Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Prioriter interesser, ha fokus på det viktigste

Serenity

Jeg spinner videre på mitt forrige innlegg (ikke bare orden på økonomien). Det handler om å finne ut av hva jeg egentlig liker å drive med og passe på at tidsbruken blir rettet mot det som gir meg noe tilbake. Problemet med å ha alt for mange interesser er at du sliter med å rekke over alt du skulle ønske. Det ender opp med at du blir sliten og kanskje ikke får utrettet noenting i det hele tatt.

Det er på ingen måte en enkel oppskrift her fordi interesser kan forandre seg, men det er noen ting som har fulgt meg siden jeg var ung og det er følgende:

 • Musikk
 • Foto
 • Data og IT

Musikk har alltid vært en del av livet og når jeg fikk min første datamaskin var det ikke lange veien til jeg oppdaget såkalt «tracker» programvare. At man kunne programmere en sang med hjelp av noe som mer lignet på en bunke excel ark.. Etter det har ikke interesset lagt seg og musikkproduksjon er noe jeg fortsetter å bruke tid på.

Foto, mamma ga meg et kamera når jeg var relativt liten. Husker ikke helt hva det var for noe, men det var med engangsblitz husker jeg. Sånne firkantete kuber som måtte byttes ut når de var oppbrukt. Foto liker jeg å holde på med og vårt Nikon D5100 kamera med 35mm fast linse blir ofte brukt! Min kone har også et lite snev av fotointeresse og det er morsomt.

Data og IT. I dette ordet kan det ligge veldig mye forskjellig og her er det bare å redusere så mye det bare går fordi musikk og foto interesset krever nok av min tid.

I august 2012 kjøpte jeg en ny MacBook Pro. Denne har blitt brukt flittig til det som var tiltenkt og jeg sitter i sofaen å skriver på den akkurat nå. Det er en maskin jeg liker ekstremt godt og som (litt motvillig) er mer enn nok for mitt bruk. Den stasjonære PCen har blitt lagt ut på finn og allerede solgt for en ganske så bra pris. Jeg har også funnet en del ting som bare har samlet støv i kjelleren som har blitt gjort om til penger på konto istedenfor. . Det ble litt penger til slutt!

For meg er dette en ganske big deal fordi jeg har sagt til meg selv at det ikke er lov å tenke på å kjøpe noe nytt datautstyr før i slutten av 2013. Nå har jeg MacBook Proen og det får holde. Samtidig er det litt befriende også, nå har jeg ikke ting som bare står å samler støv som gir med dårlig samvittighet fordi jeg ikke får tid til å bruke. Mer plass blir det også og ikke minst tid til å tenke på andre ting.

Nå gjelder ikke dette kun datating og meg. Fruen er også med på laget og hun er i full gang med å sortere og kaste ting vi ikke trenger. Det kommer nok fler oppdateringer om dette temaet fremover da det er viktig å ikke bite over alt med en gang.

Defragmentere livet er et fint ord for dette. 🙂

Foto: http://www.sxc.hu/photo/1403007


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Prioriter interesser, ha fokus på det viktigste”

 1. Det er en ubeskrivelig god følelse å rydde, forenkle og fjerne distraksjoner og rot. En skulle ikke tro at masse rot som ligger stuet bort skulle bety noe, men når du fjerner det så merker du fort hvor godt det egentlig er. Det føles litt som å bli litt klarere og mer fokusert til sinns. Det er rett og slett en befriende følelse. Kanskje rotet egentlig også lå stuet bort i underbevisstheten og gnagde?

  Selv har jeg hatt fordelen av å flytte en del ganger, noe som er en fin mulighet til å virkelig gå gjennom alt sammen og ta en ny vurdering på om det er nødvendig å ha. Det som ikke er nødvendig å ha går rett ut. Selges, kastet, hva som helst.

  Før hadde jeg veldig veldig mye rart stuet bort i esker, oppå skap, bak skap og overalt. Det var først etter 5 år på universitet og jeg skulle flytte tilbake til hjembyen at jeg innså at jeg hadde hatt mange esker med ting som knapt var åpnet de siste 5 årene. Hva var poenget med å drasse rundt på esker av ting jeg aldri bruker?

  Nå er jeg blitt en mann av få ting og synes det er herlig. Jeg har akkurat de tingene som jeg trenger i hverdagen og de tingene (f. eks bøkene, Macbook) som jeg bruker til å dyrke interessert og lidenskaper. Jeg prøver å gjøre dette til en generell frihet i livet, f. eks når jeg er ute å reiser tar jeg helst med meg akkurat nok til håndbagasjen.

  Å bort rot, gir større rom og ro til å fokusere på det som virkelig betyr noe, som du skriver her, de tingene som gir noe tilbake og det, ja det er en god og befriende følelse det 🙂

 2. Og når vi får fjernet distraksjoner blir det mye enklere å fokusere på det du egentlig ønsker å gjøre. Så gjelder det å holde på den tanken og ikke ta noe inn i husstanden uten at det er skikkelig gjennomtenkt først.

  Vi har også et kontinuerlig rydde og organiseringsprosjekt gående. Så lenge vi gjør en liten ting hver dag er det greit. 🙂

 3. Helt enig i det dere skriver her. Rot i huset gir gjerne rot i hodet. 🙂

  Husker de firkantete kubeblitzene – hehe, verden går da framover på enkelte områder. 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.