Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Plan for når du blir arbeidsledig, har du en?

Jeg synes det kan være lurt å ha en slags plan B tilgjengelig i tilfelle jobben ryker. Uansett om du jobber i privat eller offentlig sektor kan omorganiseringer gjøre at du blir overflødig. Eller at du helt enkelt får sparken. Hvordan kan man håndtere et slikt tilfelle, noe som i utgangspunktet er negativt og forsøke snu det til noe enda bedre? Det har jeg tenkt på ganske lenge og vil dele noen av mine tanker rundt dette.

Nå er muligens mitt utgangspunkt og interesser annerledes enn folk flest, men jeg tror likevel det kan være noe å hente her. Det første som sannsynligvis vil skje når du mister jobben er at inntekten din blir redusert. Hvis du ikke vet hvor mye penger du må ut med hver måned for å overleve er det på høy tid å finne ut av det. Det kan godt være at du har nødt til å leve mye mer sparsommelig enn det du er vant til.

Jeg har jobbet hos min nåværende arbeidsgiver i snart seks år og har under denne tiden opplevd en omorganisering. Det var noen som fikk beskjed om å ta hatten sin å gå, mange av disse fikk tilbudt sluppakke fra bedriften. Det vil altså si full lønn i 3 – 6 måneder avhengig av ansiennitet. Dette betyr altså at de kan være hjemme og gjøre helt andre ting og fortsatt få full lønn for det.

Nå har du plutselig en hel del tid til overs etter at du har gjort det nødvendige som å melde deg på NAV og startet jobbsøkingen. Den tiden du har til overs kan investeres i noe som gir deg kunskap eller erfaringer tilbake. Det jeg skulle gjort er for eksempel å bruke mer tid på dette nettstedet og noen andre jeg driver. Disse har i 2014 gitt meg omtrent 1 500kr i ekstra inntekt hver måned og det er med svært begrenset tid til å holde på med dette. Hva om jeg kunne brukt mye av tiden ved arbeidsledighet til å gire opp oppdateringen og utviklingen av disse nettstedene? Det har kanskje kunnet økt inntekten noe.

Har du en hobby?

HobbyDet er mange som har hobbyer og mange av disse kan faktisk gi deg noen kroner ekstra i kassen. En hobby er gjerne noe du liker å holde på med. Tjene noen kroner på noe du liker å holde på med, skulle ikke det være greit? Du er kanskje en som er ekstremt dyktig på håndarbeid. Du kan for eksempel finne en gruppe på Facebook og legge ut det du har skapt til salg der. Dette er en gylden mulighet til å gjøre et forsøk med dette.

Jeg har foto som hobby og har hatt det i mange år. Jeg har lagt ut noen bilder på microstock nettsted (Les mer om Microstock på Wikipedia). Det kan også gi en liten bi-inntekt. Får jeg mye tid til overs er det mulig å satse mer på dette. Noe som er min plan hvis jeg blir overflødig. I tillegg til nettstedene.

Det handler altså om hvordan best utnytte tiden du nå har tilgjengelig. Samtidig prøve å se mulighetene som har åpnet seg med arbeidsledigheten selv om det er hardt å miste jobben.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.