Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Nytt kontor & studio, sparerate blir lidende

Når jeg skal forsøke å ha en såpass høy sparerate som mulig må gjerne andre områder nedprioriteres. Her synes, iallfall jeg at det er vanskelig å finne en perfekt balanse. Det er konstant justering av denne balansegangen og nå tror jeg at den må justeres litt her i gården.

Fordi det har nettopp blitt lansert en ny Mac, som.

Neida

Vi har tre barn i heimen, tre soverom, kjellerstue og stue.

Barna har to av rommene, jeg og fruen har ett. I tillegg har barna også kjellerstuen da det er greit å få de litt oppdelt når det er fler venner på besøk og lignende.

Dette betyr at far i huset ikke har et eget rom, og jeg har nødt til å ha utstyr som PC, synther og lignende i stuen. Nå er vår stue ganske stor og jeg har et hjørne hvor utstyret står.

Det er ikke helt ideelt og i det siste har det ikke fungert bra nok. Det er jo mye trafikk her i stuen og jeg kan ikke be min familie om å dra vekk. Dette gjør at jeg blir ineffektiv og må stort sett jobbe på kvelder / netter. Hvis jeg får en time eller to med full fokus er det som regel nok til å utrette mye, men det blir som regel på kveld / natt når resten av familien sover. Når også jeg burde ligge i sengen fordi jeg skal være opplagt på jobb dagen derpå.

Jeg må derfor ha et eget rom hvor dette utstyret kan stå og hvor jeg kan jobbe med musikk og video uforstyrret og ikke minst slippe forstyrre familien. Å ta av rommene til ungene er uaktuelt. Kjøpe et annet hus er også helt utelukket, derfor har jeg tenkt å bygge om et lite vaskerom på 5 – 6 kvadrat til et slags studiorom / kontor og flytte vaskerommet til en bod i kjelleren hvor det er mulig å lage opplegg for dette.

5-6 kvadrat er ikke mye, men jeg har tenkt å rive ned hele rommet og bygge det opp på nytt. Lage et custom skrivebord med kjøkkenbenkeplate fra IKEA slik at hver cm blir utnyttet maksimalt. Lydisolere vegger og sette inn lydisolert dør ligger også i planene.

Har helst lyst til å gjøre dette så billig som mulig med mest mulig egeninnsats, men jeg må hente inn anbud fra rørlegger for å ta hånd om røropplegget. Resten får jeg nok gjort selv, og med hjelp.

Hva dette vil koste er jeg usikker på, men jeg hadde håpet på å slippe å bruke av oppsparte midler, eller låne penger. Jeg tror det skal være mulig, men da vil altså spareraten fremover bli lavere. Kona er med på notene og er til og med villig til å utsette oppussing av kjøkken slik at dette blir en realitet.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Nytt kontor & studio, sparerate blir lidende”

  1. Dette høres ut som en fornuftig grunn for å senke spareraten i en periode!

    Vi gjorde noe lignende da vi fiksa oss hjemmekontor på et av rommene i huset for noen måneder tilbake. Fant ingen gode eksisterende løsninger, så endte opp med kryssfinerplater kutta hos forhandler etter nøye planlagte tegninger og mål (measure twice, cut once).

  2. Ja jeg gleder meg til å få en egen plass, noe jeg ikke har hatt på over 10 år. Å ha et ekstra rom i huset vil kanskje øke verdien noe også.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.