Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Plan for 2012: Sett mål og følg dem!

Jeg har ikke vært den typen som har klart å sette tydelige mål og følge dem. Jeg har på en måte tråkket opp veien samtidig som jeg har gått. Når jeg startet Formuebygging (på blogspot) var målet at jeg skulle få betalt ned forbrukslånet kjappere enn planlagt. Samtidig skulle jeg spare i fond. Forbrukslånet klarte jeg å betale ned men, sluttklemmen på innbetalingen ble gjort med fondsandeler jeg solgte med tap.

Regelmessig fondsparing

Deretter skulle jeg komme sterkt tilbake, joda det har vel gått litt opp og ned. Jeg har skrevet om dette i et tidligere innlegg også men, planen for fondsparing blir ikke endret i 2012. Det er altså å spare regelmessig minst en gang i måneden. Minstebeløp er 600 kroner i måneden der jeg noen måneder har justert dette til 800 eller 1 000 kroner. Det ser ut som at jeg begynner å få inn vanen nå. Det var også riktig og ikke bite over for mye med tanke på sparebeløp. Jeg har vurdert å krydre med et Kina fond i porteføljen også. Spør du meg tror jeg Kina kommer til å bli verdens supermakt etterhvert … Tar gjerne mot innspill!

Fokus på nedbetaling av gjeld

Det er en annen grunn til at jeg ikke sparer så ekstremt mye i fond og det er at nedbetaling av gjeld gir garantert avkastning! Det er ikke like morsomt å betale ned gjeld men, jeg sitter her og kikker inn i veggen samtidig som jeg tenker: denne veggen eier ikke jeg. Eller tar en kjøretur i bilen og tenker at denne låner jeg bare av banken. 2/3 av bilen er ikke min. (jo den er jo det men… du forstår). Det viktigste i 2012 er at vi klarer å betale ned så mye vi bare kan på billånet uten at vi av den grunn må leve av nudler. Så langt ser det ut som at det går ganske bra. Det merkes spesielt på renten, at det nå blir mer og mer penger som går til avdrag og mindre til renter. Vi prøver også å få en del av boliglånet i statens pensjonskasse. Får vi til det kan vi spare ganske mye på renter. Jeg er skeptisk dog, vi får se og jeg skal holde deg oppdatert!

Fokus på forbruk og nøkternhet

Jeg har nødt til å endre på forbruket hvis dette nettstedet skal leve opp til navnet. Det blir ikke bygget formue med å bruke penger. Har du tenkt på hvor enkelt det er å bruke penger egentlig? Nesten uansett hvor du er kan du se noe du kan bruke penger på. Man må klare å stå mot dette og tenke på hvor vanskelig det er å få penger inn kontra hvor enkelt det er å få de ut. Folk står der ute med åpne armer og alle sammen vil ha dine penger. Forbruk, mer nøkternhet. Ikke til de ekstreme grader men, tenke på hva man faktisk bruker penger på. Trenger jeg denne? Kanskje jeg kan klare å ha 1 000 kroner igjen på konto når lønna kommer sammenlignet med 23,47,-? Bare det å endre tankegangen og være bevisst på hva du bruker penger på kan være til stor hjelp for å kunne oppnå dette målet.

Øke ekstra inntekt fra Internett

Jeg har et annet nettsted som rett før oktober 2011 ga meg sånn ca 800 – 1 000 kroner i ekstra inntekt i måneden! Nå har dette snudd helt. Google de-indekserte en stor del av nettstedet og det resulterte i en halvering av trafikken og enda større reduksjon på inntektssiden. I 2012 ønsker jeg å rette opp i dette. Med begrenset tid og en hektisk hverdag er det ikke alltid så lett å finne tid til å holde ting oppdatert men, nå må jeg lage en plan. Jeg setter av en kveld i uken der jeg kun jobber med nettstedet. Akkurat hva jeg skal gjøre er ikke så viktig så lenge det er relatert til det andre nettstedet. Jeg har allerede et nettsted med et godt utgangspunkt og det er ingen grunn til å la det ligge lenger. Potensialet er alt for stort til det.

For enkelt?

Poenget med å sette seg noen mål er jo også at man skal klare å følge de. I mitt tilfelle tror jeg ikke det skal by på noen store problem. Det er snakk om å sette opp selvdisiplinen noen hakk og styre tidsbruken bedre. Det vet jeg er mulig og 2012 blir et spennende år. Det er potensiale for at det kan skje veldig mye på mange fronter og jeg har tenkt å holde deg oppdatert innimellom … Ha en fin dag videre!

🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Plan for 2012: Sett mål og følg dem!”

  1. Med så mye gjeld som du har, så ville jeg ikke spart noe som helst i fond. Sørg heller for å betal ned på gjelden, til du kommer på et litt mer bekvemt nivå enn der du er i dag.

  2. Det er riktig at å betale ned på gjeld er det som er mest fornuftig. Samtidig synes jeg det er morsomt å spare i fond og følge med hva som skjer. Det skal ganske mye til før jeg gjør noen endringer her. Jeg ser også at gjelden minsker kjapt da vi allerede betaler ned mye på bilen i avdrag hver måned.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.