Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Økonomisk Oppdatering Februar 2012

For å kunne fokusere på planen om mindre forbruk i 2012 må jeg fortsette å skrive innlegg om det. Dette hjelper meg å holde fokuset på rett vei og en liten statusoppdatering i ny og ne er nødvendig! Jeg starter dette innlegget med en økonomisk oppdatering så langt i februar 2012.

Jeg får lønn den tyvende hver måned og min lønnslipp kom i dag, derfor kan jeg allerede nå planlegge. Selve pengene er ikke på konto før på mandag men, det er ikke så nøye. Hvordan har det så gått i februar? Har jeg brukt mye av mine «lommepenger» på tull eller har jeg stort sett brukt det på fornuftige ting?

Vel la oss ta en titt da vel …

  • Betaling for snøscooter-tur i mars = 1 170 kr
  • Betaling for mat i kantina på jobb = 406 kr
  • En tur på McDonalds i dag = 104 kr
  • 300 kr til på kantinekort = 300 kr

Totalt: 1 980 kr

Den største utgiftsposten her er turen vi skal på. Det er ikke en dyr tur og den er helt klart verdt den prisen vi må betale. Det vil gi mye tilbake i form av opplevelser, hygge med gode kolleger og alt rundt det. Ikke en utgift jeg gremmer meg over i det hele tatt.

Deretter kommer neste utgift og det er stort sett lunsj på jobben. Den ekstra 300 – lappen nederst på listen vil rekke en stund ut i mars så beløpet på 1 980 kroner skal kanskje være noen hundrelapper lavere.

Det ble en tur på McDonalds i dag også. Kanskje ikke direkte nødvendig men, det var så lenge siden sist.

Utover dette har det kanskje blitt litt vel mye snop og cola som blir tatt fra matkontoen … Bra ikke sant? Da ser det jo ut som at jeg har stålkontroll og ikke kjøper noe tull! Vel det er jo feil selvsagt. Er svak for snop og spesielt etter at jeg har kuttet helt ut nikotinholdige preparater. Her vil jeg tro at 2 – 300 kroner er en realistisk sum for februar. Samtidig sparer jeg mye på å ikke bruke snus / røyk.

Nå har jeg 1 537 kroner på konto (så fremt jeg ikke bruker noe i helgen!) rett før lønn kommer. Hvis jeg tar de utgifter jeg har hatt i februar i betraktning så synes jeg ikke dette er et så ekstremt lavt tall. Jeg må huske på at jeg sammenligner meg selv, med meg selv. Før har jeg hatt 0 eller et par kroner gjenstående. Eller enda værre: minus! Jeg klarte å komme i pluss i januar også nå i februar. Selv om beløpet ikke er av monsterstørrelse har jeg noe til overs! Pengene blir satt over rett til sparekonto.

Billån

I siste statusoppdatering sto billånet i -180 610,49kr. I februar vil billånet stå i – 172 933. Det går ganske kjapt nedover. Som jeg skrev i et tidligere innlegg var min plan å bruke en del av kjøregodtgjørelsen på nedbetaling av billånet. Vel, nå har jeg nesten ikke hatt noen kjøring i det hele tatt så de pengene jeg har fått inn der har gått til drivstoff og bompenger. Det er såpass lite kjøring slik at jeg nesten må begynne å betale drivstoff selv. Ligger akkurat på grensen nå. Likevel er jeg ganske fornøyd med progresjonen på nedbetaling av billånet.

Fond

Forrige måned snakket jeg om å sette over 800 kroner til fond men det ble 600 kroner. Angrer kanskje litt på det i dag da indeksene har gått opp og med mer andeler i fond kunne jeg hatt litt mer avkastning. Nå er det likevel ikke så nøye for min del. Kan ikke klage på 4,13% ! (klikk på bilde nedenfor for større versjon)

Fond Februar 2012
Fond Februar 2012

Denne måneden har jeg også tenkt å sette over 600 kroner.

Aksjer

Investerer / Trader jeg i aksjer? Tja, hvem vet … hvis man ser bort fra fond altså. Kanskje, tror vi venter med å snakke om det til et annet innlegg jeg. Hvis ikke folk begynner å plage meg i det ekstreme på mer informasjon!

Konklusjon

Alt i alt er jeg sånn passe fornøyd med februar. Det var ikke de store utskeielser og planen om mer kontroll over forbruket viser at det er mulig å gjøre noe med det uten å lide. Vi fikk en liten bonus i februar slik at jeg har noen fler kroner å røre meg med denne måneden. Jeg har fortsatt planlagt å være restrektiv med bruken av de men, ikke helt sær. I mars får vi nok etterbetalt ny lønn også, en liten bonus der altså. Spiller jeg kortene jeg har fått utdelt riktig kan dette bli ganske bra fremover.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Økonomisk Oppdatering Februar 2012”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.