Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Nå skal vi binde renten, tydeligvis.

Sjefsøkonomen i DnB NOR, Øystein Dørum mener at renten skal ligge på ca 7 prosent om tre år. På bakgrunn av dette tror man at det vil lønne seg å binde renten. Jeg synes det er interessant hvordan media fremstiller dette med store overskrifter og hvordan dette kan lønne seg.

Om det skal lønne seg å binde renten blir feil tankegang. Binder man renten skal det være grunnet sikkerhet og at man ønsker forutsigbarhet i økonomien. De færreste klarer å time dette riktig slik at man tjener penger på dette. Bankene er jo ute etter å tjene penger de også. Jeg er HELT sikker på at de har regnet ut tallene til deres fordel. Hvorfor skulle de ikke? De jobber jo med det. Er litt irritert over at media gir bankene gratis reklame på dette. Sikkert mange som flokkes til bankene etter å ha lest en slik artikkel. Noen kanskje trenger fastrente men det gjelder overhode ikke alle.

Når dette er sagt har jeg vurdert å binde renten på vårt boliglån. Ettersom vi har et billån og ekstra nedbetalinger vil uansett gå dit så kan boliglånet ligge noen år urørt bortsett fra de månedlige avdragene… Jeg vet ikke helt. Vi hadde samme tankene sist gang renten var på vei oppover. Vi valgte likevel å ha flytende rente, så klart var det litt tøffere økonomisk når den var oppe mot 7 – 8% men, vi hadde råd til det. Det varte ikke så lenge til finanskrisen kom og rentene stupte. Hadde vi valgt fastrente den gang hadde vi nok ikke kommet like godt ut av det.

Selv om Sjefsøkonomen i DnB sikkert vet mye mer om økonomi enn meg velger jeg likevel flytende rente. Vi klarer renteøkninger, har kontroll på økonomien og stort sett sikre arbeidsplasser. Når vi når rentetoppen så skal den også ned engang vel? Jeg vil gjerne være med på nedturen også uten å måtte stoppe nedturen på 5% en plass…


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Nå skal vi binde renten, tydeligvis.”

  1. Dørum er en flink fyr, men det er bare tull av han å late som om han vet hva rentenivået vil være om tre år. Ingen vet dette.

    Å binde renten må ses på som en forsikring for framtidig renteøkning. Man kan tjene på det hvis man er heldig med timingen, men de aller fleste vil tape på å binde renten på grunn av den «forsikringspremien» man alltid må betale for fastrente.

  2. Jeg har hatt suksess med rentebinding før, men jeg tror det har mer med flaks en dyktighet å gjøre. Renten har vel mer med utenlandske faktorer å gjøre enn rene norske også? Vi er jo et eksport land, og synker dollaren for mye, blir vi dyre => mindre salg, større arbeidsledighet. Her jeg bor merker vi allerede den lave dollar kursen, møbelindustrien har dårlige tall. Ships yards går fortsatt veldig bra, men de har ikke så store reserve ordrer. Oljeindustrien har ikke helt klatret opp til gamle høyder enda. Vil renta ligge høy når store deler av norge sliter ? Jeg tviler. Men jeg vet ikke. Det gir uansett fine salgstall for avisene, og det er ikke så mye annet som gir i disse argurktider. Katla kan kanskje redde oss fra for mye viss-vass da;)

    En tanke er at kanskje flere burde binde renta, det er mange som balanserer på litt for stram line. Tviler på det er dere

  3. Renta skal jo dobles, så hvorfor ikke.
    De neste par årene vil det skje mye med økonomien, både for norsk økonomi og verdensøkonomien. Strikken kan ikke tøyes særlig lenger.

  4. Jeg bant renten på studielånet for et par år siden. Det viste seg å være det dummeste jeg noensinne har gjort.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.