Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


På tide å tenke business?

Den som har fulgt Formuebygging en periode vet at jeg holder på med musikkproduksjon og foto på hobbybasis. I tillegg til å ha et stort interesse for hverdagsøkonomi, sparing og investeringer.

Da denne hobbyen gir meg litt inntekter med sine sporadiske salg sender det signaler om at det jeg driver med har et marked. Å produsere innhold er ikke et problem, det har jeg allerede. Spørsmålet her er hvordan en kan få disse sporadiske salgene til å bli hyppigere og oftere?

Det er ganske enkelt, det er bare å få fler besøkende til salgssiden jeg har liggende på nett. Selv når denne siden allerede eksisterer, er det ikke mange som finner den når de søker i Google.

Det er mye en kan gjøre for å øke besøkstallet. Jeg kan lage nettstedet såpass bra at den kommer høyt opp i søkeresultatene til Google. Dette krever hardt arbeid, og stor tidsbruk. Noe jeg egentlig ikke har så mye av. Dette må bli en langsiktig plan.

Et annet alternativ er å annonsere på Google via Adwords. Da setter du et dagsbudsjett for hvor mye du vil bruke og kjøper altså trafikk til nettstedet ut fra hvilke søkeord en bruker. Det fine med dette er at du treffer folk som allerede søker på det du tilbyr. Folk som allerede er i kjøpsmodus på en måte.

Jeg har eksperimentert med dette tidligere, men ikke med de store summene. En hundrelapp her og der. Det blir ikke så mye, men det drar målrettet trafikk.

La oss si at jeg bruker 2 000 kr i måneden på dette og antar at jeg får 5 salg a 500 kr. Det blir totalt 2 500 kr og 500kr i profitt (før ev skatt). Da går regnestykket i pluss. Det er ingen garantier for at dette er tilfelle, men det vet man ikke før det er utprøvd.

Derfor leker jeg med tanken om å prøve dette en måneds tid eller to. Det vil isåfall i en startperiode gå ut over budsjettet jeg bruker til fond sparing. Samtidig synes jeg det er dumt å ikke prøve hvis muligheten finnes der.

Er det noen som har erfaringer med Adwords, tar jeg gjerne mot tips å råd.

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


13 kommentarer om “På tide å tenke business?”

 1. Alltid spennende å lese artiklene dine om å tjene penger på internett.

  Selv holder jeg på å utvikle en nettside som ikke er publisert ennå, men jeg har opprettet en Facebook-side som etterhvert vil bli koblet til nettsiden. Facebook-siden vokser ganske bra og på bare 2 måneder har den allerede nær 6.000 følgere. Potensialet ser ut til å være bra og veksten fortsetter jevnt og trutt.

  Når nettsiden er oppe og går håper jeg den vil få tilsvarende trafikk som Facebook-siden.
  Planlegger i første omgang å annonser med Google Adsense.

  I den forbindelse lurer jeg litt på noen praktiske spørsmål i forhold til skatt og MVA.
  Jeg har hverken opprettet noe enkeltmannsforetak eller andre «selskapsformer», men holder på med dette bare som privatperson. Inntekter fra Adsense vil jeg selvsagt rapportere til skattemyndighetene (hvis ikke Google gjør dette automatisk). Men hvordan er det med MVA? Antar dette bare er aktuelt hvis jeg hadde hatt et enkeltmannsforetak/eget selskap?

  Noen som vet hvordan MVA fungerer i forhold til Adsense-inntekter når man bare tjener på annonser som privatperson?

 2. Anders: Takk!

  Høres spennende ut! Når det gjelder skatt og MVA er jeg ikke rett person å spørre. Det jeg gjør er å rapportere inn tallene til Skatteetaten (opplysningsplikten)I Hvis aktiviteten tar seg mer opp enn nå må jeg nok lese på mer om hvordan dette skal gjøres korrekt.

  Kanskje noen andre kan svare deg bedre på akkurat dette.

 3. Ja, spennende dette her. Engasjementet blant følgerne er også ganske stor på Facebook-siden. Ofte over 1.000 likes for et innlegg, så det responderer bra.

