Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Og nå skal vi tydeligvis binde renten

Leste en artikkel i 24 nettopp. ( http://www.na24.no/article2569109.ece )

Som du selv kan lese blir vi nå anbefalt å binde boliglånsrenten fordi den er så lav. Problemet her er at da kan du ikke gjøre ekstra betalinger på lånet, så vidt jeg vet.

De mener også at vi skal ha en god grunn til å IKKE binde renten. Jeg mener at vi heller bør ha en god grunn til å binde renten.

Nei jeg vet ikke helt jeg … dette kan være greit for de som har lånt over evne kanskje, og som trenger forutsigbarhet i økonomien. For vår egen del tatt i betraktning at vi beholder det inntektsnivå vi har i dag tåler vi en rente på mange % før vi må gjøre noe drastisk.

Så til noe annet:

Vi har bestemt oss for å gjøre om bufferdelen av vår sparing, vi fjerner bilkonto og har kun en bufferkonto. I det siste har bufferkontoen også blitt brukt til bilutgifter og da forsvinner litt av tanken bak å dele det opp. Det blir litt enklere å administrere også. Neste plan er hvordan vi skal fylle opp den kontoen. Det bør egentlig være en månedslønn eller to der.

Så har vår fellese sparekonto plutselig en hel del penger.
20 000 er sparepenger
20 000 er bonus min samboer nettopp har fått!
25 000 er mine feriepenger som jeg har spart til i sommer. De står bare der nå og samler opp litt rente.

Den fellese sparekontoen er ikke en konto jeg administrerer, det er min samboer som styrer over den. De penger som er der har hun første stemmerett over. Men den er likevel vår, derfor navnet felles sparekonto. Grunnen til at jeg satte over mine feriepenger der er for å holde styr på meg selv slik at jeg ikke bruker de opp.

Sånn, da tror jeg det meste var avklart for denne gang! 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Og nå skal vi tydeligvis binde renten”

 1. Hei:)

  Har følgt bloggen din en liten stund nå og synes du skriver mye bra:) Er omtrent i samme økonomiske situasjon, så det er greit å ha noen å sammenligne seg med:)
  Keep up the good work!!
  Mvh Hege

 2. hei du :)følger også med på bloggen din. synes du/dere er flinke :)stå på og inspirer andre slik du gjør nå 😉

 3. Anonym og Anonym. Takk for kommentar! Det er ekstremt hyggelig for meg at bloggen er inspirerende for noen av leserne 🙂

  Det gir en motivasjonsboost til å skrive enda mer.

 4. Vi gjør akkurat som dere – har kun en buffertkonto der all sparing for ferie, buffert og andre litt større ting forgår. Helt klart enklere å distribuere

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.