Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Planen for 2011

Jeg har lenge tenkt på å skrive dette innlegget uten å ha gjort noe med det da jeg er usikker på hva vi skal gjøre og hva som kommer til å skje. Så kom jeg på at slik er livet, hvis man hadde visst om alt som skulle skje på forhånd hadde ting blitt ganske kjedelig. Fruen er for tiden hjemme i permisjon, tvillingene har det bra. Vi har søkt om barnehageplass og får vi dette blir det en økning i utgiftene. Fra 2 500 kr til ca 5 500 kr for tre barn. Det vil gå bra økonomisk fordi fruen vil starte i jobb sommer 2011 og begge vi har fått økt lønn i 2011!

Det skjedde en hel del i 2010, for min egen del var 2010 det mest hendelserike året i mitt liv. Vi fikk tvillinger, flyttet og pusset opp til en større bolig. Samtidig som ungene kom. Det var en hel del stress men det gikk greit. Vi har god hjelp tilgjengelig ikke så langt fra oss.

Boliglånet har vi fått samlet til et lån. Først hadde vi et lån på 2,1 millioner og et annet på 700 000 med over 5% rente. Vi bestilte ny verdivudering etter oppussingen og fikk en økning på 200 000 kr i verdi. Fortsatt ikke så mye som vi har i lån men det gjorde at vi kunne samle lånet til et lån, med lavere rente. Vi bruker å betale ned ekstra på boliglånet hver måned men, nå er fokuset å få opp vår buffer. Målet på 20 000 kroner er ikke så langt unna nå.

BMWn må bort …

Vi har også blitt enig om at vi må ha et annet kjøretøy… Det spiller ingen rolle hvor høyt jeg elsker vår BMW. Det er en utrolig god og behagelig bil å kjøre men det er ikke akkurat en ungefrakter. Det er en BMW 5-serie stasjonsvogn men likevel, det går bare ikke i lengden. Det er med tungt hjerte at jeg har kommet til innsikten om at vi ikke kan beholde den. Vi MÅ ha noe annet. Nå er ikke jeg en slik person som kjøper en bil bare for å ha en som skal frakte meg fra A <-> B. Den skal være god å kjøre, også. Uansett, det ligger an til at vi selger denne og kanskje investerer i en Peugeot 5008. Det finnes risiko for at vi må ta opp litt i billån også, om vi får. Vil helst ha en bil som er ca 2 år gammel slik at det største verditapet er tapt men, fortsatt ha garanti og service tilgjengelig. Dette ligger forøvrig åpent enda, vi har ikke bestemt oss.

Resten

Jeg kommer til å fortsette med fondssparingen, ikke mange endringer der. Tviler på at jeg kommer til å «ta av» så veldig mye her. Tar det nok rolig og behersket.

Ja!, også kommer det fler innlegg i Tjen penger på ditt nettsted serien. Neste innlegg kommer til å handle om litt annonsering, reklame, adsense og slikt.

Formuebygging kommer til å leve gjennom 2011 også, det er ganske så garantert!

Godt nytt år 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


17 kommentarer om “Planen for 2011”

 1. Så bra at du fortsetter med Formuebygging i 2011 også, jeg følger med! 😉

  Høres ut som gode planer dere har! Min erfaring med biler er at de er enorme pengesluk.. Vår dårligste «investering» noen gang var en dyr bil av fint merke som var inn og ut av verksted. Noe som selvsagt førte til vanvittige verkstedregninger.

  Nå kjører vi to superbillige biler og har ikke hatt noen problemer (bank i bordet!). Veldig kjekt å ha en bil som det ikke er så «nøye med» heller, om man skulle få en skramme eller to..krmt. Og de er faktisk veldig gode å kjøre! (iallefall den ene som har passert min ektemanns særdeles høye krav til kjørekomfort..) 😉

 2. Flott at du vil følge med! Liker forøvrig foreldremanualen veldig godt. Du har fått til noe bra der! 🙂

  Ja det er ikke til å komme unna at biler er enorme pengeslukere. Det glemte jeg å skrive i innlegget men vi har en andre bil også, en billig bil jeg bruker i jobben. En som ikke bryr seg så mye om en skramme eller to. Men så er det en utgift å ha den stående. Det er Ikke langt fra 10 000 kroner i året bare med tanke på forsikring / årsavgift / olje, ting og tang. Så vi vurderer å ha kun en bil … fruen skal sykle til jobben.

