noengang at jeg klarer å nå målet om 70 000 kroner i anskaffelsesverdi i fond ved slutten av 2014. En grunn er fordi jeg har satt slike mål for meg selv tidligere og ikke helt klart å fullføre det. Jeg vil bevise for meg selv at dette er mulig selv med min inntekt.

Nå er det ca 10 måneder igjen og for å nå målet må jeg spare minst 3 900 kroner i måneden heretter. Å spare så mye blir ekstremt vanskelig over tid. I budsjettet har jeg satt 2 500 kroner og det er allerede da strammet inn ganske hardt fordi vi betaler mye på boliglånet også. Feilen mange gjør her er å ta i for mye. Det er flott at man har motivasjon og viljestyrke i starten, men det er like viktig å kunne oppretholde denne energien også over tid. Merker selv at jeg kanskje har noe å lære her.

Nå ser jeg ganske klart at dette går ikke hvis man kun legger min regelmessige sparing til grunn. Derfor er jeg såpass heldig at mine kunnskaper innen data gjør nytte for seg. Det blir kanskje 4 – 5 000 kroner i ekstra inntekt denne måneden grunnet noe privatarbeid. I tillegg til dette skal jeg kvitte meg med noe datautstyr som også kan gi noen kroner inn i kassen. Dette skal rett på fondkontoen.

Det kommer riktignok feriepenger og tilbakebetaling av skatt, men de pengene er øremerket andre ting. Jeg skal på bryllup til en kompis i sommer der jeg er forlover og vi skal til sydligere strøk mot høsten. Derfor vil jeg helst ikke være avhengig av disse pengene til fondsparingen.

Jeg gjør ikke dette for å kunne kjøpe meg en ny bil, hytte eller hva som helst. Jeg gjør det fordi jeg ønsker den friheten det kan gi. I tillegg synes jeg det er spennende å gå mot normalen og se hva som skjer. Mange konsekvenser av de vi har gjort i disse fem årene har vært bra. Jeg syns heller ikke vi forsaker noe eller kaster bort gleder. Ungene har det de trenger av klær, mat, utstyr og ikke minst kjærlighet. Så er vi på ingen måte perfekte vi heller, det finnes alltids noe å jobbe mot.

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.