Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Penger på nett, er blogging er det beste?

For oss som driver med diverse på nett vet vi at det finnes store muligheter for inntekter via dette mediet. Det er ikke nyheter for oss, dette er utprøvd og bevist flere ganger om. Til og med jeg, Formuebygging tjener kroner via nettet. Ikke enorme og oppsiktsvekkende summer men, det ligger nok an til kanskje 5 – 900 kroner ekstra i måneden nå, tror jeg. Vi får se på slutten av 2011. Dette er for øvrig et tall som øker sakte.

Nå har jeg skrevet ferdig en artikkelserie du kanskje har fått med deg, hvis ikke ta gjerne en titt på: Tjen penger på ditt nettsted. Her skriver jeg ned mine erfaringer om temaet. Ta gjerne del i kommentarene og kom med innspill eller spørsmål.

Du har kanskje lagt merke til at våre kjære aviser her i landet har begynt å skrive mer om de som blogger og som tjener ganske bra på det. Det skal nå lages regler om hvordan inntektene skal skattes av osv. Jeg synes det er helt ok. Å betale til fellesskapet har jeg ingen problemer med. En følge av dette er at folk får kanskje for seg at den beste måten å tjene penger på nett er å blogge men, det er nødvendigvis ikke riktig.

Det er mange andre måter å tjene penger på nett og det er ingen som påstår at blogging / drive et nettsted skal være det aller beste. Det er helt opp til en selv hva man vil drive med. Det er ikke sikkert du har noe du ønsker å skrive om engang? kanskje du er dyktig på noe annet?

Andre metoder for inntekt via nett

Har du et rimelig kraftig skjermkort i din datamaskin kan du prøve noe som kalles Bitcoin. Det er en online-valuta som baserer seg på kryptering og p2p-teknologi. For å kunne få frem fler «bitcoins» må man bruke en metode som kalles mining. Man bruker altså kraften til skjermkortet for å «mine» nye bitcoins. Ja, jeg vet det høres snodig ut men det er tydeligvis noen som kjøper opp slike coins for ekte penger … Det er nok ikke noe å bli rik på og hvorvidt det er gangbart for fremtiden skal ikke jeg si noe om. Uansett, man taper ikke noe på å prøve annet enn økt strømforbruk i heimen.

Du kan også selge tjenester på nett. Hvis du har et felt du er dyktig på kan du kanskje selge noe på dette nettsedet: Fiverr. Poenget med denne nettsiden er at man selger en tjeneste til $5. Nå er det noen som tilbyr seg å lage en 3D modell av noe for $5. Eller kanskje et kjærlighetsbrev for $5? Eller en invitasjon. Mulighetene er mange og det er bare kreativiteten som setter grenser her. Det er også mange andre nettsted som du kan selge og kjøpe tjenester på. Elance.com, Getafreelancer.com for å nevne noen.

Nå er det faktisk mennesker her i landet som tjener til livets opphold med gambling. Poker er ofte en måte å gjøre dette på. Nå bor vi dessverre i et land der pengespill er tabu bortsett fra gamle gode gørrkjedelige Norsk Tipping… Uansett, det finnes mange pokersider som kan gi deg tips på hvordan du spiller. Det er klart, det er langt fra alle som lykkes med dette men, noen er det jo. Ingen skam i å prøve vel?

Å lese Formuebygging kan også være en inspirasjon til å tjene penger på nett? Eller å bli inspirert til å ta tak i din økonomi. Det kan jo hende at det er den beste måten for deg å få noen kroner til overs på. Jeg synes iallfall det er morsomt å prøve diverse ting. Dette innlegget for eksempel, det fikk jeg noen hundre kroner for å skrive. Helt ok synes jeg.

Ha en fin dag 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


9 kommentarer om “Penger på nett, er blogging er det beste?”

 1. Du har glemt å ta med : Oversettelse, micro-bilder, internett accesor, spørreundersøkelser og kart-evaluator. Det er de jeg kommer på i farten. Med unntak av nr en og to har jeg tjent penger på de andre.

 2. Du har helt rett Alltid Blakk, sløvt av meg å ikke nevne det. Har jo selv prøvd meg på stockphotos uten å lykkes noe særlig. Takk for at du sier fra 🙂

 3. Eh.. Poker, spillemaskiner, tipping o.l. er i utgangspunktet underholdning som statistisk sett ender med økonomisk tap. Man bør kanskje ikke forespeile andre at gambling er en vei til inntekt på lik linje med å jobbe med nettsider og blogging.
  Når det gjelder foto/bilder hos ulike stock-foto-tilbydere, har jeg også prøvd meg, men kan ikke anbefale det. Etter fire år har jeg ikke nok til utbetaling hos en eneste stock-foto-tilbyder. Mye tid er gått med til ingen nytte.

 4. Fordi at dere ikke er flinke nok til å ta salgbare bilder, betyr det ikke at andre ikke klarer det. Gaja fra gajasworld.blogspot.com klarer å tjene så pass at hun får penger utbetalt.Hun har holdt på mindre en fire år. Det er ikke snakk om store penger da. Tror uansett det er mest for dem som har foto som en hobby, for da vil du ta bilder uansett. Tror det er like lett/vanskelig som det er å tjene penger på blogging. Det krever arbeid, talent og utholdenhet.

  Når det gjelder gambling så er jeg nok mer skeptisk.

  Noen amerikanere jeg «kjenner» skriver små artikler ala ehow, og får litt penger for det.

 5. Grunnen til at Formuebyggeren har nevnt poker er fordi lenkene han har lagt inn er betalte lenker. Poker er langt ifra en sikker inntekt.

 6. Det er heller ingen som påstår at poker er en sikker inntekt. Hvor står det isåfall? Det er bare en mulighet av alt som finnes tilgjengelig. Om det er den beste metoden får hver enkelt person avgjøre synes jeg.

 7. Når det gjelder bildesalg, så sier jeg ikke at man ikke kan tjene penger på det. Da jeg testet dette ut, var det for å finne ut hvor mye tid man måtte bruke på å få inn penger. En del av problemet er jo at man får latterlig dårlig betalt for hvert bilde som selges. Når arbeidsinnsats (tidsbruk) ikke på noen måte står i stil med salgsinntektene, anbefaler jeg ikke dette sammenlignet med eksempelvis annonseinntekter. Jeg tok meg heller bryet med å opprette et eget arkiv på nettet og selge bildene selv – direkte til kjøper.

 8. Så hyggelig at dere henviser til bloggen min. 🙂

  Jeg har akkurat lagt inn en halvtårsoppsummering her: http://gajasworld.blogspot.com/2011/08/tilstandsrapport-microstock.html

  Inntektene vokser ikke jevnt, men ved å sakte og rolig bygge opp portfolien, og prøve å finne mønstre i hva som selger og ikke, begynner dette å bli en liten men stabil inntektskilde. Men millionær blir jeg ikke med det første, nei.

  Har dere linker til portfoliene deres? Kanskje jeg kan gi noen tips om hva som kan øke inntektene?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.