Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Nytt boliglån! Og litt sutring

Jeg liker ikke media lenger …

Sitter her og surfer litt før jeg skal finne sengen og forundrer meg stadig over hva som opptar avisene vi leser hver dag. Egentlig blir jeg litt redd, er det slik at vi virkelig er så hjernedøde? Tar et lite eksempel: Sjekker jeg VG i dag handler førstenyheten om moren som ble påkjørt av et vogntog og døde. Dette er skikkelig tragisk og en nyhet som fortjener førsteplass uten tvil, nesten at det kommer en liten tåre her faktisk. Er selv pappa til tre fantastiske unger og vet ikke hva jeg skulle ta meg til hvis min samboer plutselig skulle bli revet bort nå.

Så blar vi litt lenger ned på VG og ser ikke mindre enn fire artikler som handler om et eller annet TV relatert. Blar man lenger ned ser man en sinnssykt stor annonse om kredittkort. Deretter må vi selvsagt ha litt kjendisnyheter, enda litt mer reklame (lurereklame som nesten ser ut som en artikel!) og deretter litt TV og sport. En og annen fornuftig nyhet ramler mellom radene men mesteparten er bare søppel. Ja også han som liker å ha sex med bibelen eller hva det nå var.

Nå er du sikkert scrollende i 1 079 252 848,8 km/t på vei ned til kommentarfeltet her og skal til å skrive: «men ikke les vg hvis det plager deg så mye!«. Right, jeg skal prøve å slutte med det. Men selv om jeg velger å slutte lese VG vil folk flest gjøre det likevel, og vi blir en fordummet menneskerase. En saueflokk.

Beklager hvis dette blir et negativt vinklet innlegg men jeg har ønsket å få ut dette lenge. En annen ting: når jeg er i jobb kjører jeg ofte bil og hører på radio. Noen ganger er det reklame for VG Helg eller noe. Da sier stemmen de viktiste nyhetene (noe kjendisgreier) og sport! Hallo? … Er det viktige nyheter? Javel …

Ok, nå skal jeg slutte. 🙂

Nytt boliglån!

Yep, vi fikk ny takst på boligen. 2,7 millioner. Ettersom dette er vår andre bolig får vi ikke førstehjemslån. Første gangen vi kjøpte en leilighet fikk vi lånt 100%. Uten noe egenkapital, BSU eller noe som helst. I dag er det sjelden bankene finansierer 100%, førstehjemslån i dag er som oftest innen 90%. Da må mange ha spart opp egenkapital eller benytte seg av kausjonist. Vi har gjort det sistnevnte. Våre kausjonister står for ca 375 000 kroner og det vil gi oss en rente på ca 3,4% nom på hele lånet. Det er en ganske bra rente i dag på et såpass stort lån. Vi har kanskje kunnet få enda lavere rente men da har kausjonsansvaret måttet bli høyere og det har vi ikke noen mulighet til nå.

Det blir også litt høyere terminbeløp men det gjør ingenting. I dag betaler vi bare ca 900 kroner i avdrag, det er ganske lavt. Etter at lånet er gjort om vil avdragene ligge på ca 4 – 5 000 kroner isteden. Deretter skal vi betale ned ekstra på boliglånet ut fra hvor mye vi har råd til. Men først må vi få opp bufferkontoen til minst 20 000 kroner.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Nytt boliglån! Og litt sutring”

 1. Jeg, skjønner hva du mener med media. Men samtidig har jeg vanskelig for å skylde på dem. De har et hardt nok marked å være i og må selvsagt gjøre det som gjør at de får flest lesere. Desverre så er det dette som trekker flest lesere i dag. Hadde nyheter fra krigsområder og ulykker fått flere lesere, så hadde de jo selvsagt prioritert dette. Så på mange måter er det leserne selv som bestemmer hva som blir prioritert i avisene. Så da er det bare til å spred oppfordringen til alle om å aldri klikke på kjendis- og annet sladdertull uansett hvor nyskjerrig tittelen gjør en. Selv klikker jeg meg aldri inn på slike, men det hjelper lite når halve Norge fortsatt gjør det. Selv har jeg blitt flinkere til å slutte å lese nettavisene. De tar bare mye tid og det står vannvittig mye unødvendig fjas i dem. Da ser jeg heller nyhetene på tv og har dermed fått med meg stort sett alt som er viktig å få med seg av nyheter i løpet av dagen. (I tilegg til DN, Finansavisen selvsagt 😉

  Er det ikke en ny regel det med minimum 10% egenkapital for førtsehjemslån nå? Gratulerer med nytt lån med gunstig rente 🙂

 2. Synes media har et ansvar ovenfor folk flest med å komme ut med vettuge nyheter, derfor skyller jeg litt på dem. Forstår samtidig at de må tjene penger de også men det skal ikke gå ut over kvaliteten. Da må de isåfall få mer støtte en eller annen plass.