  Jeg er jo avhengig av å ha bil i jobben da jeg jobber mye onsite.

  Men, når den værste barnesetesesongen er over … da skal vi ikke se bort fra at det blir en beemer igjen! 😉

 3. Kloke valg. Å ha to biler er en stor ekstrautgift – og tidvis tidsheft (vedlikehold, vask, verksted, EU-kontroll o.s.v.). Er selv så heldig å bo like ved arbeidsplassen, og dermed holder det med 1 stk. bil. Flott at du fortsetter å skrive om både økonomi og inntektsmuligheter.

 4. Det smerter mitt hjerte å høre att du vil selge din BMW 🙁 Hvilken årsmodell er den?
  Kan ikke helt se for meg att det er noe særlig større (bagasje)plass i en 5008, men det er vel seteplassen du er ute etter?

 5. Det blir feil å påstå at jeg vil selge vår BMW. Jeg vil så absolutt ikke selge den men, noen ganger må man la denne helsikes fornuften styre. Ja, det er i hovedsak seteplass jeg er ute etter. Det er ikke mulig med to bakovervendte og et fremovervendt sete bak i bilen. Det er en 5-serie E39.

  Dette betyr ikke slutten for BMW og meg, det blir kun et midlertidig opphold på X antall år. Når den verste barnestesesongen er over, DA blir det en beemer igjen! Kanskje en F11!? 😉

 6. Har aldri hatt det store forholdet til bil, er kanskje en bakdel del. Forresten, ikke kanskje. For rett og slett ønske deg lykke til med bil byttet. Det er en jungel. Ser ut som det blir den store happeningen, men det var vel nok i fjor 🙂

 7. Apropo bil.
  Da jeg endelig skulle kjøre hjem fra jobben og ta helg, så er bilen helt død 🙁
  Setter meg inn og får ikke engang den minste respons. Alt er svart; ingen lys og ingen lyd.
  Kan ikke skjønne at batteriet er flatt når jeg skiftet nytt for bare 2 år siden på et merkeverksted. Et skikkelig batteri fikk jeg vite.
  Kjedelig innledning på helgen, men jeg besluttet raskt å la saken ligge, dvs la bilen stå, og heller glede meg over helgen.
  Men jeg undrer jo på hva som kan ha skjedd.

 8. Kan jo presisere litt i tilfelle det er noen bilkyndige på Formuebygging også:

  Bilen har absolutt ingen reaksjon, hverken lyd fra startmotoren når jeg vrir tenningen, eller noe lys fra panelet/dashboardet. Batteriet er relativt nytt. Bilen startet helt fint og gikk som den skulle i morges. Har kun stått parkert helt i ro mens jeg har vært på jobb. Ingen lys o.l. har stått på og tappet batteriet. Og så ingen reaksjon whatsoever.

  Årsak – hva er alternativene? Hovedsikringen? Batteriet, selvom det bare er 2 år?

 9. Det kan godt være batteriet. På disse to år hvordan kjører du bilen? Hvis du i hovedsak kjører korte kjøreturer kan godt batteriet være utladet på to år. Anbefaler deg å sjekke det først. Du kan måle det selv med et multimeter, det finnes noen til under 100 kroner på biltema / clas olsson og de er bra nok.

 10. Det blir 95% korte kjøreturer. Har garanti fra merkeverkstedet, fri henting og sjekk, så håper dette ordner seg raskt.

 11. Håper det er svaret. At et batteri fra et merkeverksted som ble reklammert med «skikkelige greier» slukner etter snaue 2 år (det er ikke gått 2 år), bør vel skiftes ut til 0 kost og på verkstedet regningen, etter min mening 🙂

 12. Tror ikke du får noe sympati fra verkstedet ditt 😉
  Batteriet trenger ikke være helt ferdig, har du ikke en batterilader? Men som det sies over her er det nok stor sannsynlighet for att små-kjøringen har gradvis tappet batteriet tom for strøm. Bor du i et kaldt distrikt?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.