Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Portefølje 484.457,- i oktober

Porteføljen totalt sett snuser snart på en halv million kroner. Den observante kan se at kryptovaluta utgjør en stor del av dette, ca 150 000 kroner. Dette kommer av at jeg har fått utdelt UNI tokens (uniswap). Det er slik at har du vekslet mellom forskjellige Ethereum tokens på Uniswap før september i år kan du være en av de som får 400 av disse for hver Ethereum addresse du har brukt. Selv har jeg brukt tre adresser og fikk da utdelt totalt 1 200 UNI tokens. Disse kan omsettes på Coinbase og veksles til EUR umiddelbart hvis jeg ønsker det. Derfor er de også med i porteføljeoppdateringen.

Dette er som å få nesten 46 000 kroner rett fra lufta, veldig rart og overraskende men de er nå i min wallet. Det er fristende å selge de for å bruke det til å betale ned gjeld, eller sette det på fondskontoen. Velger likevel å holde på det noe som gjør krypto-porteføljen mer diversifisert.

Diagrammet nedenfor viser fordelingen av investeringene.

Fordeling av 8 000 kr i sparing denne måneden forholder seg slik:

  • 6 000 kr – KLP Aksje Global Indeks V
  • 1 600 kr – KLP Aksje Fremvoksende Markeder Indeks II

I tillegg, trolig 1 000kr i diverse kryptovalutaprosjekter. Litt avhengig av hvor mye ekstra inntekt som dukker opp.

Bolig, Hytte, Bil og Fond

Boliglån og hyttelån blir betalt ned, men nedbetalingstiden er lang. Frigjorte midler investeres i fond og nå har vi 23 950 kr på fondskontoen øremerket til bolig. Dette gjør vi fordi renten er såpass lav nå.

Bil har vi (jeg) også skaffet, denne skal helst betales. Denne måneden går det betydelige innskudd på billån kontoen. Nesten 50 000 kroner. Dette kommer av salg av utstyr jeg ikke bruker lenger, mye lønn pga mye jobb, moderat lønnsøkning og kjøregodtgjørelse. Det blir nok ikke mange av disse store ekstraordinære betalingene heretter, men jeg skal gjøre det jag kan for å redusere lånet så raskt som mulig. Derfor er det nok fornuftig å gjøre et riktig valg når muligheten er der.

Jeg foretok en liten spørrerunde på twitter, hvor de aller fleste også var enig i at det å betale ned på billånet er fornuftig.

Diagrammet nedenfor viser fordelingen av gjeld, og vår felles fondsinvestering øremerket bolig.

  • 24 036 kr – KLP Aksje Verden Indeks
  • Billån redusert med 45 601 kr
  • Hyttelån redusert med 822 kr
  • Boliglånet har økt med noen tusenlapper, men det er fordi det er et avdrag som «henger i lufta» etter flytten av lånet. Vi får det tilbakebetalt etter hvert og det blir justert neste måned.

Felles investerer vi 11 700 kr i fond hver måned. Dette øker til 12 000 når boliglånet er flyttet til bulder bank. Klarer jeg 8 000 i fond «privat» er jeg fornøyd med det foreløpig, men ikke sikkert det går hver måned.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.