Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Prøver meg på Delphi Verden og Europa

Det fine med Internett er muligheten til å kommunisere med andre mennesker, med deg. Det er ikke alt vi er enige om men en god debatt skader aldri. Jeg fikk noen gode kommentarer på mitt forrige innlegg. Kommentarer som stiller spørsmålstegn om min fondportefølje.

Jeg fulgte investerings-guiden til Nordnet, med litt egne ørsmå justeringer. Noen av dere har lagt igjen kommentarer som har fått meg på andre tanker. Bland annet hvorfor jeg har så mange fond og et relativt lite investert beløp hver måned. Noen har også påpekt hvorfor jeg har rentefond i porteføljen når jeg har boliglån. Det er ikke lønnsomt. Det er altså kommet mange gode argumenter som får meg å bytte min fondstrategi.

For tiden ser jeg for meg å investere ca 1 000 kroner i måneden på fond. Det kan bli mer, men 1 000 kroner er omtrent garantert.

Da har jeg ut fra råd i bladet Dine Penger (og litt egen tankevirksomhet), valgt ut to fond som jeg ønsker å bytte til, altså: Delphi Verden og Delphi Europa. Først et globalt fond og deretter et regionalt. Nå skal jeg fokusere på disse to en stund fremover. Jeg bytter fondene med gevinst! Hele ca 125 kroner ! 🙂

Kjøp av Delphi Verden og Delphi Europa


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Prøver meg på Delphi Verden og Europa”

 1. Syns dette ser fornuftig ut. Delphi har spennende fond og har, ihvertfall tidvis, oppnådd god avkastning. Jeg støtter for øvrig veldig din beslutning om å kutte ut rentefond i porteføljen 🙂

 2. I think you made a good choice on two levels. The first is that you cut down on the total amount of funds you have given the amount you have invested. The second is the choice of funds you made. If I remember correctly, both of these funds are high risk. High risk = solid gains and also solid losses at times. Don’t be surprised if your balance goes down a litte at the start. The market has been going up and it will probably make a correction within a short period of time (it always does):). Just keep making deposits at the same time every month and watch your balance grow! One small piece of advice (take it for what it is)….if you see that you are going to run short in your personal budget 1 month, hop over that months savings if you have to. It is always better to hop over one month or so than to cash in your funds because your buffer account did not have enough money in it! Good luck!

 3. @Kongen: I am aware of the fluctuating balance a fund can have. It doesn’t really bother me that much because its pretty normal.

  I actually skipped my regular saving last month, I got a payout from Google so that was used instead. 🙂

 4. I morgen vil norske skattemyndigheter stå på pinne for de kriminelle og mobberne i landet, og legge ut vanlige folks skattelister til spott og spe for alle kronisk nysgjerrige sjeler.
  Skattelistene er en styggedom som burde vært avskaffet i dagens form. Jeg har stor sans for Høyres forslag som ble lagt frem på nyhetene idag. Det går ut på at du får en melding med opplysninger på hvem som har klikket og søkt på deg. Akkurat på samme måte som når noen gjør en kredittsjekk av deg og du får beskjed om det.

  Høyre-forslaget vil nok begrense et stort antall søk. Trolig består 90% av de sykelig nysgjerrige klikkene av svake sjeler på din arbeidsplass eller i ditt nabolag. Alle disse er nok for feige til å la deg få opplysninger om at de har snoket i skattelisten din. Så da lar de nok være.

  Jeg håper det blir Høyre og Frp-flertall ved neste valg slik at forslaget blir gjennomført. Ingen andre land i verden har gått så langt som norske skattemyndigheter i å blottlegge folks privatøkonomi mot deres vilje. Ute i verden rister man på hode av norske myndigheter som neglisejerer sikkerhetsfaren ved dette, som neglisjerer den kriminelle faktoren og som neglisjerer mobbeaspektet.
  Jeg trodde sosialister var opptatt av mobbing i skolen, men det er visst bare i teorien. Når det kommer til stykke vil de la barna våre få lide når klassekameratene surfer på nett i friminuttene og i timen og finner ut hva foreldrene «tjener». Tallene gir jo ikke et riktig bilde, men det betyr selvsagt ingenting for snokerne.

  Avskaff skattelistene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.