  Den regelen med 10% i egenkapital kom i år mener jeg min bankkontakt sa. Det har iallfall blitt mye strengere utlånspraksis hos bankene sammenlignet med 2006 for eksempel. Det er forsåvidt bra, selv om det kanskje koster oss litt mer.

 3. Er enig med deg i dine betraktinger om media, Formuebygging.
  De etablerte nettavisene leverer ganske mye stoff som hvem som helst kan skrive selv. Og de kopierer mye fra andre nettsteder. Faktisk kan enkelte blogger ha mer dyptpløyende lesestoff enn det de profesjonelle journalistene publiserer. Selv er jeg svært glad i internett og mulighetene til enkelt å surfe fra sted til sted. Jeg leser også VG og Dagbladet på nett, men stort sett bare for å sjekke hovedsakene og scrolle nedover på siden. Ofte er det bare 1 eller 2 artikler jeg klikker meg inn på. Fortsatt liker jeg best papiravisene, sette meg i godstolen eller sofaen og lese fra side til side 🙂

 4. Jeg forsøker etter beste evne å ikke bry meg med hva andre skriver, sier eller gjør, så lenge de ikke plager andre direkte. Jeg syns for eksempel at Einar Gelius ofte framstår som en dust, men prøver å ikke la meg provosere eller irritere av det han gjør eller sier. Dette er selvsagt lettere sagt enn gjort, og jeg har et stykke igjen før jeg er i mål på dette området.

  Det er to grunner til at jeg har som mål å ikke la meg provosere eller irritere av andre. For det første tror jeg ikke verden blir noe bedre sted av at jeg irriterer meg over Dagbladets overskrifter. For det andre har jeg satt meg ambisiøse mål, og da har jeg ikke tid og energi til å kaste bort på slikt.

  Igjen, selvsagt lettere sagt enn gjort. Og litt utblåsning en gang i blant er sannsynligvis sunt 😉

  Og grattis med nytt boliglån 🙂

 5. Må si meg enig, har lest myye på vg og db.no siste 10 årene, men nå er det så si slutt. Det har jo blitt rene se og hør! Men av og til, når jeg vil slappe av med litt sladder, da klikker jeg meg inn på vg og db.no, selv om jeg ikke liker å gi de treff på sidene. Sjelden jeg bruker mer enn 5 min der inne. papirutgavene kjøper jeg aldri, synes de er værre enn nettutgaven. Kombinasjonen av at det er argurknytt og kun 25% av det som står på trykk er fakta, gjør at dette bare blir fordummende- men igjen, blar gjerne i vg avisen i påsken, når noen andre har kjøpt den, og jeg vil slappe av med «dagens se og hør».

  Ang boliglån, hvorfor betale ned ekstra på dette når renta er så lav? Jeg ville heller satt penger i aksjer, fond eller annet moro- boliglånet blir du kvitt med tider og stunder uansett 🙂 Ja jeg vet ekspertene sier at det er lurt å betale ned litt ekstra når renta er lav, riktig det, men ikke gidd å gå «all in» på å betale ned lånet da, bygg buffer, gjerne mer enn 20 lapper, og sett litt i aksjer og fond (om du interesserer deg for det da).

  Ellers, fin blogg du har 🙂

 6. Vel, vi har ikke betalt så mye ekstra i boliglån i det siste. Mye av pengene har gått til bygging av bufferkonto. En konto vi tømte for noen måneder siden. Nå er den oppe i 14400kr faktisk! Skal oppdatere oversikten snart men venter på at diverse ting skal bli ferdig.

  Samtidig sparer vi (jeg) i fond så å påstå at vi er all inn på ekstra nedbetaling av boliglån blir litt feil. Vi ønsker ikke å betale ned såpass mye hver måned at vi ikke har rom til noe annet. Litt er likevel bedre enn ingenting. Det gjelder å finne en fornuftig middelvei.

  Vi når snart buffermålet på 20 000kr. Etter det vil vi sette av 1 000/mnd til buffer som vanlig. Vi stopper ikke opp helt!

  Hyggelig at du liker nettstedet. Håper du vil følge med fremover også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.