Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Nora syltetøy og Dali høytalere er dyrt!

nora-45krHer om dagen spiste vi gode pannekaker. Fruen sto å slavet på kjøkkenet som vanlig og stekte disse smått usunne godhetene som ble slukt med god appetitt.

Når man spiser pannekaker trenger man litt tilbehør. Sukker, blåbærsyltetøy og litt sprøstekt bacon.

Men at syltetøyet skulle koste 45 kroner trodde jeg ikke. Vanligvis skriver vi handleliste på det vi trenger men vi skriver ikke så detaljert om hvilket merke vi skal ha. Vi tar som oftest det som har en brukbar pris i butikken. Men denne gangen overså vi prisen på syltetøyet når vi handlet på Coop. Med overså prisen mener jeg at vi ikke sjekket den.

Nå er det i grunn ikke så farlig, egentlig. Men likevel, syltetøy som koster 45 kroner? Hvis jeg skal kjøpe et glass i måneden blir det 540 kroner på et år! Det er dyrt syltetøy det.

Merket var Nora naturlig lett. Det var ikke noe galt med smaken i det hele tatt, det var faktisk veldig godt. Kanskje det er noe spesielt med akkurat dette merket som gjør at det blir dyrere? Ikke vet jeg. Neste gang tror jeg vi skal lete etter et annet merke. Hvis ikke Nora setter ned prisen noen hakk. Likevel, kanskje det er like greit å betale litt mer for et sunnere syltetøy? Tja, man kan undres. Uansett gjort er gjort og jeg skal ikke mase noe mer om dette. Nå skal jeg heller snakke om: Nye Svindyre Høytalere og Fondsparing.

Jeg liker å slå meg på brystet å påstå at jeg har god selvdisiplin. Nå er ikke dette helt tilfelle men det er ikke noen vits i å dvele så mye over det i etterkant. Det eneste jeg kan gjøre nå er å gjøre det bedre fremover.

Mine Fond

Verdien i dag er ca 6 500 kroner av 6 000 kroner. Jeg selger disse nå slik at jeg får litt av fortjenesten, bruker pengene til høytaler – potten og starter på nytt igjen. Med blanke ark.

Ja, slik får det bli.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Nora syltetøy og Dali høytalere er dyrt!”

 1. Hehe, jeg tjener gode penger på deg om dagen Formuebygger’n 🙂 Først blir du fristet til å kjøpe sjokolade som Nidar (Orkla) tjener penger på, så kjøper du Nora syltetøy fra Stabburet. Og Stabburet er også eid av Orkla 🙂

  Viktigste grunnen til at Nora syltetøy er dyrt fordi de er markedsleder. Folk kjøper Nora av gammel vane, og da kan Stabburet ta en høyere pris og likevel få solgt produktene sine.

 2. Ja Pengemannen det er mange fristelser her i verden. For tiden har jeg dilla på M, fra freia? Kanskje det også eies av Orkla? Isåfall vil pengesekken din bli enda større. 😉

  Jeg leste en gang, en plass, i en avis, på nettet. Altså jeg husker ikke akkurat hvor, og når. Men det var en person som påsto at alle burde kjøpe aksjer i Orkla i steden. Det skulle være så mye bedre enn fond. Kanskje han bare ville selge seg ut. Hvem vet.

 3. Eit tips når det gjelder syltetøy: Har du smakt det utruleg gode rørte jordbærsyltetøyet til Nora som dei oppbevarer i frysedisken? Det er utruleg godt, og har akkurat kome sigrande ut av ei smaksundersøking av TNS Gallup om kva som er det beste jordbærsyltetøyet. Men det er dyrt. Vanvittig dyrt. Vi snakker om mellom førti og femti kroner for 280 gram syltetøy.

  Ein ting som har vist seg å fungere utruleg fint: Plukk ein pose frosne jordbær i frysedisken — den er tre-fire gonger så stor som syltetøyboksen, og koster langt mindre. La tine i nokre timer, tilsett sukker, og visp. Ingen stor operasjon, men smaken er etter mi meining på høgde med det beste frå Nora.

  Om det blir billigare enn det billigaste syltetøyet i butikken er sjølvsagt eit anna spørsmål.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.