Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Optimalisere din økonomi eller deg?

Det er enkelt for meg å lage konkrete mål når det er snakk om økonomien og hvor den skal fremover. Med det sagt er det ikke slik at jeg setter et mål og så er det ferdig med det. Dukker det opp muligheter eller kommer jeg over bedre måter å gjøre ting på er det alltids rom for å optimalisere.

For meg handler det stort sett om det. Å finne enklere og smartere måter å gjøre ting på og fjerne det som ikke trengs eller er unødvendig.

Det betyr ikke at jeg sitter hver dag og tenker meg ihjel på alle mulige scenarioer, men å være bevisst på det.

Jeg sykler en hel del til og fra jobb for tiden, hva gjør det med meg? Bilen blir stående i garasjen og utgifter til drivstoff går ned. Det er gratis å sykle gjennom bomstasjoner noe som sparer meg 40kr per dag i bompenger. 200kr i uka eller 800 kr i måneden. Min fysiske form blir bedre og i tillegg har jeg gjort noen endringer i kosthold som gjør at vekta og midjemål reduseres.

Nå kommer en periode for mange med utbetaling av feriepenger og du får kanskje tilbake noen kroner på skatten? Dette er et gyldent tilfelle å komme på forskudd. Pengebingen har skrevet et bra innlegg om akkurat dette: Kom på forskudd med feriepengene!

Status Mai

Pusse opp

 • Billån – 31 609,-
 • Fond – 2 000,- (Det kan bli mer må se det litt an)

Vi holder på med oppussing i heimen og gjør noen utskiftinger. Vi har bodd her i snart tre år nå og vår taktikk er å ta oppussing i etapper. Vi er så utrolig heldig å ha tilgang til kompetent arbeidskraft som kan hjelpe oss med diverse bygningsrelaterte utskiftninger slik at det kun blir materialkostnad. Har du en i din familie eller en venn som er flink på slikt husk å sett pris på det. Det er ikke alle som har den muligheten. Når man har et hus som er bygget på 70 tallet er det en del ting som må skiftes ut etterhvert. Det er ikke slik at vi maler om et rom til jul. Vi gjør ting fordi det må gjøres. 

En god del av mine feriepenger blir nok spart. Jeg har et mål om å ha 30 000 kroner i fond år 2013 og det er noe jeg har tenkt å oppnå.

Foto: http://www.sxc.hu/photo/1254341


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Optimalisere din økonomi eller deg?”

 1. Det er alltid interessant å sette opp slike regnestykker, Formuebygging, for det er faktisk ganske utrolig å se hva man sparer pr måned bare på å knipe inn på små beløp, sånn som bompengepasseringer.
  Andre eksempler er hva man sparer på å kutte ut de 1-2 halvliterne med brus man drikker hver dag. Det kan raskt bli en 1000-lapp spart i måneden bare på det når man forustetter at halvliterprisen er 17-18 kroner. Mange slike besparelsestiltak kan bety mange 1.000-lapper spart hvert år.

  Jeg har startet med Adsense og håper dette kan gi en liten biinntekt i tillegg. Foreløpig har jeg en klikkrate på rundt 3% og det akkumulerer seg et lite beløp hver dag. Nå gjelder det å bare bygge opp mer og mer innhold, slik at utslaget av de 3% blir enda større 🙂

 2. Ja man må jo se på beløpene over tid. Ellers blir det vanskelig å se for seg hvor mye det egentlig utgjør.

  Jeg kjører også adsense her for tiden.

 3. Det er viktig å være villig til å justere og oppdatere mål og planer etterhvert. Og det er også veldig viktig å tenke helhetlig når man gjør dette. En bekjent av meg byttet nylig ut bilen sin med en flunkende ny og dyr bil. Han begrunnet dette med at den nye bilen bruker så mye mindre drivstoff at han vil tjene det inn over tid. Vel, vel, denne mannen kjører ikke all verden og han måtte øke billånet med flere hundre tusen for å finansiere den nye bilen, så jeg er sterkt kritisk til hans lønnsomhetsanalyse. 😉

  Man kan ofte spare veldig mye ved å behandle eiendelene sine pent og skifte de ut sjeldnere enn det som normalt. Dette gjelder både hus, bil, sykler, klær og alt mulig annet. 🙂

 4. Det er nok en del følelser i sving når man kjøper seg en ny bil. Selv om man er uenig er den nok for mange et statussymbol. Jeg tror nok din kollega vet innerst inne at argumentet med drivstoff ikke holder. Men man har ikke lyst til å innse det. Jeg har brukt det samme argumentet selv før.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.