Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Når er det lov å bruke krisebuffer?

Det er mange som mener at en krisebuffer på 3 – 6 månedslønner er noe alle bør ha. Vi har aldri hatt så mye på vår krisebuffer og har egentlig ikke sett behovet enda. Vår ligger mellom 20 – 30 000 kr akkurat nå. Vi bruker heller pengene på å betale ned lån kjappere og til sparing istedenfor å fylle bufferkontoen mye.

Å ha god kontroll på økonomien kan også gjøre at størrelsen på bufferkontoen ikke trenger å være stor. Det er noe man selv må finne ut. Det som er viktig er at du har en slags buffer iallfalll.

Hjemme hos formuebygging har det vært unntakstilstand de siste ukene. Det har skjedd ting i familien som har resultert i at vi har måttet reise langt på ganske kort varsel. I tillegg til dette har mye sykdom rammet familien og ting har blitt snudd på hodet kan man trygt si. Heldigvis begynner alle å komme seg så smått. Med transportkostnader, medisiner og utstyr har vi måttet ta noen tusen kroner fra bufferkontoen.

Dette er en situasjon jeg mener det var berettiget å gjøre slik. Den kontoen er laget for hendelser som er utenfor vår kontroll og slik har vi hatt de de siste ukene. Å bruke buffer til å kjøpe unødvendige ting du ikke trenger er ikke greit.

Du må finne ut selv når det er lov for deg å bruke av bufferkontoen. Det vil nok variere fra person til person of familie. En ting som er sant er at det er veldig kjekt å ha en slik. Prøv det selv. Selv 500 kr er en start.

PS. Formuebygging er 6 år denne måneden! 😀


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Når er det lov å bruke krisebuffer?”

  1. Jeg syns man bør være streng med hva man bruker en bufferkonto til, men i gitte situasjoner kan man selvsagt bruke av den. Hvis man lurer på om en kostnad kan dekkes av bufferkontoen, kan man som et utgangspunkt spørre seg selv «hvis jeg ikke hadde hatt en bufferkonto, ville jeg vært villig til å ta opp et forbrukslån for å dekke denne kostnaden?». Hvis man ikke ville vært villig til å ta opp et dyrt forbrukslån for å dekke kostnaden, er kostnaden i de fleste tilfeller ikke viktig nok til at man bør bruke av bufferkontoen.

    Personlig er jeg litt ekstrem på dette når det gjelder meg selv. Jeg kunne for eksempel godt ha gått en dag eller to uten mat, hvis alternativet var å bruke av bufferkontoen min eller ta opp et forbrukslån. Men jeg krever selvsagt ikke det samme av familien min. «Unger, i dag blir det ikke middag, for pappa vil ikke bruke av bufferkontoen vår». 😀

  2. Dette er nok ulempen med å ha strammet opp økonomien såpass hardt som vi har gjort. Det gir ikke mye rom for endringer. Jeg syns likevel det er verdt det, vi får betalt ned mye på boliglån og i tillegg sparing som vil lønne seg i det lange løp. 🙂

  3. Jeg har 115.000kr i forbrukslån som jobbes for å få ned- bør jeg da likevel sette 20.000kr jeg får igjen på skatten, rett inn på buffer, eller bør jeg plassere de innpå lånet og komme under 100 for første gang på leenge? Har ikke buffer fra før

  4. Thomas: 115k på et forbrukslån er relativt mye så jeg synes det er viktig å få ned det så fort som mulig. Regner med at det er ganske høy rente også.

    Hvis du vet at du klarer å holde deg uten å øke forbrukslånet noe så sier jeg 5 000kr till buffer og resten til lånet. I tillegg synes jeg du skal sette av noen kroner hver måned til bufferen. 500 kr kanskje?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.