  Du skriver at du rapporterer inn tallene til Skatteetaten. Betyr det at du rapporterer i et eget skjema, utenom selvangivelsen? Jeg antok at man bare kunne føre opp Adsense-inntektene i sin egen selvangivelse.

  I forhold til MVA forstår jeg det slik at det er en grense på 50.000 før man må innrapportere. Men antar dette gjelder bare hvis man er enkeltmannsforetak/eget selskap.

  Skal lese meg opp på dette jeg også, men håper andre kan gi en kommentar 🙂

 4. Veldig spennende prøveprosjekt Formuebygging 🙂 Følger med i spenning!

  Anders: Hvis du begynner å komme opp i litt inntekter bær du opprette et enkeltpersonforetak, da det ikke lenger kan regnes som en hobby, men næring (Dette er noe skatteetaten har stort fokus på for tiden). MVA er som du sier noe som blir aktuelt når du når en omstening på 50 000 kroner de siste 12 løpende månedene.

 5. Aksjebloggen: Takk for gode svar og innspill!

  Jeg starter opp med prosjektet den 20e denne måneden og lar det gå til den 20e neste måned. Alt er klart og satt opp, det er bare å trykke på startknappen.

 6. Takk Aksjebloggeren!

  Jeg tenkte at det ikke var nødvendig å opprette noe enkeltmannsforetak, men at jeg bare kunne føre opp alt jeg tjente gjennom min private selvangivelse. Er egentlig ute etter å gjøre ting enklest mulig uten å måtte opprette nye enheter osv.

  Men forstår at man skiller på hva som kan regnes som hobby og hva som er næring.
  Hvor går grensen egentlig? Det er kanskje rundt 50.000 kroner det også.

  Målet mitt er å tjene et godt stykke mer enn det beløpet.
  Da går jeg ut i fra at de kjente bloggerne med høye inntekter også må ha registrert enkeltmannsforetak eller en eller annen form for egne selskap?

  Forstår det slik at det skal være enkelt å opprette et enkeltmannsforetak, men må jo tenke på navnevalg osv. Og det er kanskje også andre alternativer enn akkurat enkeltmannsforetak?

  Blir vel kanskje regnskapsplikt og revisjon i tillegg da? Akkurat det skal i så tilfelle gå greit, men det er jo ekstraarbeid man må bruke tid på.

  Ja, litt må man kanskje regne med å styre med, hvis man ønsker å tjene litt ekstra penger.

 7. Formuebyggeren,

  Den beløpsgrensen var bare et tilfeldig tall – antar at grensen er langt lavere slik at det skal ikke mye til før hobbyinntekter ikke lenger kan kalles hobbyinntekter.

  Det er i realiteten mange forhold man skal tenke på å gjennomgå ved oppstart av en nettside – spesielt hvis den skulle gjøre det bra.

  Blir uansett spennende å se hvordan den blir tatt i mot når den først går live om en stund.
  Om ikke altfor lenge så passerer FB-siden 10.000 engasjerte følgere, hvis prognosene slår til.
  Og det bør jo generere litt trafikk, sånn i første omgang.

  Man lærer mye på veien og bare det å utvikle en nettside, er teknologisk veldig interessant, i tillegg til alle de andre momentene som er spennende å jobbe med.

 8. Anders: MVA-plikt oppstår uavhengig av selskapsform. Hvis du driver næring uten å ha et selskap, driver du per definisjon et uregistrert enkeltmannsforetak. Så fort du ser at du kan tjene penger på nettsiden over tid, driver du næring. Det skal lite til før hobbyvirksomhet blir næring. Anbefaler deg å ta kontakt med Skatteetaten hvis du er i tvil!

 9. King Cash,

  Takk for innspill. Har lest meg opp en del på området den siste uka. Kommer kanskje også til å ta kontakt med Skatteetaten – dersom nettsiden skulle gjøre det bra. Med 10.000 FB-følgere, kanskje etterhvert 20.000 eller 50.000, så går jeg ut i fra at dette kan drive en del trafikk til nettsiden og bli et inntektspotensiale som antagelig vil klassifiseres som noe mer enn en hobby.

  Godt vi lever i en internettid med mye bra informasjon tilgjengelig, både gjennom blogger og diverse nettsider, som man kan lære mye av.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.